Společné narozeniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.6.19 13:29
@terien píše:
Není
:? Takže mám vždy u všeho říkat, ať počkají, až přijde táta z práce a ať se zeptají potom jeho? 8o Zajímá mě, co by dělala na mém místě jiná, proto se tak ptám. Situace je taková, že jsou dny, kdy jsem s holkama sama, než přijde táta z práce, protože mám volno. Tak co mám dělat, když za mnou přijdou, jestli můžou tohle a tamto? Mám dělat, že to neslyším? Nebo jak se mám teda chovat?
  • Citovat
  • Upravit
32585
7.6.19 13:31
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
potřebuju ze sebe vyventilovat jednu věc, která mě trápí/netrápí… Asi si budete říkat, že jsem zmatená, ale snad se zde najde nějaká duše, která mě pochopí a bude se mnou soucítit. Spíš je mé psaní ani ne tak o radě, jako spíš o tom, že to ze sebe potřebuju nějak setřást a přečíst si, že v tom nejsem sama…
Bude to asi za dva měsíce rok, co jsem začala chodit a následně zanedlouho žít s chlapem, co má dvě děti (holky 11 a 7). Vůbec to pro mě nebyla překážka, byť je to sebevíc náročné, pro mě jako pro bezdětnou, která ale do budoucna určitě dítě chce. Tak jsem k tomu přistoupila zodpovědně. Podílím se na výchově holek. Máme spolu skvělý vztah. Holky přijdou, obejmou mě, řeknou mi, že jsem na ně hodná (ikdyž někdy fakt musím řvát a už dostaly i obě na prdel, když bylo potřeba a nebyla jiná možnost). Zkrátka jsem se toho zhostila tak, jakobych byla jejich máma. Miluju je nadevše, starám se o ně. Kupuju jim oblečení, vím kdy se mají platit obědy, vím o školních akcích atd atd, zkrátka věci, které normálně běžně máma pro svoje děti dělá.Cítím se tak chtěná a potřebná a vůbec mi to nevadí. Ba naopak. Přítel byl se svojí bývalou 13 let. Na začátku jsem měla velký strach, že se se mnou rozjede. Že se ona nějak vzpamatuje a „luskne si“ a on přiběhne, protože vím, jak je pro něj rodina důležitá a na prvním místě. Koneckonců setrvával kvůli dětem pár posledních let v nefunkčním vztahu… Kdyby to ona neukončila a nenašla si jiného, tak on by to sám od sebe určitě neutnul. Přítel je moc rád, jak se k tomu stavím, že mu takhle „pomáhám“, ikdyž mám někdy pocit, že to je naopak a spíš on pomáhá mě :-DProtože skoro jako každej chlap, nemá moc páru o tom co a jak a kde. Když holky něco potřebují tak jdou za mnou, protože táta nemá moc přehled o tom, co kde máme Jinak je to ale zlatej chlap. Uvaří, pomůže s úklidem, pračky se nebojí, je to chlap do pohody i nepohody, dává mi najevo, jak moc mě miluje. Říká, že mě miluje víc, než miloval jejich mámu a já mu to věřím. Ona byla vždy spíš chladná královna a on citlivý mazel. Zvykl si, ale hodně mu to chybělo. O jídlo, domácnost, úklid atd se staral spíš on. Ona na to nikdy moc nebyla. Pomalu se dostanu k jádru věci. Starší bude teď slavit narozeniny a řekla mi, že na ně chce pozvat i mámu a jejího chlapa. Nicméně nepřišla za mámou s tím, že chce slavit narozky. Přišla s tím za námi. Takže my to budeme organizovat. My koupíme jídlo, pití atd. A ona si přijde, popřeje, dá si dortík a půjde, určitě tam nebude celé odpoledne (koneckonců toto jsou slova malé). Jde mi o to, že opět slízne smetanu. Děti si bere, jak se jí to hodí, když má volno. Jinak jsou stále u nás. Takže mi to, přirozeně, prostě vadí. Nehledě na to, že nestojím o to, aby měl můj chlap na očích delší dobu svou bývalou. Ne že bych mu nevěřila jeho lásku, ale víte jak to je… Pohledy se sejdou, jemu to začne být líto a bude to v prdeli. Ikdyž si teda nemyslím, že by se to stalo, ale člověk nikdy neví… No nechtěla jsem ale malé kazit radost, tak jsem řekla, že to jsou její narozeniny… Máma za ně ani nebojovala. Táta, přirozeně, protože holky miluje, řekl, že chce, aby byly u nás a ona nenamítala. Zkrátka o ně nebojovala. Podle mě se máma za děti rve do posledních sil a chrání si je, protože ví, že jsou jen u ní v bezpečí. Kdežto ona ví, že se táta i já postaráme. A holky ji slepě milujou. Občas se s nimi pomazlí, vezme je na výlet, tu a tam jim něco koupí. Nemůžu říct, že by je neměla vůbec ráda, to by byla asi lež.Ale podle mě to není taková ta čistá mateřská bezmezná láska. Jo, mozek mi říká, že bych měla být ráda za to, že mě mají holky rády a že se ke mě přitulí a i mi řeknou, že mě milujou, spíš teda mladší, ale starší se taky tulí. Ale to srdíčko občas pláče, protože mu to je líto. Jak slepě k ní holky vzhlíží. Přitom kolikrát slyším, že máma se tolik nestará. Jaktože je u mámy mikrovlnka špinavá a u nás čistá atd atd. Mozek mi říká, že řeším malichernost, ale srdíčko se s ním nějak tluče. Má to některá z vás tady podobně? Jak zvládáte setkávání bývalé a vašeho chlapa? :think:

Neskutečný.
Tak ten by si něco vyslech, kdybych zjistila, že nějaká pindulína, co s ní neni ani rok, huláká a tluče naše děti. Plus si hraje na maminku a vychovává je. A papín je ještě rád, jak mu to pěkně funguje, ten by jel. :roll:

Jinak klasika, ex neuklízela, nevařila blablabla a o děti se staral asi ponocnej, když byl otec imrvére v práci, že. Takže akorát přehodil péči na novou partnerku a pěkně si jede dál svoje, jak překvapivé. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
7.6.19 13:32
@Anonymní píše: :? Takže mám vždy u všeho říkat, ať počkají, až přijde táta z práce a ať se zeptají potom jeho? 8o Zajímá mě, co by dělala na mém místě jiná, proto se tak ptám. Situace je taková, že jsou dny, kdy jsem s holkama sama, než přijde táta z práce, protože mám volno. Tak co mám dělat, když za mnou přijdou, jestli můžou tohle a tamto? Mám dělat, že to neslyším? Nebo jak se mám teda chovat?

Motas to dohromady - kdyz se zeptaji, zda neco muzou, tak samozrejme vyhondotit a odpovedet, ale vychovavat stylem vyprasky a nejake tresty fakt ne, od toho jsou rodice a me dite mlatit nejaka jina zenska, tak s ni pekne zatocim!

• Citovat
  • Upravit
34473
@Anonymní píše: :? Takže mám vždy u všeho říkat, ať počkají, až přijde táta z práce a ať se zeptají potom jeho? 8o Zajímá mě, co by dělala na mém místě jiná, proto se tak ptám. Situace je taková, že jsou dny, kdy jsem s holkama sama, než přijde táta z práce, protože mám volno. Tak co mám dělat, když za mnou přijdou, jestli můžou tohle a tamto? Mám dělat, že to neslyším? Nebo jak se mám teda chovat?

Normálně s nimi budeš fungovat, ale zrovna trestání je primárně v rukou rodičů. Já nechápu, jak si vůbec můžeš dovolit dávat jim na pr.del nebo po nich ječet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481

Dělala bych to, že bych mu řkla, že se má o vlastní děti postarat především on. Ž e já tu nejsem od toho, abych pečovala o jeho děti a nahrazovala nefunkční matku, kterou si pro své děti jako matku vybral. Pak nebude k situacím, kdy to musíš řešit ty docházet nebo to bude alespon minimalizované.
Všímat si sebe, svýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.19 13:34
@Tazvesnice píše:
Motas to dohromady - kdyz se zeptaji, zda neco muzou, tak samozrejme vyhondotit a odpovedet, ale vychovavat stylem vyprasky a nejake tresty fakt ne, od toho jsou rodice a me dite mlatit nejaka jina zenska, tak s ni pekne zatocim!

Přesně to jsem mohla tušit. Proboha, já je nemlátím. I jejich máma ví, že dám malé občas na prdel, protože neposlouchá a je drzá. Nic proti tomu nenamítla! Nepípla ani slovo!

• Citovat
  • Upravit
2085
7.6.19 13:37

Na mě to dělá asi takovýhle dojem. Snažíte se sama sebe přesvědčit, že příteli věříte, že se k ex už nikdy nebude chtít vrátit. Ale ve skutečnosti tomu nevěříte. Proto nechcete, aby mu byla třeba jen hodinu na očích. Bojíte se, že ona je pořád ta důležitější. A svým způsobem to chápu, 13 let a dvě děti prostě nesmažete. Druhá věc: ona své děti pravděpodobně miluje daleko víc, než její děti milujete vy. Má jen takovou povahu, že to nedává moc najevo (sama to tvrdíte, že je ledová královna) a potřebuje víc času sama pro sebe (bez dětí) než jiné matky. I takové prostě jsou. A děti milují a daly by za ně život… Přijde mi, že tak trochu s jejich matkou soutěžíte. O chlapa i o děti. Řešíte i takové kraviny jako že máte čistější mikrovlnku (a tudíž jste jim lepší matkou a měly by vás mít víc rády, že?)… Srovnat se s tím, že partner má předchozí závazky a tudíž nikdy nebude na 100 % jen můj, není lehké. Musíte se naučit partnerovi doopravdy věřit. Pak vás nevyvede z míry fakt, že se bývalka jednou za rok zastaví na hodinu dvě na narozeninách dcery u vás. Ty holčičky vás milují. Nikdy vás nebudou milovat víc než svou matku - a to je úplně přirozené. Snažit se být ta lepší je boj s větrnými mlýny. Zastáváte prostě jinou roli než jejich matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.6.19 13:39
@Anonymní píše:
Přesně to jsem mohla tušit. Proboha, já je nemlátím. I jejich máma ví, že dám malé občas na prdel, protože neposlouchá a je drzá. Nic proti tomu nenamítla! Nepípla ani slovo!

Ale tady jde hlavně o tvůj přístup. Ty nejsi jejich máma, tak se tak nechovej a neprebirej její kompetence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.19 13:40
@DeeDee.518 píše:
Na mě to dělá asi takovýhle dojem. Snažíte se sama sebe přesvědčit, že příteli věříte, že se k ex už nikdy nebude chtít vrátit. Ale ve skutečnosti tomu nevěříte. Proto nechcete, aby mu byla třeba jen hodinu na očích. Bojíte se, že ona je pořád ta důležitější. A svým způsobem to chápu, 13 let a dvě děti prostě nesmažete. Druhá věc: ona své děti pravděpodobně miluje daleko víc, než její děti milujete vy. Má jen takovou povahu, že to nedává moc najevo (sama to tvrdíte, že je ledová královna) a potřebuje víc času sama pro sebe (bez dětí) než jiné matky. I takové prostě jsou. A děti milují a daly by za ně život… Přijde mi, že tak trochu s jejich matkou soutěžíte. O chlapa i o děti. Řešíte i takové kraviny jako že máte čistější mikrovlnku (a tudíž jste jim lepší matkou a měly by vás mít víc rády, že?)… Srovnat se s tím, že partner má předchozí závazky a tudíž nikdy nebude na 100 % jen můj, není lehké. Musíte se naučit partnerovi doopravdy věřit. Pak vás nevyvede z míry fakt, že se bývalka jednou za rok zastaví na hodinu dvě na narozeninách dcery u vás. Ty holčičky vás milují. Nikdy vás nebudou milovat víc než svou matku - a to je úplně přirozené. Snažit se být ta lepší je boj s větrnými mlýny. Zastáváte prostě jinou roli než jejich matka.

Konečně někdo s odpovědí na úrovni… Děkuju. No… Musím souhlasit. Jak říkám. Mozek mi toto vše říká… Vim to. Akorát to srdíčko to občas zabolí. Ano, přicházím na to jak je to těžké, když má partner děti. Ale nevzdávám to. Ten chlap mi za to stojí a ty děti za to nemůžou. Jen jsem se potřebovala vykecat a samozřejmě jsem se zde setkala s nepochopením. Ale to se stává…

• Citovat
  • Upravit
13955
7.6.19 13:42
@Anonymní píše:
Přesně to jsem mohla tušit. Proboha, já je nemlátím. I jejich máma ví, že dám malé občas na prdel, protože neposlouchá a je drzá. Nic proti tomu nenamítla! Nepípla ani slovo!

Jednoduche - na deti se proste neupinej. Nejsi jejich nic, je to tvrde ja vim. Kdyz se s muzem rozejdete, tak uz deti neuvidis. Proste tu roli matky v pravem slova smyslu nemuzes nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
7.6.19 13:46
@Anonymní píše:

Ale ty ji nemas co davat na zadek i kdyby s tim matka souhlasila! Neni to Tvoje dite, tak si tyhle manyry schovej pro svoje dite a vychovej si ho jak budes chtit, ale ty holky nech proboha byt! Jestli s pritelem budete mit spolecne dite, tak spoustu veci casem pochopis, ted to nema vyznam nejak extra resit, ale fakt bych Ti radila hodit zpatecku, jinak se Ti to vymsti :zed:

• Citovat
  • Upravit
588
7.6.19 14:01

Naprosto souhlasím se vším, co zde @terien a @Sworley napsala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33831
7.6.19 16:07
@Tazvesnice píše:
Ale ty ji nemas co davat na zadek i kdyby s tim matka souhlasila! Neni to Tvoje dite, tak si tyhle manyry schovej pro svoje dite a vychovej si ho jak budes chtit, ale ty holky nech proboha byt! Jestli s pritelem budete mit spolecne dite, tak spoustu veci casem pochopis, ted to nema vyznam nejak extra resit, ale fakt bych Ti radila hodit zpatecku, jinak se Ti to vymsti :zed:

No, ona s jejich otcem zije, on a vlastne i jejich matka na ni prehodili peci o deti. Ale nesmi nic, fakt k smichu :mrgreen: proc by ji nemohla jednu vychovnou lupnout na zadek, kdyz je drza a neposloucha? Matka s tim problem nema a ty jo? Proc? To ze u vas to funguje tak jak to funguje, prece neznamena ze je to tak spravne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.19 16:43
@arinecka píše:
No, ona s jejich otcem zije, on a vlastne i jejich matka na ni prehodili peci o deti. Ale nesmi nic, fakt k smichu :mrgreen: proc by ji nemohla jednu vychovnou lupnout na zadek, kdyz je drza a neposloucha? Matka s tim problem nema a ty jo? Proc? To ze u vas to funguje tak jak to funguje, prece neznamena ze je to tak spravne :nevim:

Ooo bože… Děkuju. Konečně někdo, kdo to pochopil :dance: Jak se to bude vyvíjet do budoucna a jestli to bude správný, se uvidí až časem. Není nikde psáno, jestli je to správně nebo ne. Každý to má jinak…

• Citovat
  • Upravit
81481
7.6.19 16:58
@arinecka píše:
No, ona s jejich otcem zije, on a vlastne i jejich matka na ni prehodili peci o deti. Ale nesmi nic, fakt k smichu :mrgreen: proc by ji nemohla jednu vychovnou lupnout na zadek, kdyz je drza a neposloucha? Matka s tim problem nema a ty jo? Proc? To ze u vas to funguje tak jak to funguje, prece neznamena ze je to tak spravne :nevim:

Protože prostě není matka. A pokud to tatík hází na ni, tak s díky odmitnoutahodit mu to zpátky, ať se frajer stará

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný