Spojení jmen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.2.20 04:56

Spojení jmen

Ahoj, vzdycky se mi libili pro deti 2 jmena, a tak ted tak premyslim, co rikate na spojeni techto jmen?
Alena Ella…
Marian Eda…
Dekuji za případné nazory :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
M-A
689
11.2.20 05:41

No Alena Ella teda za mě hrozný, promiň.
Jsem pro zdvojování v případě, pokud rodiče chtěji nějaké jméno, ale očekává se podle rodinné tradice jiné, tak se jakoze udela kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
11.2.20 06:14

Lituju tyto deti. Mne se libilo od detstvi jmeno Viktorie jenze kdyz jsem ho dala k prijmeni manzela, tak jsem si rikala, ze nez by se dcera podepsala treba ve skole u testu, tak ostatni deti by uz byli ve ctvrtce testu :lol: a s temito jmeny co se ted davaji by mela asi nejkratsi jmeno. Myslete na ty deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
11.2.20 06:15

Jinak obe varianty jsou priserny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
11.2.20 06:37

Alena Ella je jak přesmyčka, u Marian Eda je hrozný to Eda, nedokážu si představit, jak se takto bude představovat dospělý chlap. Zůstala bych u Aleny a Mariána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
11.2.20 06:41

Nelíbí se mi to.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.20 07:24

Vždyť to k sobě vůbec nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
11.2.20 07:40

Tak mě se to taky nelíbí, ale rodiče jste vy, přece se nebudete rozhodovat na základě názorů tady :think: Pokud jsou to vaše vysněná jména, tak je dej. Holčičce se stejně bude říkat Alena a klukovi Marian… To druhé jméno je tam pro mě prostě navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
11.2.20 07:41

Hrůza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148095
11.2.20 07:43

Je to hrozně divný. Dve jména, když jdou k sobě můžou být hezká (třeba Kristýna Anna, František Josef),tvoje mi k sobě nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.2.20 08:11
@elinka90 píše:
Lituju tyto deti. Mne se libilo od detstvi jmeno Viktorie jenze kdyz jsem ho dala k prijmeni manzela, tak jsem si rikala, ze nez by se dcera podepsala treba ve skole u testu, tak ostatni deti by uz byli ve ctvrtce testu :lol: a s temito jmeny co se ted davaji by mela asi nejkratsi jmeno. Myslete na ty deti…

jako ze na konci zakladky bude potrebovat 15min na podepsani?

Jo, urcite budu myslet na dite, aby v tom kratkem obdobi, co jeste neumi rychle psat, tak aby se nepodepisovalo ctvrt hodiny.

Co nekteri lide dokazou vymyslet za bizarnosti me nikdy neprestava udivovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
11.2.20 08:13

A proč jenom dvě? A proč obě ženská/mužská? Proč si ještě více nezařádit, Ty se tak přece jmenovat nebudeš! Neboj se toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 08:24

Mě se teda ani jedna kombinace nelíbí. Ale asi záleží, jak se to naposlouchá. Já mám syna jménem Gabriel Jiří, druhé jméno je tedy po tatínkovi a dědečkovi, manžel ani pak na druhém jméně netrval, on původně trval na Jiřím. Já ho ukecala na Gabriela, takže jsem to druhé dala z úcty k té jeho tradici, kterou jsem přerušila. A mě to třeba zní hezky, i ve spojení s příjmením, ale někomu se to taky nemusí líbit :nevim: Takže dejte co se líbí vám, jestli vám to ladí, zní hezky.

• Citovat
  • Upravit
5487
11.2.20 08:26

Setkala jsem se v životě jen s jedním dvojitým jménem, které se mi líbilo, a to Lilly Ann. Jinak to byly samé kombinace, kde stejně používají rodiče jen to jedno. Znám Ninu Zoe, Terezu Annu, Darinu Terezu, Lucii Annu, Petra Pavla, Davida Václava, Martina Lukáše, Natálii Drahomíru… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.2.20 08:48

Mně se tyto kombinace nelíbí, ale mně se nelíbí většina dvojjmen. Znám snad jediné, a to odsud z nějaké diskuze, Zuzana Julie, které říkají Zuli. To je pro mě naprosto geniální, byť jméno Zuzana se mi nelíbí. Pokud by to teda byla 2 jména, která se dají nějak spojit, aby tedy mělo smysl mít obě, tak ano, jsem pro. Ale ty vaše kombinace jsou za uši tahajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová