Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já teda splachuju po každém čůrání. Ale hlavně co jsem doma, tak pořád vařím, pro nás i příkrmy, myju nádobí, vytírám, protože po jídle je kuchyně jak prase. A malej je čuně, manžel má do práce každý den čisté triko/košile a svetr, takže tu pračku denně fakt naplním (je jen na 4 kg). Jako pořád mi to připadá jako detaily, ale když se to za rok sečte, tak to tak asi je, no ![]()
Tolik?? A to bydlíte kde? My bychom za to měli 150 kubíků vody…a jaký máte zálohy?
@Anonymní píše:
Ahoj,teď nám přišlo vyúčtování vody a málem mě šlehlo. Do bytu jsme se stěhovali s manželem v srpnu 2014, zálohy byly nastavené na minimum, bydlela tu samotná paní, která se chodila domů v podstatě jen vyspat. Pak přišlo vyúčtování, měli jsme nedoplatek (s tím jsme počítali), nastavily se nové zálohy na dva normálně žijící lidi (dělají to tady automaticky) a v únoru 2015 se nám narodilo mimčo. Teď přišlo vyúčtování za rok 2015 a máme nedoplatek skoro 12 tisíc. Jako je fakt, že jsem doma s malým, splachuju, vařím, myju, peru tak pračku denně, celé šestinedělí jsem strávila ve sprše a tak, ale stejně jsem to nečekala tak hrozné. O kolik vám stoupla spotřeba vody s miminkem? Nám skoro o polovinu, to je teda pecka
To není ani možný ne? Kde bydlíte?
My máme barák, bazén (3,5×7mx1,5m) napouštíme ho znovu každé jaro, peru 1× denně, vařím, zaléváme zahradu cca 3měsíce 2× denně, já se sprchuji 2× denně to samé přítel, dcerka každý večer vanu. A včera přišlo roční vyúčtování 5200kč.
Anonym prosím nechat kvůli rodině. Děkuji
Anonym2
Bydlíme v bytě 2 dospělý + batole, myčka 2týdně, pračka cca 3týdně, v létě přibude další dítko, v zimě mám spotřebu kolem 3-4 kubíků za měsíc, v létě (zalévání balkonu, bazenek, častější sprchování i během dne) to stoupne na 5-6kubíků, píšeme si stav na začátku každého měsíce, takže pokud by unikala voda což snad u vás někde musí
tak by jsme to hned poznali a začali řešit
@Anonymní píše:
Ahoj,teď nám přišlo vyúčtování vody a málem mě šlehlo. Do bytu jsme se stěhovali s manželem v srpnu 2014, zálohy byly nastavené na minimum, bydlela tu samotná paní, která se chodila domů v podstatě jen vyspat. Pak přišlo vyúčtování, měli jsme nedoplatek (s tím jsme počítali), nastavily se nové zálohy na dva normálně žijící lidi (dělají to tady automaticky) a v únoru 2015 se nám narodilo mimčo. Teď přišlo vyúčtování za rok 2015 a máme nedoplatek skoro 12 tisíc. Jako je fakt, že jsem doma s malým, splachuju, vařím, myju, peru tak pračku denně, celé šestinedělí jsem strávila ve sprše a tak, ale stejně jsem to nečekala tak hrozné. O kolik vám stoupla spotřeba vody s miminkem? Nám skoro o polovinu, to je teda pecka
Mám dojem, že nám o 1/3, ale moc jsem to nesledovala. Prostě 1 člověk = 1 díl vody. Rozpočítáváme podle spotřeby i na bytovku a vychází to tak víceméně všem, asi se mejem jednotně ![]()
Jinak si zkontrolujte, jestli vám něco někde neprotéká. Zažila jsem protékající plynový kotel na topení - technicky ten princip závady nepopíšu, ale to, co mělo občas odkápnout z expanzní nádoby, teklo konstantním čůrkem (několik měsíců), to pak byla taky dobrá palba.
A zkontrolujte měřáky, jestli vám to dobře odečetli. Sousedům takhle zdesateronásobili odběr, a protože „co obec schvátí, to nenavrátí“, měla sousedka předplaceno na rok dopředu…halt napřed zaplatila a pak se teprv hádali. Ale u nás je s vodou obecně legrace ![]()
Jo, v té spotřebě jsem měla i praní látkovek, pračka minimálně obden.
U nas treba stoupla hodne spotreba vody, jak deti zacaly samy chodit na wc. A do toho ja tehule litam od zacatku v noci kazdou hodinu. Ale abych nesplachovala, to je teda ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi a chci se jen zeptat, jak se počítá kolik budu platit za vodu? Vím spotřebu, cenu vody, vodneho i stočného. Děkuju
Zdravím, spotřebu (počet kubíků) vynásobíte cenou za 1 kubík vody. Od toho odečtěte zálohy, které jste za předešlé období zaplatila.
@life007 píše:
Zdravím, spotřebu (počet kubíků) vynásobíte cenou za 1 kubík vody. Od toho odečtěte zálohy, které jste za předešlé období zaplatila.
Tak to počítám dobre
Děkuji
@life007 píše:
Jo a ještě, jak je to s teplou vodou? ![]()
@luc2ka píše:
Jo a ještě, jak je to s teplou vodou?
Nemám to rozlišené na teplou a studenou, mám bojler na ohřev vody. Ale řekla bych, že pokud máte zvlášť „hodiny“ pro teplou a studenou vodu, tak tam bude i rozlišná sazba za kubík.
@terrka83 voda se dá ušetřit různě, stačí najít na netu návod, jak šetřit s vodou a to je teprve sranda