Spotřeba vody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30913
19.11.13 13:14
@Ludmila Chlebná píše:
Dobrý den. Napojila jsem se na kanalizaci a mám svoji studnu. Podle čeho se mi vypočítá stočné. Jsem sama a v létě jsem mimo území ČR. Za vyvážení jímky v minulých letech jsem platila 1 x ročně 720.-Kč. Děkuji za odpověď. Chlebná

Bud vodomer na studnu a nebo pausalem, ale to bude pro vas s malou spotrebou nevyhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
19.11.13 13:54
@Ludmila Chlebná píše:
Dobrý den. Napojila jsem se na kanalizaci a mám svoji studnu. Podle čeho se mi vypočítá stočné. Jsem sama a v létě jsem mimo území ČR. Za vyvážení jímky v minulých letech jsem platila 1 x ročně 720.-Kč. Děkuji za odpověď. Chlebná

U nás se platí podle počtu obyvatel v domě. Částku fakt netuším, dům není náš, ale tchána, my platíme " nájem". A přes to léto- to se musíš domluvit s provozovatelem kanalizace. Ale pochybuju, že by dali slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maryna112
19.11.13 22:17
@KADLA píše:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat těch, kteří si dělají záznam o spotřebě vody v domácnosti, kolik vody cca spotřebujete?
Klára

tepla voda průměr 4 kub. studena 3 kub. 2 dospěle a 1 dite. :) :) :)

• Citovat
  • Upravit
81
12.12.13 09:23

Jsem sama s dcerou a spotřebujeme měsíčně asi tak kolem 5-6 kubíků vody. Také ji nemáme rozdělenou na teplou a studenou, protože ohříváme v bojleru. Zálohy platím 500,– měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
26.8.15 19:01

Jakou máte spotřebu?

Minulý měsíc nám začal protékat kohoutek u vany, tak jsem se zděsila kolik nám už muselo protéct. Tento měsíc máme spotřebu téměř stejnou a baterie už je vyměněná. Je pravdou, že v těch vedrech se člověk častěji musel oplachovat a něco vypily rostlinky. Máme myčku, takže jede jednou za den. To samé máme s pračkou. Pijeme vodu z kohoutku. S vodou se snažím šetřit. Jsme 2 dospělí a jedno dítě. Je tu někdo, kdo je na tom podobně pro srovnání? Nějak se mi zdá 12-13 m3 moc, ale ještě jsem nekoukala, jak jsme na tom byli třeba v zimě nebo vloni. Přeci jen ty vedra spotřebu určitě zvýšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
26.8.15 19:21

@vivianr 12-13 kubíků je vcelku dost. My máme spotřebu 2 dospělý a 2 děti do 10 kubíků za měsíc. Jsou v tom ty normální věci. Zahradu z toho nezalévám, bazén nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.8.15 19:23
@vivianr píše:
Minulý měsíc nám začal protékat kohoutek u vany, tak jsem se zděsila kolik nám už muselo protéct. Tento měsíc máme spotřebu téměř stejnou a baterie už je vyměněná. Je pravdou, že v těch vedrech se člověk častěji musel oplachovat a něco vypily rostlinky. Máme myčku, takže jede jednou za den. To samé máme s pračkou. Pijeme vodu z kohoutku. S vodou se snažím šetřit. Jsme 2 dospělí a jedno dítě. Je tu někdo, kdo je na tom podobně pro srovnání? Nějak se mi zdá 12-13 m3 moc, ale ještě jsem nekoukala, jak jsme na tom byli třeba v zimě nebo vloni. Přeci jen ty vedra spotřebu určitě zvýšila.

největší spotřebu má záchod. Jste doma nebo chodítě do práce/školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
26.8.15 19:35

Jsme 2 dospeli a 1 male dite, muz je s nim doma, varim, peru 2 pracky tydne, nadobi mycka obden, muz vyplaca denne bojler pri sve pulhodinove sprse, ja sprchou jen probehnu. Spotreba prumerne 12 kubiku mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
26.8.15 20:54

@vivianr máme to stejně-2 dospělí, miminko, myčka každý den a pračka 2× týdně a taky jsem se zhrozila, když jsem zjistila spotřebu kolem 12 m3 za měsíc…zdá se mi to hodně, ale už nevím, kde ubrat :think: když jsme byli 2 a já chodila do práce, tak spotřeba byla 6-7 m3 za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.16 11:21

Ahoj,

teď nám přišlo vyúčtování vody a málem mě šlehlo. Do bytu jsme se stěhovali s manželem v srpnu 2014, zálohy byly nastavené na minimum, bydlela tu samotná paní, která se chodila domů v podstatě jen vyspat. Pak přišlo vyúčtování, měli jsme nedoplatek (s tím jsme počítali), nastavily se nové zálohy na dva normálně žijící lidi (dělají to tady automaticky) a v únoru 2015 se nám narodilo mimčo. Teď přišlo vyúčtování za rok 2015 a máme nedoplatek skoro 12 tisíc. Jako je fakt, že jsem doma s malým, splachuju, vařím, myju, peru tak pračku denně, celé šestinedělí jsem strávila ve sprše a tak, ale stejně jsem to nečekala tak hrozné. O kolik vám stoupla spotřeba vody s miminkem? Nám skoro o polovinu, to je teda pecka 8o

• Citovat
  • Upravit
37124
10.3.16 11:25

Tak s malym nam nestoupla spotreba skoro vubec, jedna se akorat o napustenou vanicku vecer coz je par litru, a jedna pracka tejdne navic, ale mame zalohy nastaveny hodne vysoko, takze nedoplacime spis nam pokazdy dost vraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.3.16 11:32

Vůbec nám nestoupla. Stoupne nám až z jara, když se začne zalévat zahrada. Ale zrovna včera odepisovali vodu, máme za 3 měsíce 22 kubíků, což je takový náš průměr. Jsme 2 + batole + puberťák, denně 3× sprcha + 1× vana, pračka 3× týdně, denně se vaří, myje myčka, nijak nešetříme. Zálohy neplatíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.3.16 11:34

Jakmile jsem nastoupila na mateřskou a byla doma, tak jsme pravidelně dopláceli. kolik přesně byla spotřeba už nevím, ale dopláceli jsme i 7tisíc. když víš, jak to je, tak se omez, prát snad denně nemusíš, počkej až naplníš pračku, po každým čůrání taky splachovat nemusíš. v létě jsme se přestěhovali do domu, máme jímku na 9kubíků. pán sem jezdí co 3 týdny, všem to vychází, jen nám ne. musím se fakt hodně omezovat, aby to jímka pobrala. je to děsný.

• Citovat
  • Upravit
3383
10.3.16 11:35

Tak voda o něco stoupla tj, ale není to tak strašné. Tak jsem s malým doma, vaří se, pere častěji, splachuje. Nejvíce to stoupne přes léto..kdy se častěji sprchujeme, malýmu se napouští bazének atak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
10.3.16 11:37

@Verun83 Jako nesplachovat po každém čůrání? No to snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný