Společné spaní s dítětem?

3011
27.2.07 09:27

Společné spaní s dítětem?

Ahoj,

téměř od narození spí Ondrášek s námi v manželské posteli. Možná mi to budete některé maminky zazlívat, ale protože se prcek budí pořád co 2 hodiny na kojení zavedli jsme toto společné spaní. Přes den spí ve své postýlce.
Zajímalo by mě, jak je to u Vás se společným spaním ve „velké“ posteli, máte to některá také takto :?:
Taky by mne zajímalo, jestli už s tím máte některá zkušenost,jak je to s odvykáním tohoto společného spaní později, je to obtížné :?:

Děkuji za Vaše názory :)

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
27.2.07 10:15

Já myslím, že nemá cenu koukat na obecná doporučení. Záleží, co vyhovuje vám.....

Mi to až tak nevyhovovalo a Bára s náma mnohdy spí dodnes. Ale snažim se to maximálně omezovat, většinou už u nás je až k ránu.

Jsou děti, které s rodičema nemůžou spát, nevyspí se tak, jsou děti, které spí dlouhé roky. Některé si odvyknou lehce, jiné hůř.

Každopádně zůstaňte u toho, co vyhovuje vám:)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
27.2.07 11:01

Ahoj Katko,

já jsem asi před půl rokem taky řešila, že si Máťu v noci vždycky vezmu k nám do postele, když se vzbudí. Pak jsem ale četla článek, že pro psychický vývoj je pro dítě dobré, když spí s rodičema až do věku 5 let. Tak jsem to přestala řešit. Když spí Máťa celou noc v postýlce, tak já mám větší komfort v posteli :D , ale jinak ho beru k nám.
Ségra má 2 děti, obě s nima spaly v posteli a ten menší (6 let) jim tam občas zaleze dodnes, ale jinak se obě v pohodě naučily spát ve svých postelích.

Neboj, v 15 s váma Ondra spát v posteli nebude :wink:

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
27.2.07 11:55

Ahojky,

Terezka s náma spala od narození do minulého týdne. Budila se taky co 2-3 hod. na kojení. Teď jsme ji dali do postýlky a budí se co 3-3,5 hod. Dokonce mi připadá, že je klidnější. V posteli mi teď chybí, takže si ji beru v 7 hod. k sobě. Odvykám si asi hůř než ona 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
27.2.07 12:42

Katrinka,

s mladším sme na tom rovnako ako ty. Od narodenia doteraz spí so mnou v posteli. Večer zaspí síce v postieľke ale pri prvom kojení ho prekladám k sebe. Nadránom sa k nám pripojí ešte starší :D

Zatiaľ to neriešim a nejakú dobu riešiť nebudem. O odúčaní začnem uvažovať najskor zrejme po skončení kojenia.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1234
27.2.07 14:04

Ahoj,
tak my taky spíme všichni pospolu.
Matýsek přes den spinká ve své postýlce i večer si do ní bez problémů lehne. Jak se ale v noci vzbudí, chce k nám. Občas se ale mačkáme, tak chce zase zpět, takže myslím, že mu to stejně nevydrží dlouho.
Brzy se budeme stěhovat, takže plánuju s novým bytem vlastní pokoj a pokud se v noci vzbudí, ať si k nám klidně chodí, když bdue chtít. Mně to vůbec nevadí. Naopak :oops:
Moje ségra taky takhle v noci chodila s polštářem k našim do ložnice, až jí to jednoho dne (kolem 2,5 let) přestalo bavit a bylo.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
27.2.07 15:08

Ahoj,

taky myslím, že záleží na tom, co které rodině vyhovuje. Anička spala od narození ve své postýlce (která je přiražená k mé straně letiště), ale dodnes se kojí a to i v noci, takže jsem ji někdy (třeba po 2. nočním kojení) nevracela do postýlky, ale nechávala spát s námi - někdy se totiž stalo, že se při přendávání do postýlky trochu probrala a začala plakat. No a je to asi tři týdny, co Anička začala striktně vyžadovat spaní ve své postýlce - když bych ji po nakojení nechala u nás, začne volat „Do postýlky!“ :D Takže se to vlastně vyřešilo samo (teď ještě „utnout“ to kojení :wink: ).

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
27.2.07 15:44

Marianek taky spí s náma. Mám přiraženou postýlku k naší posteli a jeden její bok jsme dali pryč, tak tam má volný přístup. Když má v noci málo místa, tak se překulí k sobě. Nemyslím si, že by na tom bylo něco špatného. Myslím, že by mi tam už taky chyběl :oops: Manželovi to sice trochu vadí, ale taky si libuje ve společném usínání s Maji, když nejsem večer doma. Kojený je pořád, nevidím na tom nic špatného, hlavně, když to vyhovuje oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.2.07 20:18

Ahojte,tak mi taky většinou spíme všichni spolu.Malej jde sice večer spinkat k sobě do postele ale v noci se budí aspoň 4 krát a to už nebaví mě chodit pořád do vedlejšího pokoje,tak ho přenesu k nám a tam pak spí až do rána.Taky bych byla radši kdyby spal u sebe protože se zá:,–(ně tulí v noci ke mě a já nemám moc místa na spaní tak sem ráno rozlámaná ale taky si víc odpočnu když nikam nemusím.Uvidíme jak to dopadne,do 18 ho to snad přejde :D :D :D Tak přeju hodně ůspěchů a klidných nocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
27.2.07 22:19

Malý spal s námi více jak do dvou let. Pak si oblíbil povlečení na svých peřinách a přeci tam nenechá králíčky samotné, takže dobrovolně odcházel spát do své postýlky.
Nedala bych na řeči okolí, důležité je, jak to vidíte s manželem. Mnohdy to je jediné řešení, jak se trochu vyspat. A žádné dítě u vás nezůstane do 18, prostě ta doba příjde „sama“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
17.3.07 18:14

Ahoj,
Marianka s námi spala asi od 4 měsíců, jelikož má atopický ekzém a šíleně se do krve škrábala, hlavně v noci, takže jsme jí museli ve spánku chytat ručičky. Ekzém jí kolem 1 roku skoro vymizel asi od prosince jsem jí začala dávat zase zpátky do postýlky. Ale musela jsem přirazit postýlku úplně k mé posteli, jinak ječela. Teď už tam sama usne, i když nejsem s ní v ložnici. Takže to šlo pomalounku, polehounku. Ale někdy k nám stejně v noci přeleze, hlavně když jí něco bolí a tak,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
18.3.07 21:38

Ahoj,

tak my taky spíme všichni spolu v posteli. Teď co máme postel 2×2,20 je to bez problémů. Jinak Elenka už měla i období, kdy jsme jí dávali spící do postýlky vedle a občas tam spala až do rána, ale třeba při nemoci a tak se k nám vrací. Nevidím v tom žádný problém.

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
19.3.07 06:58

Já dávám mimčo večer do své postýlky, spí tak do dvou, do třech.Pak už se budí každou chvíli, tak ho máme u sebe v posteli.Dřív jsem vždycky tvrdila že bych tohle dítě nikdy neučila.Jenže potom to člověk vidí všechno jinak.Hlavně když se chce vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.2.16 21:58

Pěkný večer,
obnovuji diskuzi s jiným dotazem. Jak se naučit spát s dítětem?
Syn se v roce a půl rozhodl, že chce spát u nás. Doteď spal u sebe v postýlce, ale začal se budit a probudí se třeba 20×, teprve když ho dám k nám, tak usne a spí déle než když spal u sebe. Pokud uspím a dám do postýlky, tak je za 10 minut řev a klidně to tak šlo několik hodin, pak jsem to vzdala a vzala ho k nám. Problém je ten, že nejsem příliš kontaktní a on sice spí, ale já ne, protože se ke mně tulí, potíme se, bere mi deku, kope do mě, trhá mi vlasy… Celou noc se budím, převaluju a nemůžu pořádně zabrat. Za poslední týden jsem KO, nevyspalá, unavená a nelepší se to. Ještě celkem ujde, když je pryč chlap, ale ze zásady odmítám vyměnit dítě za chlapa.
Máte nějaké vychytávky na společné spaní, abychom se vyspali všichni?

• Citovat
  • Upravit
17472
3.2.16 22:00

@Billi přisunout vedle postele ještě jednolůžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat