Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro me je tohle silenstvi, z okoli vim, ze to nedopada dobre… ja mam dite s manzelem, tedy po svatbe, celkem jsme spolu byli 10 let, kdyz jsem otehotnela, ale jasny, dali jsme se dohromady, kdyz mi bylo 18 a jemu 20, to jsou pak jine pocty… kazdopadne rok je faakt malo, to se muze clovek jevit uplne jinak… pockala bych aspon rok, dva, poresila treba i tu svatbu… aby tu pak za rok nebyla dalsi diskuze ve smyslu „pritel se zmenil po porodu“… a ze uz jich tu je
Ty sama vis, jak to mate, tak tim se rid. Nekdo rekne, ze jste spolu kratce a uz chcete dite.
Nekdo je spolu dlouha leta a teprve ma dite.
Zkrachovat ten vztah muze stejne pri obou variantach.
Ve tvem veku jsem porodila druhe dite. Vekem si myslim, ze je to akorat. Zalezi, jestli je opravdu ten chlap rod. zalozeny. Ale to je znat hned. Taky jsem to u meho poznala hned.
Dítě patří do připraveného hnízda. Máte vyřešené nějaké bydlení (a řešili jste ho spolu)? Co svatba, závazky přítele neděsí? Už jste zkusili fungovat na společný rozpočet? Máte sjednocené představy o tom, kde a jak chcete žít, kolik dětí mít atd.? Už jste prošli nějakou krizovou situací, byli jste na náročné společné cestě apod.?
Pokud ne a chceš dítě honem, protože zdraví, tak ok, ale buď připravená, že s ním snadno můžeš zůstat sama.
Jinak v 25 na dítě mladá nejsi.
A jak dlouho spolu z toho roku bydlite? Za me z vlastnich zkušenosti - rok je malo, pockala bych jeste jeden. Vetsina mych byvalych byla do roku ukazkovych, super vztah, zamilovanost. Přišlo to později..samozřejmě, to záleží. 25 málo není, ale take není důvod kam spěchat, klidně to muže rok dva počkat.
Mám kamarádku, která byla s partnerem 5let, potom si pořídili miminko a vztah nevydržel, druhá měla vztah ještě delší a také šel po narození mimča do kopru. Nám se podařilo mimčo po 8mi měsíčním vztahu a už máme děti dvě, synovi bude 8let. Spolužačka otěhotněla ještě po kratším vztahu. Tím chci říct, že dost často se chlap projeví právě až po narození dítěte, nehledě na to, jak dlouhý byl vztah před tím
.
Tak je ti 25 což není málo proč ne to já už dávno jsem mamou
ale po ročním vztahů to se mi zdá málo pořád ještě prostě toho dotyčného poradne neznáš ale toto záleží na vás pro mě by to bylo brzo
Souhlasím s @maky 1993 já teda měla dítě až po 10 letech, ale souhlasím, ten člověk se může změnit kdykoliv.
Jak tady někdo psal, záleží, jak dlouho spolu bydlíte, to prověří mnohé, to si myslím, že je zásadní.. Pokud i ten rok nějak spolu bydlíte, tak bych se toho zas tak nebála.