Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Myslím, že spolu dlužníkem jsi jen v případě manželství. Jinak ne, to by sis o to musela s ním žádat také. Nicméně pro klid duše doporučuji udělat doma soupis majetku. Zajít za notářem s nechat si orazitkovat, že všechen majetek, tam kde bydlíš je tvůj. On třeba může říct, že má u tebe televizi atp.
@Martha03 a to mam sepsat úplně všechno nebo jako jen lednička, pračka a takový věci?
@Anonymní píše:
Ahoj prosím poraďte než půjdu za právníkem. S bývalým jsem byla 4roky. Po narození dcery utekl do ciziny přes dluhama a vykašlal se na nas. Každopádně když jsme byli spolu bral si nějaké půjčky a já nevím zda jsem se tam napsala jako spoludluznik což si myslím že ne. Ale co chci říct je ze ho po 4 letech Česko našlo a poslalo mu ze chcou 600000 a on mi po třech letech volal zrovna když naše společná dcera měla 5letou oslavu a zadal mě o to abych mu u soudu přiznala že jsem si dluhy brala sním a zaplatila mu 300000.. ???? Já mu řekla že to Teda ne že on mě tu nechal s dluhama a rodicak jsem měla 3800kc. Je možné že na mě můžou? Ale kdybych byla někde napsana už by mi chodili upomínky ne? Doufám že ne chápete. Chce mě hnát k soudu. Děkuju Vam.
Tak snad si pamatujete, jestli jste někde podepisovala smlouvu o půjčce kde jste byla jako spoludlužník ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Martha03 a to mam sepsat úplně všechno nebo jako jen lednička, pračka a takový věci?
Vše co má hodnotu, která by byla hodná zabavení dané věci. Mám v okolí rodiče syna, drogově závislého, který ač u nich již nebydlel ani neměl nahlášené trvalé bydliště, posílal exekutory k nim domu s tím, že tam má majetek… Měli sepsáno vše, pověšené na vstupních dveřích, vždy to ukázali společně s informací a podepsaným svědectvím od sousedů, že tam již nepobývá.
@Cenarius urážet si můžete někde někoho jinyho.. A jak říkám jsou to 4 roky… Já fakt nevím 😐
Jestli dluh existuje nebo ne je ale, bez urážky, naprosto zásadní. Naopak. k čemu by měl být dobrý nějaký soupis majetku? Jestli se domnívá, že dluh existuje a podá žalobu, tak se o tom včas dovíš a buď ho na základě předložených důkazů uznáš nebo se budeš brátit při jednání u soudu. Případná exekuce by mohla hrozit až v případě prohraného sporu a neplnění pravomocného rozhodnutí. Ani v tom případě ničemu nepomůže soupis majetku.
Jestli s jistotou přebíráš poštu a žádná upomínka nepřišla, tak s velkou pravděpodobností dluh neexistuje.
Ahoj prosím poraďte než půjdu za právníkem. S bývalým jsem byla 4roky. Po narození dcery utekl do ciziny přes dluhama a vykašlal se na nas. Každopádně když jsme byli spolu bral si nějaké půjčky a já nevím zda jsem se tam napsala jako spoludluznik což si myslím že ne. Ale co chci říct je ze ho po 4 letech Česko našlo a poslalo mu ze chcou 600000 a on mi po třech letech volal zrovna když naše společná dcera měla 5letou oslavu a zadal mě o to abych mu u soudu přiznala že jsem si dluhy brala sním a zaplatila mu 300000.. ???? Já mu řekla že to Teda ne že on mě tu nechal s dluhama a rodicak jsem měla 3800kc. Je možné že na mě můžou? Ale kdybych byla někde napsana už by mi chodili upomínky ne? Doufám že ne chápete. Chce mě hnát k soudu. Děkuju Vam.