Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Billi píše: Časem dostane 160 na 70, ta se tam vejde.
jestli se tam vejde, dejte jí tam rovnou a kup si dvojpeřinu…
a něják nechápu problém s tím cestováním… jako po pokoji, nebo po celým bytě? a to je jedno jestli má postýlku s zábranou, nebo né, když je nasáčklej u vás, ne?
Zábrana z peřin nebo plyšák a když pořádně zabere, stěhuji se já do dětského pokoje. ![]()
Stane se, že jdem spát dva a probudí se nás v posteli šest.
![]()
Před rokem to bylo hodně často, nyní je to jen sem tam. No někdy se mi po tom zasteskne.
![]()
@Gosi večer ho dám spát, pokud usíná rovnou u nás, tak se třeba po hodině probere a jde za námi. Pokud je v postýlce, tak je omezený prostor a nikam se necpe.
Pokud je u nás tak taky cestuje, ale s tím nic neudělám, proto taky asi hůř spím, protože se bojím tvrdě usnout, aby někam nezdrhnul.
S postýlkou to tak snadné nebude, musíme ji mít na míru, máme zvýšenou postel (cca 70 cm), tak aby tam nebyla zapadlá.
@elibro on se ale nechce tulit s tatínkem ![]()
@Levandule121 to neprojde, jednou jsem zdrhla do obýváku a za chvíli byl u mě. Chlapa neprobudil… Tak jsme se vrátili spolu.
S tou zvýšenou postelí a přiřazeno postýlkou je to náhodou ještě lepší. Aspoň z ní nevycestuje. Musíš zavést postupné změny - jako první třeba pomocí přiražené postýlky najet na držení za ruku místo tulení. A vyspíte se oba. Nebo si přečti Prekopovou Malý tyran.