Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenže jednoho dne dojdou prachy i tobě a ty ji stejně budeš muset odmítnout. Co pak?
@Anonymní píše:
dlouhé roky podnikala, hypo splácela roky ještě s otcem než se rozvedli. Naštěstí u té hypo toho moc nezbývá..
No, to říká taky - že pozemek je její poslední možnost a jistota, že nesmí dopustit, aby ji ho vzali, proto musí splácet věřitelům, ale nemá z čeho…takže cáluju já.
Tak jsi blbá.
@terien píše:
Jenže jednoho dne dojdou prachy i tobě a ty ji stejně budeš muset odmítnout. Co pak?
tak začne vyhrožovat, že se oběsí..
@Anonymní píše:
tvrdí, že ji nikde už nevezmou. na pár pohovorech byla, osobně jsem ji tam vezla. Bohužel z toho vždycky nějak sešlo..
Máš děti?
Tvá matka má pozemek, ať ho prodá. Kupec se najde.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
dlouhé roky podnikala, hypo splácela roky ještě s otcem než se rozvedli. Naštěstí u té hypo toho moc nezbývá..
No, to říká taky - že pozemek je její poslední možnost a jistota, že nesmí dopustit, aby ji ho vzali, proto musí splácet věřitelům, ale nemá z čeho…takže cáluju já.
Tak buď prodá pozemek a nebo přijde o byt i pozemek. Nebo ať ten pozemek přepíše na tebe, ty ho prodej, poplat dluhy, doplat hypo, strhni si z toho vše cos jí už dala a zbytek převed na nějaký účet, ze kterého ji budeš dotovat. Až tam nic nebude, tak smůla.
@Anonymní píše:
A už toho mám dosttáhne se to už asi rok. V podstatě živím svou matku, která má dluhy, kam se podívá. Dokonce jsem zjistila, že měla dluhy v podstatě od mého dětství - je finančně negramotná. Nepracuje, bude jí 60. Dluží prakticky za všechno, na co si člověk může vzpomenout. S manželem jsme na tom byli bídně, oželeli jsme dovolenou, stavbu domu a další věci, jen abychom jí pomohli, tehdy nám slíbila, že do měsíce peníze sežene…je to skoro rok a peníze nikde, naopak - pořád žádá nové. Nemám to srdce ji poslat do prčic, když mi brečí do telefonu.
Prakticky vše, co si vydělám dávám mámě a ještě mě donutila (emoční nátlak), abych si kvůli ní vzala půjčku. Což jsem udělala. A ne jednu. Vím, jsem blbá, ale mám práci a splatím to, nejde o statisíce…prostě nemůžu nechat vlastní matku napospas. Nicméně jsem z toho otrávená, frustrovaná, neskutečně mě to štve, nevím co s tím? Radila jsem ji, ať prodá co to jde, ale říká, že to není řešení, že je to pár kaček..Nejhorší na tom je, že od doby, co jsem s ní ve větším kontaktu mě stahuje dolů a sama řeším půjčky atd, což jsem nikdy nedělala. vždy jsem byla zodpovědna, měla našetřeno, ani korunu dluhu…nyní si uvědomuju, že se jí začínám více podobat a ještě skončím jako ona.
prosím o anonym, citlivé téma.
Můžeš. Ale uvedomis si to až přijdes o všechno.
Za tu dobu, co za ni všechno platíš, mohlo být vše vyřešené. Štve tě to, ale nic neděláš, aby to bylo jinak
Samo se nic nevyřeší ![]()
@Anonymní píše:
Jakoze se radsi obesi nez aby prodala pozemek?
@topazio píše:
Máš děti?
Tvá matka má pozemek, ať ho prodá. Kupec se najde.
nemám. ochotných kupců by bylo dost, koupili by to hned, peníze na dřevo, ale méně, než si ona představuje…
@Anonymní píše:
nemám. ochotných kupců by bylo dost, koupili by to hned, peníze na dřevo, ale méně, než si ona představuje…
Tak když má peníze od tebe, tak co by prodávala svůj pozemek, že jo? Až je mít nebude, možná si to rozmyslí.
@Dahlia0409 píše:
Za tu dobu, co za ni všechno platíš, mohlo být vše vyřešené. Štve tě to, ale nic neděláš, aby to bylo jinakSamo se nic nevyřeší
Domlouvala jsem jí, našla jsem ji práci, dokonce jsem nabídla, že jí vezmu k finančnímu poradci, který to s ní rozebere a odborně poradí, ale to ona nechce, že prý má svoje lidi a řeší to s něma. Někdy mám dojem, že jede v nějaké levárně, o které nemám ani tušení.. jednou to asi nevydržím, zablokuju si ji v telefonu a konec. ale na to jsem bohužel moc měkká.
@Anonymní píše:
Ty ale žádný pozemek nemáš. Zeptej se, jestli chce, aby ses oběsila ty, když už ji nezvládas půjčovat.