Společná postel a návštěva pediatra

2153
24.8.12 14:46

Společná postel a návštěva pediatra

Ráda bych se zeptala, zda má s návštěvou pediatra v domácnosti po propuštění z porodnice zkušenost někdo, kdo nemá dětskou postýlku - a jaké byly reakce, případně zda jste to museli obhajovat. Rádi bychom měli miminko ve společné posteli a postýlku tak nechceme vůbec pořizovat (pokud změníme názor, zvládneme ji v Ikee koupit a doma smontovat v rámci tak asi dvou hodin celkem :-) )

Prosím pouze o odpovědi na položený dotaz, na argumenty na téma jak jsme blbí, když si to takhle představujeme, mi stačí vlastní rodina… Děkuji za pochopení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
24.8.12 14:48

U nás byla sestřička od pediatra a postýlku vůbec neviděla - měli jsme ji v ložnici, tam vůbec nešla (a proč taky).
Prohlídla malou na podložce na jídelním stole, popovídali jsme si a zas šla…
Jen se divila, proč máme malou v obýváku v kočárku :lol: - zdrželo se nám dodání vozíku pro miminko, tak se zasmála a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.8.12 14:50

My jsme měli Dr. v pokojíčku a ptala se kde má postýlku, tak jsme jí řekli v ložnici, přesvědčovat se nechtěla. Kdyby měla řeči, tak si něco vymyslete - je objednaná a ještě nedorazila, tatínek jí nestihl sestavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
24.8.12 14:50

Dr. u nás v ložnici nebyla, tak neví jestli malý spal s náma, na zemi nebo v postýlce :-) Prohlídla ho v kuchyni na kuchyňské lince, řekla základní info a hotovo. Teď s druhorozenou dcerou jsme byli u ní v ordinaci…Vůbec nic jí do toho není, tudíž nevysvětlovat a nic si obhajovat nemusíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.8.12 14:51

U nás taky nechtěla vidět postýlku nebo jakkoli řešit spaní miminka, zajímalo ji pokaždé jen dítě, byla v obýváku, protože jsme tam zrovna byli, prohlídla mimčo a zas šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788

Ahojky, moje sestra taky neměla postýlku. A dr. když přišla k ní domů - byla jsem u toho, tak se jukla, zeptala se kde je postýlka, že by tam měla být, a měla by být zvýšená atd. Tak ji sestra řekla, že ji postýlku teprve přivezou. Dr. přitakala a bylo vše okey.
Blbí určitě nejste… tolik lidí má postýlku jen na ozdobu a prckové spinkají stejně s nimi, tak že - to neřeš :-)))) :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166

A opravdu Váš pediatr dělá návštěvy doma? U nás ve městě to nedělá nikdo. Tak jestli se toho nebojíte zbytečně. Taky záleží na každém pediatrovi, jestli mu to vadí, nebo mu je to jedno

Příspěvek upraven 24.08.12 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
24.8.12 14:52

Tak moje děti znají doktorku jen z ordinace, ani u jednoho se na nás nepřišla podívat domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.8.12 14:53
@Daduka píše:
A opravdu Váš pediatr dělá návštěvy doma? U nás ve městě to nedělá nikdo. Tak jestli se toho nebojíte zbytečně. Taky záleží na každém pediatrovi, jestli mu to vadí, nebo mu je to jedno, každopádně pokud posuzují bydlení sociální pracovnice, postýlku, pokud vím, požadují.

U nás teda chodí (teda spíš jezdí) doktorka v doprovodu sestry, nesou si váhu, změří, zváží, Dr. prohlídne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.8.12 14:53

Jako si myslím, že dítě by si mělo zvykat ve svý posteli, já vím chcete blízkost, to jsem chtěla taky, ale po pár dnech mi to začalo štvát, protože se budila, jak jsme jí,,okopávali" a taky se budila, kvůli šustění, když jsme jí dali do své postteli, tak tam zas nesla, takže usla v manželský a pak šup do postylky :) máme takto zavedený usne v manželský a spí ve svém a jsou jí 3 roky, ale jasný, žes to slyšet nechtěla
K TE DOKTORCE. každého věc a nikoho toto zajímat myslím, že nemusí :),když tak řekněte nestihli ji dodat, jsou zabrzedený na internetu :lol: :lol: a je to :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.8.12 14:55
@Daduka píše:
A opravdu Váš pediatr dělá návštěvy doma? U nás ve městě to nedělá nikdo. Tak jestli se toho nebojíte zbytečně. Taky záleží na každém pediatrovi, jestli mu to vadí, nebo mu je to jednoPříspěvek upraven 24.08.12 v 14:52

Jojo, psala jsem jí e-mail, zda mimčo můžeme přihlásit k ní a přišla mi nadšená odpověď, že samozřejmě ano a ať jí zavoláme, až nás pustí, že přijde miminko zkontrolovat k nám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.8.12 14:57
@tumpach píše:
Jako si myslím, že dítě by si mělo zvykat ve svý posteli, já vím chcete blízkost, to jsem chtěla taky, ale po pár dnech mi to začalo štvát, protože se budila, jak jsme jí,,okopávali" a taky se budila, kvůli šustění, když jsme jí dali do své postteli, tak tam zas nesla, takže usla v manželský a pak šup do postylky :) máme takto zavedený usne v manželský a spí ve svém a jsou jí 3 roky, ale jasný, žes to slyšet nechtěla
K TE DOKTORCE. každého věc a nikoho toto zajímat myslím, že nemusí :),když tak řekněte nestihli ji dodat, jsou zabrzedený na internetu :lol: :lol: a je to :P

Jak jsem psala - když si to rozmyslíme, prostě sjedeme do Ikey a do dvou hodin postýlka stojí… Nejsme fanatici, ale prostě to chceme zkusit a pokud to půjde, je zbytečné, aby nám postýlka doma překážela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561

Taky si myslím že je každého věc kde má dítko a jak spí. I kdyby spali na zemi na dece. Každého věc. Mě zase přijde dívné že jěště tříleté dítko neumí usnout samo u sebe v postýlce a usíná v manželské a pak se přenáší. D v manželské posteli nespal nikdy. Malá spí, protože žiju jinde, a tam jsem měla postýlku vedle postele, tady mám patro na spaní a když potřetí zakňourá a je to jen na dudlík tak se naštvu a než lítat nahoru dolu tak jde ke mě, noc co noc. Ale večer usíná u sebe v postýlce pod patrem, to až tak kolem 3 ráno ji stěhuju ke mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Do ložnice nám pediatr fakt nikdy nelezl :lol: Byl u nás po porodech 2 mladších dětí celkem 6×. Společné spaní maximálně vyhovuje jak nám, tak dětem. Do vlastní potýlky na noc šel Ondra někdy v roce a půl, u Jůly zatím v nedohlednu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.8.12 14:58

Mi to přijde lepší, že ta první návštěva je doma :oops:, já bych tam totiž s malou asi nedošla :nevim: řidičák jsem neměla, tak asi aby chlap si vzal dovolenou, nebo nevím, jak bychom to řešili. Přece jsem se pak do té další návštěvy už v ordinaci trochu shrabala a nemusela jsem se bát, že mi cestou vypadnou spodkem všechny vnitřnosti :mrgreen:

A fakt bych se nebála, oni nejdou na ispekci obydlí, ale zkontrolovat prcka/tebe po zdravotní stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí