Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, synáček 4,5m se zatím neumí přetočit na bříško, ale snaží se o to, bohužel tím způsobem, že u toho zaklání hlavičku až mám pocit, že si zlomí krk.
Je to v pohodě nebo bych to měla říct dr.? Jdeme na prohlísdku až za dva měsíce
. Děkuji
To ti nikdo neřekne takhle podle popisu
Je spousta dalších faktorů, které určí, jesti je nějaký problém, nebo ne, jen tak ze zaklánění hlavičky se toho moc nevymyslí…
Nicméně máš miminko ještě malé, na přetáčení má ještě čas, tak bych nepanikařila. Dost možná prostě jen ještě nepřišel na tu správnou techniku, jak provést obrat. Až zjistí, že hlavou to nepůjde, zkusí zapojit jiné části těla a ono to půjde
Kdyby se to nelepšilo, tak na půlroční prohlídce doktorku upozorni, kdyby se jí to nezdálo, pošle vás na neurologii a z neurologie případně na rehabilitaci
@Ostružka mám stejně starou holčičku a zatím se přetočila jen několikrát a to jen když pase koníčky na natažených ručičkách. Spíš mi to připadá jen jako náhoda. Když ji dám na bok, tak se přetočí na obě strany. Ze zad na bříško se nepřetočí. Nijak to nehrotím, některé děti jsou pomalejší. Jestli bude po mě, tak začne chodit dost pozdě.
Za to pusa jí jede dost. ![]()
@Claire00 díky, mě spíš šlo o ten záklon, musí ho z toho bolet za krkem
, jinak podle mě času dost ![]()
@Ostružka píše:
Ahoj, synáček 4,5m se zatím neumí přetočit na bříško, ale snaží se o to, bohužel tím způsobem, že u toho zaklání hlavičku až mám pocit, že si zlomí krk.
Je to v pohodě nebo bych to měla říct dr.? Jdeme na prohlísdku až za dva měsíce. Děkuji
neřešila bych to, pokud to to dítko dělá samo. Ono na správný způsob přijde, neboj ![]()
@Ostružka já dceru nechávám. Kdyby ji to bolelo, tak by brečela ![]()
@Ostružka píše:
@martina.se dííík
neboj se, že by dítko dělalo něco, co by ho bolelo ![]()