Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@modravlocka ta já bych řekla desk - lavice, table - tabule board- katedra? ![]()
edit : nejak mi to zlobi
Příspěvek upraven 15.10.18 v 16:15
Board - tabule
Table - katedra
Desk - lavice
Edit: takhle to ucim deti
@MadGirlNancy píše:
Board - tabule
Table - katedra
Desk - laviceEdit: takhle to ucim deti
Dala bych to stejně.
@modravlocka píše:
Zasekla jsem se s dcerou na pojmech board x table x desk. Co z toho použít pro označení tabule, lavice a katedry?
Příspěvek upraven 15.10.18 v 16:25
ahojky,
desk lavice
table - stůl dejme tomu katedra
board tabule
![]()
@lucynka25
Koukala jsem na překladač a právě z něj jsem nabyla dojmu, že všechny tyto pojmy muzu použít pro jakoukoliv věc z těchto tři.
Asi budu věřit @MadGirlNancy. Díky.
@lucynka25 píše:
Jukla jsem na prekladac ..
Si vyber
hahaha
google překladač, prosím ne. A board - tabule, a desk - psací stůl/lavice, a table - stůl (jakýkoliv)
@baimoli já si na něj nemůžu stěžovat, hodně jsem s ním psala úkoly (samozřejmě když to člověk trochu zná) a vždycky docela dobrý ![]()
@MadGirlNancy píše:
Board - tabule
Table - katedra
Desk - laviceEdit: takhle to ucim deti
@baimoli píše:
hahahagoogle překladač, prosím ne. A board - tabule, a desk - psací stůl/lavice, a table - stůl (jakýkoliv)
Tyto dvě mají recht.
A s googlem opatrně, je skvělý, ale jen pro člověka s určitou úrovní znalostí a jazykovým citem.
@tininas píše:
Ahoj.Proč učíš děti slovo „katedra“? Je to hodně specifické. A pokud se s dětmi v angličtině nebavíš o Janu Amosi Komenském, tak se tomuto slovíčku rozhodni vyhni.
Já bych se mu klidne vyhnula, ale mají to za úkol doplnit do pracovního sešitu.
@modravlocka píše:
Zasekla jsem se s dcerou na pojmech board x table x desk. Co z toho použít pro označení tabule, lavice a katedry?
Tabule je blackboard, lavice je desk a katedra je teacher's desk.