Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zoubky, vůbec nic proti jsem nemyslela
. Taky nezástávám názor chodit k dr. s každou prkotinou, ale občas je dobrý něco zkonzultovat, když tě to jako matku znervózňuje - buď dr. právě uklidní, nebo se na tom začne včas pracovat
. (i když mě taky naše dětská dr. pořád uklidňovala, ale mně se to pořád nezdálo
)
Jitulinek, já to nemyslela nějak konkrétně na tebe, ale jak jsem četla ty vaše příspěvky, tak nějak jsem měla pocit z toho mého, že by mohl vyznít „protidoktorově“
Taky chvilku vyčkávám s návštěvou u Dr, a když se mi to nezdá, tak tam zajdu pro svůj klid. V těhu jsem pročítala plno časopisů, internet, knížky, a řešila jsem pomalu každý prd, jestli je všechno OK. To samé, když se Kuba narodil, ale s postupem času jsem získala trošku nadhled a poznala své dítě. Samozřejmě ne všechno lze nechat být bez kontroly u Dr.
ahoj matko. Jsem fyzioterapeutka a s detma mam (co se tyka cviceni) zkusenosti.
3 mesice je vek, kdyby melo mimi idealne past konicky. Samozrejme tabulky jsou jen tabulky a nektere mimi to dela o trosku driv, jine zase pozdeji. Dulezite ale je, aby kazde mimi timto vzorem proslo v dobre kvalite. Tedy kvalita je dulezitejsi nez kvantita (ale kolem toho 3. mesice by to melo byt).
Mimi ma mit opravdu stabilni oporu o predlokti (loket pred urovni ramene) a teziste pod pupikem (skoro az na stydke kosti), nozicky jsou skoro natazene za telem. Rucicky by mely byt otevrene, ne v pestickach. Hlavicka je vytazena z ramen, neni tam zapadla.
Ve vasem pripade bych tipla, ze ma mimi opravdu hypertonni zadove svaly, coz je na ukor tech brisnich. Nemel by byt problem to vycivcit. Sla bych do Vojtovy metody a za chvilku bude po trapeni.
Jen tak mimochodem, to, co ted tvoje mimi dela, se pak jeste objevuje kolem 5.-6. mesice (je to hodne podobne) a rika se tomu vzor plavani (nekdy letani), ale v tomto veku je to normalni, pokud je to jen prechodne.
yvushko, to je dobře, že to může dělat i 5.-6.měsíční dítě..........Kubča s tím právě začal asi před třemi dny a nebyla jsem d právě jistá, zda je to normální nebo ne
Myslela jsem, že jentak blbne, protože se u toho směje, ale dneska už mi to normální nepřipadalo a objednala jsem se opět na fyzioterapii.
zoubky píše:
yvushko, to je dobře, že to může dělat i 5.-6.měsíční dítě..........Kubča s tím právě začal asi před třemi dny a nebyla jsem d právě jistá, zda je to normální nebo neMyslela jsem, že jentak blbne, protože se u toho směje, ale dneska už mi to normální nepřipadalo a objednala jsem se opět na fyzioterapii.
klidne si nekam zajdi, at mas klid…v tomto veku je to opravdu normalni, ale hodne zalezi, jak to vypada. V tomto veku to deti hlavne delaji v dobe, kdy treba vidi nejakou hracku nebo kdyz je proste neco „vzrusi“. Takze se u toho opravdu vetsinou smejou.
Tak drzim palce, at jste v pohode ![]()
Je to blbé, ale už si nepamatuju, jak Kubík vypadal ve třech měsících na zádech, tak nemohu posoudit
Ale na bříšku toho „tučňáka“ (my tomu tak říkáme, protože to vypadalo, jako když se tučňák kloouže po břiše do vody)děla asi jen dva týdny, tak snad jsem nic nezanedbala. S tím nynějším „tučňákem“ raději zajdu. Díky.
a takhle vypada „plavani“ v 5-6 mesicich (omlouvam se za tu hroznou kvalitu, snad bude neco videt)
yvushka píše:
a takhle vypada „plavani“ v 5-6 mesicich (omlouvam se za tu hroznou kvalitu, snad bude neco videt)
Jj, to je ono. A dělá to opravdu, když je na bříšku a uvidí babičku nebo tátu a má radost, nebo když projde kolem naše kočka a ona jakoby ji chtěl chytit. ![]()
yvushka píše:
tak to by melo byt v poradku
Jé, děkuji. To víš, jsem prvomatka plašitelka
![]()
yvushka píše:Yvushko, náš Mareček vypadá na bříšku přesně takto s jediným rozdílem - má zaťaté pěstičky… Tedy, pokud v nich zrovna nic nedrží - sahá si sám po hračkách, přitahuje si je, hraje si s nimi - ale když zrovna žádnou na dosah nemá, drží ručky v pěst. V lehu na zádech je má volně otevřené.
takhle vypada idealni trimesicni mimi
Na to prohýbání je ještě dobrý trénovat pasení na velkým balonu a dítě přitom držet na zadeček.
Naše malá s tím měla taky problém.Začala pást pořádně až teď ale stejně to musíme pořádně vypilovat.Je nám 5 měsíců ale měsíc odečítáme.Narodila se nám ve 36 tt.Co nám pomohlo a radili nám to i na kontrole na neonatologii.Nosit děcko v relaxační poloze na tygříka a střídat strany, no a nejvíc cvičení na balonu.Stačí nafukovací k vodě.Trochu nechat povypuštěnej a uvidíš.Naší malej se to líbilo.Měla lepší rozhled a zároveň se masíruje bříško.Je to fajn na prdíky. ![]()