Společné bydlení maminek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Sabina123amy píše:
Zkusila bych azylové domy pro matku s dítětem. Pak zařídit nějaké hlídání, jesle pro dítě, nasetrit peníze na kauci a alespoň na dva nájmy dopředu. A obehat sociálky na jaké příspěvky by jsi měla narok.
Děkuji… já, upřímně bych se chtěla azyláku vyhnout. Ale jsou to možná jen předsudky… Zkusím se asi o tom víc informovat, jak to chodí a pro koho to je… asi lepší něco, než nic. Našetření peněz je složité
Výdajů je hodně, ale je pravda, že možná bych měla nárok na nějaké příspěvky, když bych byla sama a vdaná nejsem… díky za názor.
- Citovat
- Upravit
@Veru1987 píše:
Nechceš si nějak promlouvit ještě s přítelem? Z rodičáku ve Frýdlantě těžko zaplatíte nájem i napůl… tady stojí nájmy za garsonku cca 8-9tis. Větší byt přes 11tis. Ve FM obdobné. Zkuste to nějak vyřešit. Vem ho někam ven. Mimo tchýni.
Taky děkuji za příspěvek. Mi příjde, že přítel už to ani nechce slyšet. Chápu, že ani pro něj to není snadná situace. Stojí sice za mnou, to ano - aspoň, že tak. Ví, jaká je jeho mamka a neměl by problém od ní odejít, ale prostě si to nemůže dovolit. Peníze jsou teď největší problém a já už nechci dál přispívat na domácnost, kde jsem jako vězeň. Ale zkusíme to ještě probrat… třeba na něco příjdeme…
- Citovat
- Upravit
@peta81 píše:
A když chlap mizí na stavbu, to staví co? Něco pro vás? Tu hypotéku má na co? Je tam tedy v budoucnu nějaké bydlení pro vás, kdy asi? Pokud je vas vztah relativne ok, promluvte si a neco vymyslete. Podle mě bydlení s prckem sama jen z rodicaku neutahnesMůže malý jít od září do školky, že bys pak šla do práce a peněz měla víc?
Ano, je to vlastně jeden velký dům. V jedné části jsme teď my, s tchýní. A v té druhé bychom byli sami. Sice bychom měli samostatný vchod, ale pořád je to jeden dům, pod jednou střechou, na jedné zahradě, jedny hodiny na elektřinu…apod… prostě myslím, že stejné peklo, jen trochu jiné… Jak jsem psala, přítel je pořád pryč a já vlastně už ani nevím, jaký je mezi námi vztah. Já žiju s tchýní, ne s ním… za tu dobu se ze mě stal už i jiný člověk. Ani nevím, jestli už mám na vše zdravý nadhled, nebo je to zoufalství, možná jsem opravdu nevděčná, jak mi pořád tchýně říká. Sama nevím
Taky jsem přemýšlela, že si zkrátím mateřskou kvůli peněz.. ale zase… mít dítě je takový dar a čas strávený s ním je to nejcennější, co jsem kdy v životě měla…a vědomě ten čas krátit? Příjde mi, že je to příliš velká daň, ale možná by víc ocenil domov, než čas… díky za názor…promyslím to.
- Citovat
- Upravit
@Kaileee píše:
Ve Frýdku je azylak… ja bych v takovem prostredi dite nevychovavala ani minutu.
Děkuji… a máš s tím nějaké zkušenosti? Respektive znáš třeba někoho, kdo tam byl nebo je a jak to funguje? Jak jsem psala výše, mám k tomu určité předsudky, ale asi už jde v tomhle případě hrdost stranou… člověk si vždycky říká, že se mu nemůže nikdy stát to, či ono…neklesne tak hluboko…avšak nakonec je rád za jakoukoliv pomoc. Aneb, tonoucí se stébla chytá… díky za odpověď.
- Citovat
- Upravit
@a12 píše:
No jo, ale co jsem tak pochopila, tak to bydlení by bylo furt u tchýně, jenom nějaká oddělená cast, upřímně si nemyslim, ze by to pak bylo o moc lepší
Ale pokud ma přítel na predelavku tohohle hypotéku, tak je to v hájito chápu, že pryc nepůjde, jaksi nemá co prodat aby tu hypoteku zamaznul a mohl jit jinam
Ano, je to přesně tak, jak píšeš… a ještě k tomu celý dům patří tchýni, takže i přítel vráží peníze i energii do v podstatě cizího domu…:( Já tady nesmím mít ani trvalé bydliště, ona mi to nedovolila… ale, asi je to vlastně tak lepší… zpočátku mě to mrzelo, ale teď můžu být ráda - líp se bude odcházet, pokud teda bude kam…
- Citovat
- Upravit
@stinga píše:
No a přítel na to říká co? takže s ním končíš a budeš matka samoživitelka?
a je blbost, co píšeš, že tchýně by měla být ráda, že tam má vnoučka? proč by měla být ráda? Každý není odvařený z přítomnosti batolete celý den, tchýně by si chtěla třeba i odpočinout, fakt není povinnost, aby tchýně jásala nad vaším dítětem a starala se o něho, nevím, kde jsi na toto přišla
No, já už to mám nastavené v sobě tak, že s ní prostě nedokážu žít a chci odejít. I za tu cenu, že budu sama. Trpím tady to všechno právě kvůli přítele a tomu, aby měl můj chlapeček tátu, ale…já už prostě nemůžu. Příjde mi, že jsem toho zkousla za tu dobu už tolik a teď je řada na něm… nechci primárně ukončit vztah, ale odejít odsud - a už je asi víceméně i na něm, jestli to bude vnímat jako konec, nebo ne. Nevím… Je to blbá situace.
A to, co píšeš o tchýni… já určitě neměla představu, že si budu vegetit a tchýně bude lítat a starat se mi o dítě… zpočátku se na něj moc těšila, básnila, jak s ním bude chodit na procházky, s kočárkem, jak ho naučí toto a tamto… ale pochopila jsem, že je taková jen před svou rodinou, má ještě další dvě děti a vnoučata už větší a jen ty bere jako ty své. Mě zkrátka bere stále jako cizího člověka a tak i „mé“ dítě je pro ní cizí. S kočárkem byla za celou dobu asi 3× a to se stejně za chvíli vrátila. Hlídání opravdu nemám, ani když potřebuji, když jí prosím… Naposledy mi bylo hrozně zle a pomalu ji na kolenou prosila o pomoc a první co bylo, že odešla na půl dne pryč. A to je jindy doma celý den a „musí“ vařit zrovna, když chci vařit já, to samé s praním, žehlením… já vždy začnu a ona mi rovnou přerovná hrnce nebo si prostě na mé prádlo dá to své a že taky potřebuje atp… to už jsou naschvály a vím, že mě nesnese ani ona. Já se jí snažím ustupovat a vyjít vstříc. Jak jsem psala. Spíš to obrečím po večerech, než abych na ní zvýšila hlas… a asi jsem si myslela, že malé dítě je pro každého radost, zvlášť pro babičku. Má maminka se k synovci chovala úplně jinak. Sestra byla sama a žila s ní a to byla babička s velkým B. ono…nejde o hlídání, starání se… jde o to, kolik lásky mu vlastní babička dává, jestli se na něj směje, pohladí ho, je s ním ráda… a to mě mrzí asi nejvíc. Můj chlapeček už má z prarodičů jen jí a ona ho snad ani nemá ráda.
Kdyby žila má maminka, byla bych dávno u ní a vše by bylo jinak… ale bohužel…teď musí malý vyrůstat v takovém prostředí a nelásce…:(
- Citovat
- Upravit
@a12 píše:
Ale pise..
Přítel má hypotéku a nemůže si dovolit další placení bytu, já mám jen rodičák… mezi námi je to už taky dost napjaté a já už chci odejít i za tu cenu, že on s námi nepůjde.
@Leviatan píše:
@a12 a není to škoda? Vezmi si že on třeba nemá jinou možnost. Sama píšeš že má hypotéku. myslíš že se nesnažím to vaše bydlení dodělat co nejdříve když tam chodí tak často? V jaké fázi je stavba. Asi by bylo lepší se na něčem domluvit. myslím si že jediný problém a konflikt vyvolává tchýně. Jemu to taky musí lézt na budku.nemůžeš si spíš přestat nechat s*** na hlavu? Kde je ta stavba nemůžete si tam udělat nějake letní bydlení provizorní? Typu karavan? Že bys měla vidinou že si tam od jara do podzimu nějak ulevíte. Dostat stavbu do obyvatelné podoby.
Ano, snaží se, aby to bylo co nejdříve, ale i tak… je to otázka ještě minimálně jednoho roku a to je pro mě prostě nemyslitelné
Ale možná mi nic jiného nezbyde. Přítel pořád říká, že až budeme vedle, bude vše lepší. Ale to si taky nemyslím. jak jsem psala výše, pořád budeme pod jednou střechou s tchýní a to je jistá cesta do pekla. Kdyby věděl, jak se bude chovat, tak do té přestavby vůbec neinvestuje. A už bychom možná měli někde vlastní dům a spokojeně si žili. Ale čas vrátit bohužel nejde. Ani nepočítal s tím, že když investuje tolik peněz do domu, že na něj tchýně nepřepíše aspoň tu půlku… teď tchýně často argumentuje tím, že nás může oba kdykoliv vyhodit na ulici. Což je taky fajn :/
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, snaží se, aby to bylo co nejdříve, ale i tak… je to otázka ještě minimálně jednoho roku a to je pro mě prostě nemyslitelnéAle možná mi nic jiného nezbyde. Přítel pořád říká, že až budeme vedle, bude vše lepší. Ale to si taky nemyslím. jak jsem psala výše, pořád budeme pod jednou střechou s tchýní a to je jistá cesta do pekla. Kdyby věděl, jak se bude chovat, tak do té přestavby vůbec neinvestuje. A už bychom možná měli někde vlastní dům a spokojeně si žili. Ale čas vrátit bohužel nejde. Ani nepočítal s tím, že když investuje tolik peněz do domu, že na něj tchýně nepřepíše aspoň tu půlku… teď tchýně často argumentuje tím, že nás může oba kdykoliv vyhodit na ulici. Což je taky fajn :/
Tak lepsi to bude aspon v tom, ze se ti nikdo nebude motat v kuchyni, budes si moct prát, žehlit kdy budeš chtít.. Kdyz se budete zamykat, budeš mit soukromí aspon v ty svy části..
Ale teda jestli si na to přítel vzal hypotéku a ma další sourozence, mel by něco s tím prepisem dělat..
A předpokládám, že u ty hypotéky ručí tim domem tchýně, ne?
Takže vy kdybyste se rozhodli odejít, on by přestal platil hypotéku tak by z toho měla problémy i tchýně, ne?
jako neříkám, že to takhle máte udělat
ale třeba před ní jen natuknout, ze nechcete davat peníze do cizího a co by se mohlo stát, kdybyste se rozhodli odejit
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak lepsi to bude aspon v tom, ze se ti nikdo nebude motat v kuchyni, budes si moct prát, žehlit kdy budeš chtít.. Kdyz se budete zamykat, budeš mit soukromí aspon v ty svy části..
Ale teda jestli si na to přítel vzal hypotéku a ma další sourozence, mel by něco s tím prepisem dělat..
A předpokládám, že u ty hypotéky ručí tim domem tchýně, ne?
Takže vy kdybyste se rozhodli odejít, on by přestal platil hypotéku tak by z toho měla problémy i tchýně, ne?jako neříkám, že to takhle máte udělat
ale třeba před ní jen natuknout, ze nechcete davat peníze do cizího a co by se mohlo stát, kdybyste se rozhodli odejit
Nebo kdyby vas vyhodila jak sama říká..
- Citovat
- Upravit
Jaro je za rohem, ať chlap poprosi kamarády, případně sourozence a naplánujte pracovní víkendy. Ty zajistí občerstvení. Ať máte aspon funkční kuchyň a wc, a můžeš trochu fungovat samostatně. Nemůžeš odjet třeba na týden za sestrou? Nebo na pár dní ke kamarádce?
Chce to plán, co kdy jak, voda, topení, elektrika. Chlapovi vysvětlit, že sám po práci už to zkoušel a ať si nechá pomoct. Jinak se nehnete. Jestli je na tvé straně, můžete to zvládnout 👍
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nebo kdyby vas vyhodila jak sama říká..
To máš pravdu, je to tak, jak píšeš…Vlastně by měla problémy ona, ale to jí nedochází… Vlastně nevím, co chce. Je mi to už celé i líto. Nechtěla bych nikomu uškodit, ani největšímu nepříteli, což je v tuto chvíli ona
že bychom jí nechali rozestavěný dům s hypotékou a šli… ale možná to k tomu spěje. Ani nechci stavět přítele do pozice buď já nebo ona. Protože je to přece jen jeho máma…a ať už je jakákoliv, dala mu život a za to jí vždy patří dík, přesto není máma jako máma
S ní se ani nedá rozumně mluvit.
a je i pravda, že lepší by to bylo vedle, aspoň nějaké soukromí a vlastní domácnost, ale pořád by to nebyl klidný a harmonický domov s ní pod jednou střechou
ale bez peněz se člověk asi opravdu nehne z místa ![]()
- Citovat
- Upravit
@K. Rocánková píše:
Jaro je za rohem, ať chlap poprosi kamarády, případně sourozence a naplánujte pracovní víkendy. Ty zajistí občerstvení. Ať máte aspon funkční kuchyň a wc, a můžeš trochu fungovat samostatně. Nemůžeš odjet třeba na týden za sestrou? Nebo na pár dní ke kamarádce?
Chce to plán, co kdy jak, voda, topení, elektrika. Chlapovi vysvětlit, že sám po práci už to zkoušel a ať si nechá pomoct. Jinak se nehnete. Jestli je na tvé straně, můžete to zvládnout 👍
To jo, to on by si rád nechal pomoct, ale nikdo už teď nemá čas…Zpočátku chodili pomáhat po víkendech kamarádi - aspoň za oběd a flašku. Ale to se opravdu táhne dva roky a už se nikomu nechce. Chápu - každý má svou rodinu, práci, je rád, že má o víkendu klid nebo má prostě v plánu jiné věci, než makat na „cizím“. Už si platil i zedníka, ale sehnat někoho slušného a pracovitého je taky problém. Udělal jen pár věcí, ještě nic moc, vzal si peníze i dopředu, bohužel a přestal brát telefony. :/ a na firmu, která by to dodělala peníze nejsou :/
- Citovat
- Upravit
Víš, já myslela právě bydlení na čas…to jsem zmínila. Určitě už kvůli dítěti, bych do budoucna chtěla něco jiného, než spolubydlení, jako někde na koleji (když to přeženu). Spíš jsem myslela, jestli tady není nějaká maminka v podobné situaci, která by chtěla rychlé řešení. Ke tchýni se určitě vracet nechci, když to nebude nezbytně nutné - v překladu - než skončit pod mostem, raději bydlet s tchýní. Ale vracet se k ní, poté, co bych odešla…už vidím, jak mě vítá s otevřenou náručí… Samozřejmě bychom to s maminkou, která by měla zájem vše ošetřili smluvně. Já zkrátka spoléhám na to, že si lidé mohou pomoci, než zneužít něčí dobrotu. Ale máš pravdu, že by to asi obnášelo z obou stran i tyhle problémy… když by si jedna maminka našla vlastní byt, co ta druhá… díky za podnět. Tak daleko jsem to nedomýšlela…