Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně se popravdě nelíbí ani jedno… Naše se jmenuje Laura Mia a pro druhou (v případě, že se v budoucnu podaří) mám vybrané Lily Anna. Ale děti mají příjmení po tatínkovi, není české. Jinak záleží na každém, jaké jméno se mu líbí ![]()
@warita to byla ironie. Moje mamka ma dlouhe jmeno a prijmeni a stve ji to do ted.
Nelíbí se mi ani jedno. Alena zní echt česky a Ella je k tomu jak pěst na oko. No a ten Eda, to je úplně mimo mé chápání. To je jako třeba František Pepa nebo Josef Franta.
@elinka90 píše:
Lituju tyto deti. Mne se libilo od detstvi jmeno Viktorie jenze kdyz jsem ho dala k prijmeni manzela, tak jsem si rikala, ze nez by se dcera podepsala treba ve skole u testu, tak ostatni deti by uz byli ve ctvrtce testua s temito jmeny co se ted davaji by mela asi nejkratsi jmeno. Myslete na ty deti…
Dcera je Marie Anna - opravdu mi nepříjde jako chudák. Říkáme jí " Mariánko, Márínko, Marí, Marie" - tak se i podepisuje, když spěchá… Nebo celým jménem, mi se tato jména i spojení moc líbí a volila bych tak znovu… ![]()
Zakladatelko, tvá kombinace jmen se mi nelíbí, nedala bych ani jednu…
@MarieP píše:
Dcera je Marie Anna - opravdu mi nepříjde jako chudák. Říkáme jí " Mariánko, Márínko, Marí, Marie" - tak se i podepisuje, když spěchá… Nebo celým jménem, mi se tato jména i spojení moc líbí a volila bych tak znovu…
A proč jste nedali Marianna?
@MarieP píše:
Dcera je Marie Anna - opravdu mi nepříjde jako chudák. Říkáme jí " Mariánko, Márínko, Marí, Marie" - tak se i podepisuje, když spěchá… Nebo celým jménem, mi se tato jména i spojení moc líbí a volila bych tak znovu…
No nevím, být Máňa samo o sobě stačí, tou Ančou jste to moc nevylepšili ![]()
@terien píše:
No nevím, být Máňa samo o sobě stačí, tou Ančou jste to moc nevylepšili
A ty se jmenuješ jak, hvězdo? Jsi trapná. ![]()
@MarieP píše:
A ty se jmenuješ jak, hvězdo? Jsi trapná.
Jak se jmenuju já není podstatný, protože jméno si člověk nevybírá sám, ale vybírají mu ho rodiče. A ty bohužel někdy nemyslí.
@terien píše:
Jak se jmenuju já není podstatný, protože jméno si člověk nevybírá sám, ale vybírají mu ho rodiče. A ty bohužel někdy nemyslí.
A co je na těch jménech špatnýho? Krásná klasická jména. Každý nechce mít doma Jessicu nebo Esmeraldu. Vysmiváš se zbytečně.
@Anna766 píše:
A co je na těch jménech špatnýho? Krásná klasická jména. Každý nechce mít doma Jessicu nebo Esmeraldu. Vysmiváš se zbytečně.
Já se nevysmivam, jen se mi nelíbí. Za mě patří k hrozným jménům, určitě ne krásným. A to moje dcera nosí úplně klasické jméno, žádná Jessica.
@terien píše:
To co jsi napsala - je trapné. Na každé jméno něco najdeš, asi bych to ještě pochopila u žáků prvního stupně. ![]()
@MarieP píše:
To co jsi napsala - je trapné. Na každé jméno něco najdeš, asi bych to ještě pochopila u žáků prvního stupně.
Aha, takže v dospělosti se mi žádné jméno nesmí nelíbit? A v diskuzi o jménech se o tom nesmí mluvit?
tak to jo
@terien píše:
Aha, takže v dospělosti se mi žádné jméno nesmí nelíbit? A v diskuzi o jménech se o tom nesmí mluvit?tak to jo
Jasně, že může.
Taky je dospělé to napsat a ne se vysmívat naprosto běžným křestním jménům. Prostě to bylo trapné. Ale toť evidentně tvůj styl, no… ![]()
@MarieP píše:
Jasně, že může.Taky je dospělé to napsat a ne se vysmívat naprosto běžným křestním jménům. Prostě to bylo trapné. Ale toť evidentně tvůj styl, no…
Kdybych se chtěla vysmivat, tak to napíšu jinak
možna jednou konečně někomu dojde, že ty šedesátileté Aničky a Marušky jsou fakt infantilně trapný, jenže v jiném tvaru to zní prostě hrozně. U nás se říká Marii Manča a Anně Anča, takže asi přestanu brblat na svoje jméno, mohla jsem dopadnout hůř ![]()