Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer,
mám na vás dotaz jestli by ste mi nemohli doporučit nějaký sporŤák co by byl vhodný do terénu (vesnice,štěrkový cesty…) chtěla bych se ale vlíst do 6000,– klidně i použitej.
děkuji za nápady
Ahoj Ilčo, já mám Jane Slalom Pro, je to sice tříkolka, ale když se zaaretuje přední kolo, tak dobrý. Ale podle mě všechny, co mají větší kola by měly být OK.
Ahoj, z vlastní zkušenosti těžkej terén chce těžkou čtyřkolku, jezdila jsem na vsi se slalomem a dvacetikilým polským kočárem a slalom jezdil o mnoho hůř, trojkolka blbě sedí na nerovný polní cestě a jak je lehká, musíš vyvažovat stabilitu. Tank polák seděl jak ulitej a krásně jezdil i v oranici. Já bych šla do i´coo, starší se daj sehnat hodně výhodně
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
já bych doporučila sporťák 4kolku s otočnými koly a nafukovacími - jako třeba Xlander, my máme Xlander xa,,starší po jednom dítěti sem našla na mmb za 3500Kč a jsme moc spokojení.
Kočár jsme měli tu 4kombinaci,,ale strašně těžce se ovládal, pro mně jsou zkrátka nej ty otočná kola, jede sám. A taky jezdíme do terénu.
L.
Bydlíme na vsi, chodníky jsou tu dost děsné, občas jedu i po polňačce, mám Coletto Aveo a dobrý. Cena byla 3500kč
Já jen doplním, že X-lander XA je super kočár, ale chybí mu jedna důležitá vlastnost a tou je ODPRUŽENÍ .
Jízda po nerovném povrchu je tvrdá ![]()
Máme ho a už několikrát jsme byli v hodně drsném terénu (pole, louky, les) a moc to kočár nedával a Maty už vůbec ne. Spíš jsem si ho tímto terénem odrovnala (kočár).
My máme Patron Apollon Alux, je odpružený, projede dost, zrovna předevčírem jsem s ním jela za taťkou po louce plné krtinců + do šíleného kopce a v pohodě. Nový stojí teda 10000,–, ale použitý (ještě v záruce) jsem našla za 4200,–. Je to teda kombinace… http://www.aukro.cz/…on_alux.html#…
Já mám do terénu velice dobrou zkušenost s Roan Marita. Má velká nafukovací kola, nemá otočná přední kola - to si myslím, že v terénu je výhoda, je odpružený projela jsem s ním zatím vše (les, polní cesty, štěrk, sníh v zimě…). Jen je hůř skladný do auta a těžký na nošení. Nový stojí okolo 8500 /hluobý - sportovní nástavba/ ale po jednom dítěti na internetu jsem je viděla levněji. A v hluboké vaně mi syn jézdil 10,5 měsíců a pořád tam měl dost místa.
Ahoj ilco, také jsem dokupovala kočárek do terénu, protože můj Casualplay to fakt nezvládal. Po dlouhém zvažování jsem přikoupila Quinny Freestyle 4XL a je fakt skvělej, já ho teda brala i k vůli jízdě na bruslích a i tam nezklamal
Je to starší typ, tak se dá sehnat i za velice příznivou cenu.
ze svojí zkušenosti, quinny speedi, sice 3kolka, ale podle mého stabilní a dle mého muže terénní kočár (protáhli jsme ho hodně krkonošema…)
ze 4kolek se mi teď líbí graco freya http://kocarky.heureka.cz/graco-freya/ ale bohužel je dražší, ojeté ale by se daly sehnat levněji…
Holky děkuji,
já sem se asi teď zanilovala do sportovní nádstavby na mutsy urban rider a asi si ho koupím z druhý ruky.
Ilčo, určitě moc dobrá volba, je stabilní, dobře ovladatelný. akkorát ta sedačka není tak moc velká… kamarádka ho má, holčička je teda drobnější, ale v roce a půl ve fusaku už nic moc…, teda vejde se, ale už to není ono, tak používají chariota.. bez fusaku dobrý.. (pak taky záleží na fusaku, mají emitex a ten zabere hrozně moc místa sám o sobě (nás vyhnal z quinny korby, vím o čem mluvím..)
Naty je fakt malá? já právě kvůli tomu měním
mi totiž máme hlavně krátký záda a asi v šířkách si moc nevyberu, mám pocit že všechny sou na jedno brdo úzký.
Ilco, pokud máš možnost, radím ti zajít do obchodu a zkouknout, sportovní nástavba je stejná, takže stačí jakýkolik mutsy - UR, 4rider, 3rider, je to jedno. raději vyzkoušej, netvrdím, že je malý, i náš dvouleťák už ve speedim místo nemá, to je normální.9m dítě se ti tam vleze určo, spíš myslím do budoucna! ![]()
nebo na mutsy diskuzi tu na emimi, myslím, že v kat. změť, popros nějakou maminku, aby ti ho přeměřila, a uvidíš!
jinak XA bych do terénu nebrala, to už spíše X3, ty přední nafukovačky nejsou do terénu takový zázrak…
Já mám už domluvenej Urbanrider, no a zatím co sme kontaktzovala tak je větší než náš.
Dík za info