Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám to stejně. Taky dům a zahradu a též mám výčitky, ale přeci nemůžeme od rána do večera pendlovat… Já jsem teda u počítače třeba 15 minut, pak jdu něco dělat a pak zase třeba na chvíli, když si malá hraje sama jsem u ní a hledám si třeba nějaký věci na netu… No co, zase nečučím na TV ![]()
Já mám zapnutý pc v poslední době,když jsem doma,téměř do večera.nejsem u něj pořád(něco udělám,na chvíli sednu,něco udělám,sednu).Manžel bývá celý den v práci(když je doma,tak u pc nesedím
),starší dcera chodí do školky,takže když malá (4měsíce) spí tak pracuju a odbíhám k pc nebo když kojím jsem u pc. to hraju chvíli hru na fb a čumím po emiminu,čtu zprávy.když bych sečetla celkově ten čas co u pc strávím denně,tak by to dalo asi 2-4 hodiny.Za celý den nemám s kým prohodit slovo,tak si to vynahrazuju takhle.
jo a zahradu máme taky,naštěstí nic moc extra práce tam není.
Jsem tam jen když malá spí ( po obědě nebo večer)..Takže já výčitky nemám..Nikdy to není na úkor nikoho..Průměrem tak od 1 až do 4 hodin, jak který den..Někdy méně,někdy více..
Manžel pracuje na pc, takže se tam dostanu také podle něj..
Já to mám zapnuté celý den a průběžně nakukuju - někdy se tu trošku zaseknu, ale malý si umí hrát sám, jezdí třeba zrovna s autama, k čemuž mě nepotřebuje. Ale jsem u PC hodně, to je pravda ![]()
Kdybych se měla věnovat výhradně mu a domácnosti a nemohla vypnout, tak jsem se už dávno zbláznila
![]()
Práce je pořád nějaká, ale zase nechodíš nikde po hospodách tak co jestli všichni mají co jíst, co si oblíct (jako čisté prádlo) tak co by jsi si neodpočinula takhle. Sednu so taky jak kdy. Někdy ani pc nezapnu.
Já mám taky zapnutý počítač skoro pořád a malou nezanedbávám…spíš teda trochu kašlu na domácnost, ale to se nezblázní… ![]()
Luciasek:JJ,tak to mame uuuplne stejne.Vzdycky tu jsem po chvilkach - nakouknu co je noveho v diskuzi,neco poctu kdyz se maly bavi sam.TV u nas jede az od tri,kdy prijde chlap.Fakt je do te doby vypla,uplne se bez ni obejdeme.Nechapu,proc musim platit TV poplatek kdyz na ni nekoukam ![]()
Lizbeth píše:
Jsem tam jen když malá spí ( po obědě nebo večer)..Takže já výčitky nemám..Nikdy to není na úkor nikoho..Průměrem tak od 1 až do 4 hodin, jak který den..Někdy méně,někdy více..
Manžel pracuje na pc, takže se tam dostanu také podle něj..
NO ja prave kdyz maly spi,tak se snazim uklidit a udelat co je mozne,aniz bych ho vzbudila /peru,jede mycka,utiram prach,cistim koberce …/ Kdyz je vzhuru snazim se mu venovat,ale on se obejde i beze me,coz me mrzi.Nekdy se mu vylozene vnutim
nekdy si sednu k PC na chvilku
janet9 píše:
jo a zahradu máme taky,naštěstí nic moc extra práce tam není.
No tak to ja kdyz chci,tak na zahrade bych neco mohla delat porad
No ale moc nechci
Jen co je akutne treba (posekat travu,vyplenit zahonky,posbirat plody) ![]()
Xhnip píše:
Já mám taky zapnutý počítač skoro pořád a malou nezanedbávám…spíš teda trochu kašlu na domácnost, ale to se nezblázní…
NO tak ja to delam jako prave ted - odpovedela jsem na par prispevku,a jdu zase neco delat.No ale denne to par hodin udela stejne
Nejhorsi je kdyz se zapomenu na dobyvateli,to je pak na hoodne dlouho ![]()
Já většinou když malá spí,ale počítač u nás běží pořád a nakukuju průběžně.Já uklízím večer když už děti spí.Mám na to aspoň klid.
smutná píše:janet9 píše:No tak to ja kdyz chci,tak na zahrade bych neco mohla delat porad
jo a zahradu máme taky,naštěstí nic moc extra práce tam není.No ale moc nechci
Jen co je akutne treba (posekat travu,vyplenit zahonky,posbirat plody)
A co máš na tý zahradě jinýho za práci?U nás manža poseká trávu a já mám na vypletí chodníky a zahrádku,trhání malin,jahod
nic jinýho tam za práci není.Na zahradu si chodím odpočinout než pracovat.Větší dcera si tam vyhraje a já s malou ležíme na dece a koukáme jak se houpe listí na stromě ![]()
Smutná, já jsem u počítače, když malý spí a domácnost jde ladem a někdy jsem u PC i když děcka nespí
Raději nepočítám hodiny, protože by mě přepadla depka. U PC trávím čas proto, že si vynahrazuju kontakt s lidmi. Ne že bych žádný neměla, ale přec jenom většinu času jsem doma s dětmi.
Maminky zajímá mě,kolik času denně trávíte u PC když máte malinke děti do 3 let?Já tak 2 hodky denne min.
HOdku hraju dobyvatele,pak zkouknout par diskusi kam prispivam,nejaky ten tisk precist,zhlednout opakovani serialu co jsem nevidela v TV … Mivam z toho pak cerne svedomi,ze se nevenuju malemu nebo domacnosti - mame hoodne velky barak a zahradku takze prace by se vzdycky nasla.Ale nemuzu si pomoct,proste si pocist musim.Mate to taky tak nebo se dokazete na 100% venovat detem a domacnosti?