Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spoustuu casu stravim u pocitace ![]()
Dopolko si udelam co potrebuju, kdyz si holky hraji sednu si k pocitaci a treba chvilku poctu e-mimino. Kdyz nejmladsi spi pres poledne mam taky klid - prostredni pustim pohadku a ja si delam svoje, vetsinou u pocitace (klidne i koukam na epizodu nejakyho serialu, nebo si ctu).
Odpolko jsem opet s detma, syn dojde ze skoly a vecer ulozim vsechny tri a pak si sednu opet k pocitaci a vetsinou na neco koukam (nekdy s manzelem, ale mame tak rozdilny vkus, ze si vetsinou sedime kazdy u sveho pocitace).
Já fakt nějak ten úklid stíhám jindy, než když spí..
Mám to blbý v tom, že si nedovede ani pikosekundu hrát sama, takže fakt nemáš šanci jí zanedbávat. Do toho dvakrát denně procházka na 2 hodiny..Při dopolední procházce beru nákup cestou..Vytřít umím i při ní, ale nic jiného nedělám..
Pere pračky, myje myčka..vařím jen rychlovky..
Velký úklid se koná jen v sobotu, když jde malá ven s tatínkem..
Takže já domácnosti věnuji minimum času s maximálním výsledkem..( čoveče jak já to dělám
) ..ale je pravda, že když občas nemohu při jejím spaní na pc, tak udělám takové ty vychytávky, jako mytí linky, lednice a různé stoleté práce..
janet9 píše:smutná píše:A co máš na tý zahradě jinýho za práci?U nás manža poseká trávu a já mám na vypletí chodníky a zahrádku,trhání malin,jahodjanet9 píše:No tak to ja kdyz chci,tak na zahrade bych neco mohla delat porad
jo a zahradu máme taky,naštěstí nic moc extra práce tam není.No ale moc nechci
Jen co je akutne treba (posekat travu,vyplenit zahonky,posbirat plody)
![]()
![]()
nic jinýho tam za práci není.Na zahradu si chodím odpočinout než pracovat.Větší dcera si tam vyhraje a já s malou ležíme na dece a koukáme jak se houpe listí na stromě
No ja toho pestuju trosku vic nez ty
,nekdy chodim pomahat jeste tchyni na pole.Na zahradu chodime i posedet,maly tam ma i piskoviste - zatim teda bez pisku,a houpacku,tak on se houpe.
Lizbeth píše:
Já fakt nějak ten úklid stíhám jindy, než když spí..
Mám to blbý v tom, že si nedovede ani pikosekundu hrát sama, takže fakt nemáš šanci jí zanedbávat. Do toho dvakrát denně procházka na 2 hodiny..Při dopolední procházce beru nákup cestou..Vytřít umím i při ní, ale nic jiného nedělám..
Pere pračky, myje myčka..vařím jen rychlovky..
Velký úklid se koná jen v sobotu, když jde malá ven s tatínkem..
Takže já domácnosti věnuji minimum času s maximálním výsledkem..( čoveče jak já to dělám![]()
) ..ale je pravda, že když občas nemohu při jejím spaní na pc, tak udělám takové ty vychytávky, jako mytí linky, lednice a různé stoleté práce..
Jako ta domacnost me fakt irituje
Mame 6 mistnosti + verandu,takze nez se dostanu z jedne strany na druhou,musim zacinat znovu od zacatku
Proste porad mam pocit ze neco neni,a chlap mi to da obcas taky najevo
A ze kdybych nesedela u PC,tak to je,znate to
Jenze ja si proste nemuzu pomoct,bez PC jsem jen o vikendu,kdyz je na nem on - vetsinou hraje hru nebo kouka na film,jinak musim kazdy den aspon na chvilku ![]()
Veveří píše:
Smutná, já jsem u počítače, když malý spí a domácnost jde ladem a někdy jsem u PC i když děcka nespíRaději nepočítám hodiny, protože by mě přepadla depka. U PC trávím čas proto, že si vynahrazuju kontakt s lidmi. Ne že bych žádný neměla, ale přec jenom většinu času jsem doma s dětmi.
Tak ten kontakt si asi taky vynahrazuji - a taky chci byt v obraze - hodne ctu taky zpravy - na telku se fakt nekoukam
A snazim se byt tu jen kdyz maly spi,ale nekdy to „nevyjde“ Treba ted jsem si sla zjistit recept na buchtu s tresnema,a musela jsem nakouknout i sem
Ale uz fakt padim ![]()
Tak o tom žádná, že bez pc, bych toho udělala stokrát víc..I když já bych zase asi víc četla, takže to je prašť jak uhoď..
..já ale nemám pocit, že to tu je špatně a že nestíhám, takže jsem v pohodě
![]()
Lizbeth píše:
Tak o tom žádná, že bez pc, bych toho udělala stokrát víc..I když já bych zase asi víc četla, takže to je prašť jak uhoď..![]()
..já ale nemám pocit, že to tu je špatně a že nestíhám, takže jsem v pohodě
![]()
To je jak u nas
kdyz nejsu u pocitace tak stejne nekde sedim s knizkou misto uklizeni ![]()
taaak jak se to vezme:D , obcas i pracuju:D , ale k pc spis kdyz dite spi nebo je venku s tatinkem.A vecer kdyz dite spi a tatinek ma nejako svou aktivitu.
A nejlepsi je misto uklidu charles bukowski na toualete:D
Monjie píše:
taaak jak se to vezme:D , obcas i pracuju:D , ale k pc spis kdyz dite spi nebo je venku s tatinkem.A vecer kdyz dite spi a tatinek ma nejako svou aktivitu.A nejlepsi je misto uklidu charles bukowski na toualete:D
Na wc se jistě hodí: Všechny řitě světa i ta má
![]()
Lizbeth píše:Monjie píše:Na wc se jistě hodí: Všechny řitě světa i ta má
taaak jak se to vezme:D , obcas i pracuju:D , ale k pc spis kdyz dite spi nebo je venku s tatinkem.A vecer kdyz dite spi a tatinek ma nejako svou aktivitu.A nejlepsi je misto uklidu charles bukowski na toualete:D![]()
Ja na PC stravim denne tak max 1h. A to nejcasteji hledam neco na MMB, nebo pisu maily. Obcas mrknu na nejakou diskuzi…
Kdyz je mala vzhuru, tak je PC vypnuty uplne.
Docela Vam ale zavidim tu pohodu, ze kdyz deti spi, tak si vezmete knizku a v klidu si neco prectete. Ja to bohuzel neumim
. Nedokazu se tak odreagovat, kdyz vim, ze bych mohla vyzehlit, utrit prah nebo neco pouklizet nebo udelat na zahrade.
Takze jediny muj relax je ten, ze varim nebo si vezmu zehleni k nejakemu TV serialu na netu.
Takze hrozne zaaavidiiim, jak si nekdo dokaze dat jen tak nohy na stul a relaxovat
.
No tak já konkrétně u PC strávím času dost,pravidlem je po návratu třeba z práce-projedu maily,mrknu na oblíbené stránky,na hlavní stránce seznamu.cz mrknu co nového včetně sportu se stalo a pokud je tam zajímavý či co stojí za četbu jdu na něj.. ![]()
Jinak mám tam uložené určité programy se kterými pracuji,ale přiznám se..
,nejsou tedy pracovní je to spíše zábava(vylepšování her-atd..),ale baví mne to
.Jo a ještě si k tomu pod lištou pustím třeba telku,či yotube a mám to jako kulisu.je to možná zvláštní postup..
,ale je to tak!
Takže shrnu to-času u PC strávím poměrně dost.
Maximálně 30 minut. Nemám čas. Přečtu maily, juknu rychle na své oblíbené stránky a vypínám ten žrout času. ![]()
Já ráno zapínám noťas, děti po probuzení koukají na pohádku a u toho snídají, já vyřídím maily z práce, potom jsem v průběhu dne neustále přítomna na telefonu, také kvůli práci, ale noťas zapínám až večer, po uspání dětí a opět pracuju ![]()
Zrovna včera v noci jsem parila skoro do trí do rána
stejne se v tom vedru nedá spát