Spojení jmen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
12.2.20 09:43

@terien, u nás se říká Marii - Marie, až když jsou vnuci, tak je to babička Maruška/Marie. Anna je Anna/ Anička/ Andulka… Jak říkám, na každé jméno najdeš něco… :nevim: Při spojení těchto jmen, budeš těžko používat zdrobneliny. 8) A ty by sis tu reakci po sobě měla znovu přečíst, to je ukázkové vysmívání. Ale možná máš problém s psaným textem. ;) Už k tomu nemám co říct… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.2.20 09:47
@MarieP píše:
@terien, u nás se říká Marii - Marie, až když jsou vnuci, tak je to babička Maruška/Marie. Anna je Anna/ Anička/ Andulka… Jak říkám, na každé jméno najdeš něco… :nevim: Při spojení těchto jmen, budeš těžko používat zdrobneliny. 8) A ty by sis tu reakci po sobě měla znovu přečíst, to je ukázkové vysmívání. Ale možná máš problém s psaným textem. ;) Už k tomu nemám co říct… :mavam:

A tak si třeba mysli, že se vysmívam, mě je to úplně jedno. To jako holce budete říkat výhradně Marie Anno? :lol: bude to prostě Mařka, chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.2.20 09:55
@terien píše:
A tak si třeba mysli, že se vysmívam, mě je to úplně jedno. To jako holce budete říkat výhradně Marie Anno? :lol: bude to prostě Mařka, chudák malá.

Fakt máš problém s psaným textem. Psala jsem, jak se jí říká… Mi se také říká výhradně Marie a mami… :mrgreen: Chudák jsi jedině ty, se svým omezeným obzorem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.2.20 10:04
@MarieP píše:
Fakt máš problém s psaným textem. Psala jsem, jak se jí říká… Mi se také říká výhradně Marie a mami… :mrgreen: Chudák jsi jedině ty, se svým omezeným obzorem. :lol:

Ono těch omezených oborů bude víc. Taky máme v práci Marusky a Aničky tak vím, jak se jim říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.2.20 13:20

@terien se musím zastat, také si myslím, že jména Marie a Anna nejsou úplně šikovná na oslovování, jelikož Anno!, Marie!, to je hrozně tvrdé, Lucii říkáme Lucko, Haně Hanko, takto se i představují, ale Marie a Anna tento mezistupeň nemají, a pak si říkají Anička a Maruška jako dospělé a to Hanička a Lucinka jaksi nepoužívají. :roll: Znám pár Ann i Marií, které jsou dospělé a dotčené, když nejsou osloveny Aničko či Maruško :roll: Takže to také považuji za nevhodné jméno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
12.2.20 13:25

Ne.. v ČR tohle nemá tradici, nechápu, co koho nutí vymýšlet co nejzvláštnější jména.
Chudáci děti pak..

Manžel chtěl pořád Anne-Marie, nevím, kde na tom byl a proč a co ho k tomu pudilo :mrgreen: ale neprošlo by mu to přes mne ani náhodou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.2.20 00:53

Taky zásadně dáváme dětem 2 jména. Třeba i pro to, aby si mohly později vybrat. A rozhodně netrpí, spíš jsou na to hrdí, že mají něco, co není obvyklé a jiní to nemají. Spíš od nich mám reakce, že spolužáci to obdivují v tom dobrém. Nevidím na tom nic špatného, ale kombinace zakladatelky se mi nelíbí a přijde mi, že se k sobě ani nehodí. Je to kvůli tomu, že obě jsou podobná, ten základ je stejný protože se opakuji v obou jménech stejná písmena a končí stejným písmenem. Pokud bych volila jméno Alena, tak u druhého bych volila něco jako Julie, Žofie, ale k Aleně těch druhých jmen moc neladi, bohužel. Mimochodem, taky máme Marii Annu. Je to nádherné jméno, obě a když bych byla znova před volbou, nevolila bych jinak. Už je jí 15 a nikdy si na jméno nestěžovala. Říkáme jí Mája, ale bohužel v jejím okolí je zrovna celkem dost dívek, kterým říkají Mája. Mariim se také říká Majka, Márinka, Marianka, Márinka. Maruško, jsem jí v životě neřekla. Rozhodně do dvou jmen běžte, jedno je nuda, ale je třeba to dobře promyslet. U kluků to je snazší. Eda je Eduard, tak proč ne. A nic si z hloupých narážek na jména i na volbu dvou jmen nedělejte. Každé jméno je pěkné, když se hezky řekne a vysloví s láskou. Posmivat se nějakému jménu, to snad bylo za nás na základce, ale dospělý rozumný člověk tohle nikdy neudělá. Prostě jste se šla poradit. Zkuste vybírat podle významu. To Vám třeba pomůže, každé jméno něco znamená. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová