Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@jkra píše:
A nemuzou ti pujcit rodice tech 20%,je to 170Kk jen.
kdyby měli tak půjčí hned
Známí kupovali byt a neměli nic. V bance jim nabídli půjčku aby měli základ a k tomu hypotéku
ale která banka to byla nevím a sama bych do toho asi nešla kdybych neměla vůbec žádnou rezervu ![]()
Nezlob se, ale me prijde hrozna hloupost si brat pujcku s vysokým urokem misto relativne levne hypoteky. Kor kdyz musis nasetrit jen tak malou castku. Ja bych na tvem miste zkusila srazit naklady na minimum, pribrala treba jeste nejakou brigadu a za rok si vzala normalni hypoteku.
@Anonymní píše:
28let v podnájmu, šetřílek jsem nikdy nebyla hih![]()
WTF? Kolik je ti let…že nemáš nic našetřeno ![]()
@truelly Co je na tom divného? Prostě jsem si dopřávala co jsem zrovna chtěla a radši cestovala. Né každý si něco škudlí.
Se svým platem na takto vysoký spotřebák nedosáhneš a pokud ano, tak splátka by byla nejmíň polovina platu. Nemáš žádnou úvěrovou historii a pro většinu bank jsi velmi riziková. Řešení je si vzít spotřebák na nutnou zálohu v hotovosti a zbytek na hypotéku. A úplně nejlíp uděláš, když si najdeš schopného finančního poradce, který tohle vyřeší za tebe daleko lépe, rychleji a levněji. Poptej se známých, určitě ti někoho doporučí.
@Anonymní píše:
@truelly Co je na tom divného? Prostě jsem si dopřávala co jsem zrovna chtěla a radši cestovala. Né každý si něco škudlí.
No tak ne kazdy pak taky muze mit byt na hypo ![]()
@Anonymní píše:
U běžných spotřebitelských úvěrů je hlavní problém v tom, že ti ho fakt nedají na 30 let. Takže si sice můžeš půjčit třeba na +-8 let, ale samotná splátka úvěru bude třeba 10-13tis., v tom nebude pojištění a nebudou v tom poplatky za byt. Poplatky můžou být třeba jen 3tis., ale taky může SVJ rozhodnout o úvěru na novou střechu a zvednout fond oprav klidně o 1500,–Kč (když se to odhlasuje) a poplatky budou rázem mnohem vyšší. S platem 21tis. čistého to je podle mě finanční sebevražda.
Poptej se u známých, jestli neznají dobrého finančního poradce, ten ti může nasimulovat varianty u stavebního spoření, hypotéky apod. Byt za tyhle peníze ti řada lidí z dražších lokalit republiky může závidět, tzn. pokud bydlíš někde, kde si vyděláš přes 20tis. čistého a zároveň si můžeš koupit byt za 850tis., tak to podle mě není špatný poměr, ale chce to ten finanční základ a řešení rozložené do delšího časového úseku než ti nabídnou běžné úvěry.
Jakákoliv jiná půjčka, pokud ti to nepůjčí příbuzný, bude výrazně rizikovější než hypotéka a vzhledme k tomu, že nemáš ani úspory, ani příjem, tak o ten byt, na který si půjčíš spíš přijdeš.
Pokud nejsi schopná uspořit z toho co máš teď, tak buď změn práci, nebo odjeď do zahraničí někam kde ti bydlení a jídlo o bude posyktovat zaměstanavtel (typicky třeba pokojská nebo podobné služby ve velkých resortech) a prostě pár let makej aby sis naspořila.
Zakladatelko sice ses na to neptala, ale s tak malým platem bych do žádné půjčky rozhodně nešla. Zejména za situace, že sama přiznáváš, že nemáš našetřeno vůbec nic. A ručit bytem tvých rodičů, řítíš se do neštěstí…
@Lalelale v místě, kde se dá byt koupit za 850tisíc, je ten příjem skvělý. Ne každý bydlí v Praze a bere 40tis +
@Ou Samozřejmě jsem schopná uspořit, jen jsem to nedělala. Neměla jsem důvod.
@Lalelale Na to kde žiji je ten plat v naprostém pořádku. Tady ženský nevydělávají v práci 50tisíc. ![]()