Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@obycejnaholka píše:
Ahoj holky jenom pro spestreni..bydlime ve stare zastavbe.Ted nam jako kazdy rok odecitali vodu a s manzelem jsme si zacali pripadat jako totalni plytvalove ! Nase rocni spotreba vody je 60 m3 podotykam,ze manzel se v sezone sprchuje zasadne v praci a prcka mame od podzimu. No a nasi sousedi ? Normalne nenormalni…dvouclena rodina tady spotrebuje 5 m3,pak rodina s ditetem skoloupovinnym 30 m3 , nase sousedka,stara pana snad vodu letos ani nevidela![]()
![]()
bud v klidu naše spotřeba je 60 celkově je nás 5,5 m3 je blbost jestli tam bydlí celý rok bud nesplachuje nebo má špatný měřák prostě -stojí neměří.
my třeba sprchujem denně jen ale tak 10litrů os, máme spořící hlavici, ve vaně jsem 5 minut, chlap se sprchuje v práci, a v té je skoro nonstop. splachujeme vždy, ale jen 3 l. víkendy jezdíme na výlety.
@life007 píše:
Nemám to rozlišené na teplou a studenou, mám bojler na ohřev vody. Ale řekla bych, že pokud máte zvlášť „hodiny“ pro teplou a studenou vodu, tak tam bude i rozlišná sazba za kubík.
Já si taky myslím, ale na stránkách je jen cena vody a o tepléžádná zmínka ![]()
@luc2ka píše:
Já si taky myslím, ale na stránkách je jen cena vody a o tepléžádná zmínka
V tom případě už mě jen napadá, že cena teplé vody se bude skládat z vodného a stočného jako u studené + cena za energii vynaloženou pro ohřev vody. Hledala bych někde v nájemní smlouvě, předchozím vyúčtování apod. Nevím, jak přesně to máte Vy.
Holky, prislo mi vyuctovani. Mycku nemame, dva dospeli, jeden predpubos, jedno prte. Lonska spotreba vody 236 kubiku. Nedoplatek 12 tacu.
Je to mozne? Nebo mi nekde tece voda? Bereme jen studenou, mame bojler. Kolik protocite vy?
@VitaminC píše:
Holky, prislo mi vyuctovani. Mycku nemame, dva dospeli, jeden predpubos, jedno prte. Lonska spotreba vody 236 kubiku. Nedoplatek 12 tacu.
Je to mozne? Nebo mi nekde tece voda? Bereme jen studenou, mame bojler. Kolik protocite vy?
je to moc, my máme barák - 3 dospělí, 1 školkové dítě - takže 2 myčky, 2 pračky - za rok jsme spotřebovali 125 kubíků
@VitaminC podívej se, kolik jste měli spotřebu minulé roky, jestli podobnou, nebo se to rapidně zvýšilo - my jsme například zjistili, že nejvíc se fakt spotřebuje koupáním v plné vaně
@VitaminC někde vám to poteče nejspíš. My loni dopláceli 8 tisíc a pak sem zjistila, že nám teče záchod, strašně malinko, že to pomalu nešlo postřehnout, ale jak to teklo non stop, tak to dalo dost vody.
@VitaminC píše:
Je to dost. Průměrná spotřeba v ČR je okolo 100 litrů na osobu na den, to je zhruba 365×400 = 146 kubíků. To jste o 90 kubíků nad průměrem, což ale není nic nemožného… používáte vodu i na zahradu? Tam se to pak hodně protočí… Máte doma perlátory? Třeba u sprchování to dost ušetří vodu.
@VitaminC buď se nějakej puberťák sprchuje tajné půl hodiny denně nebo něco protejka.
@VitaminC píše:
@meduzza Mame 2+1… zahradu zadnou.
Tak jestli netráví najednou starší dítě o hodně času déle ve sprše či vám někde něco neprotéká, tak by to chtělo překontrolovat vodoměr… Předpokládám, že ta spotřeba oproti loňskému roku výrazně stoupla, když máte oproti zálohám doplatit ještě 12 tis. ![]()
@VitaminC Je to dost. My máme průměrnou spotřebu 34 kubíků na člena domácnosti za rok. A neřekla bych, že nějak šetříme.
@VitaminC Pronajímám byt rodině - 2 dospělí, dítě 16 let - spotřeba za 13 měsíců 120 kubíků vody. Takže to vaše mi přijde opravdu hodně.
@VitaminC píše:
120 ročně, z toho 21 je bazén.