Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pořídila jsem si el. sterilizátor od Aventu a i přes to, že před tím lahvičky omyji a vysterilizuji zdá se mi, že mastnota po mléku v lahvičce na stěnách zůstala. Nikde jsem se nedočetla jak se jí zbavit, někde píši jarem, ale o jaru se tradují ne příliš hezké věci a také jsem četla že zůstává i po umytí a my ho tzv. jíme. Je něajký speciální prostředek na láhve?
Sterilizací se mastnoty nezbavis, ta se musi umyt. Sterilizace jen zabije brebery, ci v te mastnote ziji, ale pokud flasticky nebude cista, brzy se ti tam nastehuji zase.
Ja meju aventky vyhrazenou houbickou a jarem, ale muze se dat i do mycky nadobi - mozna ti ale pak casem zmizi stupnice ![]()
@emma217 - myslim ze existuje neco na detske nadobi a lahvicky od Nuku, bez chemie. Jestli to dobre umyje to nevim, ja uz mam deti velke, tak jsem to nezkousela, jen videla v drogerii. A jak bylo receno, sterilizace znici potvory. Jinak ja se te chemie i z mycky tedy u deti bala.
Ja mela detsky jar od Nuku a umyvala jsem stetkou na lahve (jednu jsem mela jen pro dite) Od 3 mesicu jsem zacala davat do horniho kose mycky. Lahvicky se odmastili a vysterilizovali zaroven.
@emma217
Já myji tím prostředkem od Nuku + kartáč na lahve a všechna mastnota i zaschlé mléko je pryč, je sice dražší, ale Jarem bych je opravdu nemyla.
@anairda píše:
@emma217
Já myji tím prostředkem od Nuku + kartáč na lahve a všechna mastnota i zaschlé mléko je pryč, je sice dražší, ale Jarem bych je opravdu nemyla.
já bych to klidně tím jarem Umyla. A pak znova vysterizovala.
Bud pripravkem od Nuku a nebo jarem a pak vysterilizovat nebo vyvarit…
Mastnotu po prikrmech jsem myla jarem, poradne vyplachla a vysterilizovala v Avent. Adamkovi se nikdy nic nestalo. Do mycky bych to radsi nedavala, nadobi pro mimi by podle me nemelo byt myte spolu s nadobim dospelych + nemam duveru v ty kapsle
Tak jsem si koupila přípravek od Nuku tak houbičkou vydrhnu a pak vysterilizuji. Děkuji za rady
Mile maminky, take jsem driv pouzivala pripravek od NUK dokud jsem vsak neprisla na pripravek na detske lahve od Frosch, nedam na nej dopustit. Konzistence je tuzsi a krasne mastnota pusti, myje tisickrat lepe nez NUK:)
Pridavam fotku pro inspiraci
pa ![]()
@Kaarol píše:
Mile maminky, take jsem driv pouzivala pripravek od NUK dokud jsem vsak neprisla na pripravek na detske lahve od Frosch, nedam na nej dopustit. Konzistence je tuzsi a krasne mastnota pusti, myje tisickrat lepe nez NUK:)
Pridavam fotku pro inspiracipa
Kde jsi to koupila?
Kupuji ho vyhradne v Nemecku, vyjde tam tahle 500ml lahvicka na 60kc
jinak jsem to tu videla malokde (Obi a drogerie) ![]()
@Kaarol píše:
Kupuji ho vyhradne v Nemecku, vyjde tam tahle 500ml lahvicka na 60kcjinak jsem to tu videla malokde (Obi a drogerie)
Právě, že u nás jsem to nikde neviděla, kupuju Frosch domů v Globusu… do Německa někdy jezdím, podívám se tam po tom. Díky.