Vlastní byt bez hypotéky?

Anonymní
21.2.20 11:41

Vlastní byt bez hypotéky?

Ahoj, chci se zeptat zda vůbec jde půjčit si na byt aniž by se jednalo o hypotéku.
Ráda bych si koupila byt 1+1, jeho cena je 850 000Kč, jenže hypotéku mi dají menší než je cena nemovitosti a já bohužel nemám nic našetřeno. Jsem sama, bezdětná a plat 21 tisíc čistého.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7333
21.2.20 11:42

Každá banka ti dá úvěr, akorát nesmíš vyzvonit, že je to na byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.2.20 11:44

Půjčka na cokoliv. Klidně řekni že to je třeba na nový auto… Nezmiňuj byt.

• Citovat
  • Upravit
91
21.2.20 11:45

Zkus půjčku od stavební spořitelny. Na normálním úvěru bys měla zbytečně vysoký úrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 11:45
@Božislava píše:
Každá banka ti dá úvěr, akorát nesmíš vyzvonit, že je to na byt.

Někde jsem četla, pokud ti dají úvěr, tak se ale nesmí jednat o nemovitost.

• Citovat
  • Upravit
255
21.2.20 11:47

Takhle vysoká půjčka by byla opravdu smrtící. Takže pokud nejsi schopná těch 20% našetřit, tak těžko utáhneš půjčku, která bude takto vysoká a navíc i neekonomická - protože neskutečně přeplatíš. Dá se to ještě dofinancovat třeba půjčkou ze stavebního, nebo třeba zvýšením odhadu ručením jinou nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
21.2.20 11:48
@Anonymní píše:
Někde jsem četla, pokud ti dají úvěr, tak se ale nesmí jednat o nemovitost.

Ale dyk to nemusíš říkat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 11:53
@varenevejce píše:
Takhle vysoká půjčka by byla opravdu smrtící. Takže pokud nejsi schopná těch 20% našetřit, tak těžko utáhneš půjčku, která bude takto vysoká a navíc i neekonomická - protože neskutečně přeplatíš. Dá se to ještě dofinancovat třeba půjčkou ze stavebního, nebo třeba zvýšením odhadu ručením jinou nemovitostí.

Ručit jinou nemovitostí bych mohla. Je to byt, ale žijí tam rodiče, ale je psán je na mě. Nevim zda bych to udělala.

• Citovat
  • Upravit
7333
21.2.20 11:56
@Anonymní píše:
Ručit jinou nemovitostí bych mohla. Je to byt, ale žijí tam rodiče, ale je psán je na mě. Nevim zda bych to udělala.

Rodiče nemají pole v JZD? Nemovitost nemusí být byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
21.2.20 11:57

To je snáď ta najväčšia blbosť akú som kedy čítala 8o
Vzhľadom na cenu bytu sa bude jednať o menšie mesto, tak sa hold musíš hecnut a za 2-3 roky našetriť nutnych 10% + 4% na daň +5% na realitku.
S úverom na úrokoch preplatís neskutočne peniaze, budeš mat vysokú mesačnú splátku a hádaj co ti zoberú ako prvé, keď nebudeš schopná platiť a pôjde po tebe exekútor :? Na tvojom mieste počkám a šetrím, šetrím, šetrim. Na niektoré veci je lepšie si počkať ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.20 11:58
@Pvln34 píše:
Vzhľadom na cenu bytu sa bude jednať o menšie mesto, tak sa hold musíš hecnut a za 2-3 roky našetriť nutnych 10% + 4% na daň +5% na realitku.
S úverom na úrokoch preplatís neskutočne peniaze, budeš mat vysokú mesačnú splátku a hádaj co ti zoberú ako prvé, keď nebudeš schopná platiť a pôjde po tebe exekútor :? Na tvojom mieste počkám a šetrím, šetrím, šetrim. Na niektoré veci je lepšie si počkať ;)

Jen mě to zajímalo, ale dík ;)

• Citovat
  • Upravit
7333
21.2.20 11:59
@Pvln34 píše:
S úverom na úrokoch preplatís neskutočne peniaze, budeš mat vysokú mesačnú splátku a hádaj co ti zoberú ako prvé, keď nebudeš schopná platiť a pôjde po tebe exekútor :? Na tvojom mieste počkám a šetrím, šetrím, šetrim. Na niektoré veci je lepšie si počkať ;)

Ano spořit tři roky…Ale má času nazbyt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
21.2.20 12:00

@Božislava aha, nevieme kolik ma pani let, ale nemá nič nasetrene.. Bez toho dnes nikto nedostane hypo a bez rezervy to ani nie je rozumné.

Příspěvek upraven 21.02.20 v 12:02

• Citovat
  • Upravit
Pvln34
21.2.20 12:01

Zakladateľko, nepíšeš ako bydlis ted, ale ak si ešte u rodičov, 10tisic mesačne musíš ušetriť bez problému. Ak bývaš sama, pôjde to pamalsie. Možes zvážiť spolubyvanie s kamarátkov.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.20 12:03
@Pvln34 píše:
Zakladateľko, nepíšeš ako bydlis ted, ale ak si ešte u rodičov, 10tisic mesačne musíš ušetriť bez problému. Ak bývaš sama, pôjde to pamalsie. Možes zvážiť spolubyvanie s kamarátkov.

28let v podnájmu, šetřílek jsem nikdy nebyla hih :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel