Tříkolka se šlapkama na předním kolečku - je k použití?

43037
10.6.11 11:01

Tříkolka se šlapkama na předním kolečku - je k použití?

Ahoj.
Hledáme tříkolku a v sockové kategorii nacházím samé inzeráty na takové ty obvykle plastové se šlapkama vepředu rovnou na kolečku - bez řetězu. Je to k něčemu? Není to moc těžké na šlapání, když to není nijak zpřevodované?

pak uvítám rady, jak vybírat tříkolku - jsou nějaké velikosti? Aby dosáhl na šlapky. Na inzerát se tohle dá dost těžko vyzkoušet.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
10.6.11 11:09

Tak my máme tuhle a malej na ní vůbec neuměl šlapat,je to dost daleko pro děti a fakt to jde špatně.Takže vyhozený prachy :-D Pak jsme vyhrabali z půdy ty staré co měly řetěz a najednou šlapal a jezdil.Zkus si dát inzerát jestli ji doma někdo nemá a třeba by prodal :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
10.6.11 11:09

Tady je :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
10.6.11 11:27

Šlapky na předním kole jsou k hov-u, doslova. Takové tříkolky jsou spíš přemisťovadla pro menší děti, kdy je někdo veze za tu zadní tyč, ale na šlapání ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18062
10.6.11 12:19

Taky mám tu zkušenost. Vím, že je to OT, ale u kluků se tuším v tomhle věku tříkolka nedoporučuje (kvůli tříselné kýle?). My tříkolku máme ještě po mně, klasickou, ale nikdy na ní děti jezdit nechtěly, je to proti odrážedlu hrozně pomalé a vyžaduje to rovný povrch. osobně bych do tříkolky - jakékoli- celkově nešla vůbec, ze zkušenosti mi to přijdou vyhozené peníze. Koloběžku používají taky dost málo, resp. víc jezdí až tak na té větší od cca 6 let.
Ale sanmozřejmě děti jsou různé, třeba zrovna Rafaela to bude bavit :) proto bych nejdřív půjčila, jestli máš tu možnost.
Velikost - podle mě by to mělo být podobné jako kolo nebo odrážedlo - aby dosáhl ze sedadla na zem, aby pokud možno bylo sedátko nastavitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.6.11 12:35

My máme přesně tuto - http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/…oba-nabidka/
Je to česká výroba, našli jsme ji v bazárku novou za 300 Kč, což byl skvělý kup.

Chtěli jsme kovovou se šlapkami uprostřed, plasťáky se šlapkami vpředu mě neberou, to dítě nemá šanci ušlápnout.

Náš malý je starší, ale šlapat se teprve učí, na šlapky dosáhne v pohodě a dosáhl by i mnohem dřív, ale zase je na svůj věk poměrně vysoký.

Já bych do tříkolky rozhodně šla, je mi sympatičtější než ty moderní koloodrážedla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smutná
10.6.11 13:34

NO maly bude mit 2 roky a zkousela jsem to po delsim case,a jeste porad na ty slapky nedosahne -on je drobnejsi :cry: Takze jsme ji vyuzily jen cca 3 mesice a bude cekat na sourozence az nejaky bude :mrgreen: Uz bych ji nekoupila :zed: Byla dobra jen dokud nechodil,to jsem ho vozila za tu vodici tyc a naramne se mu to libilo ale chodit zacal brzo,tak uz rok je nevyuzita a ceka az na ty predni slapky doroste.Tak za rok pocitam :think:

• Citovat
  • Upravit
91
10.6.11 13:50

Takovouhle tříkolku jsme kdysi měli (naštěstí jen za 100 Kč z bazaru) a byla úplně k ničemu, dvouleté dítě na tom nebylo schopný šlapat vůbec.
Na samostatné ježdění má smysl asi jen tříkolka s řetězem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
10.6.11 14:02

Tak my máme doma různé tříkolky a řekla bych že všechny na prd. Koupila jsem už i first bike, ale nejlepší je tato. Možná se budete smát, ale vyhazovali ji kdysi ze školky a teta mě ji dala pro syna kterýmu je 9 let a teď jsme ji vytáhli pro dceru a ještě ji nejsou ani 2 roky a ta na ní frčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
10.6.11 14:49

Syn to neuslapne pomalu ani ve trech letech. Vyhozeny penize. Parkrat jsme ji pouzili akorat s tou tyci, kdyz mu byl cca rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
10.6.11 14:56

dik holky, to vyzniva celkem jednoznacne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.6.11 21:22

Vcera jsme byli u tety (mojí tetyú, která náím po vnoucatech dávala klouzajdu a tatru, tak se jen zminila, ze maji na chate jeste trikolku s retezem - no neni to uzasne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
12.6.11 21:29

ber všema deseti, pokud bude pojízdná. Ty s těma šlapkama na předním kole už nikdy! Když byl na to akorát velkej, tak to ani za mák neušlápl, a když už to šlo, někdy ve čtyřech letech, tak se mu tam nevešly nohy pod řídítka, šlapal s roztaženýma a měl je až u uší. :roll: to už poamlu jezdil na kole, fakt na nic, nechápu, kdo to vymýšlí. Nás to tenkrát nenapadlo, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
12.6.11 21:32

A jinak jsem nadšená z koloodrážedla. malej jezdí od dvou a půl. Uvidím, jaký to bude rozdíl v učení na kole, prý je to snadnější. Starší se na kole učil dost dlouho a bez koleček ani ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.5.12 21:26

souhlasím, koloodrážedlo je skvělá věc, tříkolku určitě jen klasickou, jinak je neušlápnutelná…pokud tedy nechcete dítě pořád jen před sebou tlačit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí