Jakou společenskou hru vybrat pro 8leté děvče?

33271
16.10.18 10:46

Jsou jich mraky. Staci zkouknout internet a recenze. Dulezite take je, zda hledate neco logickeho, strategickeho, postrehoveho, party hru, hru karetni nebo klasickou deskovku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
528
16.10.18 10:57

Zajdi do Albi, tam mají pěkné hry a poradí ti. Je to velká škála - jestli chcete akční, logickou, vzdělávací …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9246
16.10.18 11:05

Carcassonne nebo Ticket to ride jsou skvělé hry a už by je mohla zvládnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.10.18 11:08

Ono hrozně i závisí na dcerce, znám 5 leté děti které obstojně hrají Carcassonne a i 11leté které to nezvládají. Jinak dobrá hra je Ubongo, zmiňované Carcassonne. Pro trochu starší nebo logicky uvažující jsou dobré i kooperativní hry kdy lidí hrají proti té hře (je to dobré když dítě špatně zvládá prohru, protože když prohrají tak všichni) jako jsou Záchranáři nebo Pandemic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.18 11:08

@agvamarine jak moc je zdatná v těch hrách a jaké zaměření byste rádi? A jde o to, aby to zvládla hrát sama s kamarády nebo nevadí, když by tam měl být aspoň jeden dospělý? Z vcelku nenáročných, co by zvládla sama by šel Ramses II (zábavnější a náročnější hra alá pexeso, super i pro dospěláky) nebo starší "Labyrint (Tajemnice Labyrintu, má to různé názvy), ":https://www.zatrolene-hry.cz/…byrinth-697/ Psí život (hráč je v pozici pejska na ulici, musí se uživit, nenechat se chytit apod., krásně zpracované, nenáročné, ale docela se u toho člověk pobaví a je to hezký úvod do komplexnějších her z hlediska vývoje postavičky), Scrabble je fajn, postřehovky ( Jungle Speed, "Panic Lab), ":https://www.zatrolene-hry.cz/…ic-lab-2693/ Formule 1 není špatná, nebo pak nějaké menší karetní (Střelené kachny, 6 bere, Ty kr*vo a podobné) nebo hádací/Activity-style (Activity, Kufr, Párty Alias…). Je toho vcelku dost, kdyžtak se ještě můžeš inspirovat na zatrolene-hry.cz - jsou tam i recenze a další podrobnější informace. Ono dneska na trhu je toho fakt mraky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
16.10.18 11:27

Dekuji moc za typy,prave ze na trhu jich je tolik proto jsem sem psala o nejake osvedcene????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
16.10.18 11:28
@agvamarine píše:
Dekuji moc za typy,prave ze na trhu jich je tolik proto jsem sem psala o nejake osvedcene :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
16.10.18 11:45

Carcassone. To uz da a jde rozsirovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.10.18 12:06

Aktivity Junior - má asi největší úspěch z toho, co máme doma.
Hrajeme ještě - Dobble, Carcassone, Děti z Carcassone, Osadníci z Katanu Junior (zatím hrajeme bez piráta), Monopoly Junior, Labyrinth Junior (z mého pohledu nuda), Frutti di Mare, Kamionem po Evropě (to je asi spíš pro kluky, ale i mně baví neskutečně), Hadi a žebříky, Superfarmář, Kvarteto, …
Názvy her, které se neujaly si nepamatuji. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33271
16.10.18 12:06
@agvamarine píše:
Dekuji moc za typy,prave ze na trhu jich je tolik proto jsem sem psala o nejake osvedcene????

Ono ale opravdu záleží i na tom, k čemu to dítě tíhne.
Mě třeba nebaví postřehové hry, z kartových mě zaujal snad jen Dominion, party hry jednou za čas přežiju, ale že bych to chtěla doma hrát pravidelěně, to tedy ne.
Carcassone jsem hrála 2× a nějak extra mě to neoslovilo. Zato se mi moc líbila Doba kamenná.
Dobré je i zkouknout, na jak dlouho ta hra je (vydrží tvoje dcera u hry, která bude trvat hodinu nebo i víc, nebo hledáš spíš něco na 20-30 minut?).
Chceš u dcery při hraní rozvíjet či posilovat nějakou konkrétní dovednost?
Chceš hru, kterou si zahraje jen ve společnosti kamarádů (a dopkáže jim sama vysvětlit pravidla), nebo se předpokládá i aktivní zapojení rodče (tam pak můžeš vybrat i něco se složitějšími pravidly)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33271
16.10.18 12:08

@alifie Je superfarmář něco na způsob Plného kurníku - dle počtu na kostce dostáváš vajíčka, uřata, slepice a měníš vějce za kuřata, kuřata za slepice, občas přijde liška nebo ptačí chřipka a něco přijdeš? Kurník máme, za mě nic moc a nechci investovat do další hry stejného typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.18 12:13
@Svistice píše:
Ono ale opravdu záleží i na tom, k čemu to dítě tíhne.
Mě třeba nebaví postřehové hry, z kartových mě zaujal snad jen Dominion, party hry jednou za čas přežiju, ale že bych to chtěla doma hrát pravidelěně, to tedy ne.
Carcassone jsem hrála 2× a nějak extra mě to neoslovilo. Zato se mi moc líbila Doba kamenná.
Dobré je i zkouknout, na jak dlouho ta hra je (vydrží tvoje dcera u hry, která bude trvat hodinu nebo i víc, nebo hledáš spíš něco na 20-30 minut?).
Chceš u dcery při hraní rozvíjet či posilovat nějakou konkrétní dovednost?
Chceš hru, kterou si zahraje jen ve společnosti kamarádů (a dopkáže jim sama vysvětlit pravidla), nebo se předpokládá i aktivní zapojení rodče (tam pak můžeš vybrat i něco se složitějšími pravidly)?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.18 12:15

@alifie jste s těma Junior verzema spokojeni? Mi tak nějak připadá, že to je pro úplně nejmenší děti a staršího to velmi brzo začne nudit. A pokud je dítě průběžně s hrama seznamováno, tak stejně většinou ve stejném věku zvládne i klasické verze, tak nějak nevím jestli má vlastně význam pořizovat některou z dětských verzí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33271
16.10.18 12:27

@Nimie My máme Monopoly junior (pořizováno pro děti necelé tři roky a 4,5 let) a ta je super (pro tuhle věkovou kategorii). Baví i dospělé v rodině (rano, nic sofistikovaného, ale není to nutný opruz typu člověče nezlob).
K vánocům dostanou Dobu kamennou junior ( tři a třičtvrtě a pět a půl roku). Starší by asi zvládl tu dospěláckou, ale hrací doba je tam 60 minut a to mi na něj ještě přijde hodně.
Pro dítě 7+ (respektivě takové, co umí číst a obstojně počítat) bych asi dětské verze nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.18 13:03

@Svistice dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie