Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I já občas použiji vulgární slovo, ale i to musí mít svou kulturu a umění to podat (myslím v přítonnosti dospělých, nikoli děcek, tam už je to pro mne tabu)
Když by mě partner něčím tituloval, tak by mě to dost ponižovalo a cítila bych z jeho strany silnou neúctu…Jasně, může to být psychická úleva pro něj, ani to nemusí myslet zle vůči okolí, ale to už je také o tom „se umět ovládat“
Ahoj, tak už jsem tu zase a tentokrát s dost osobním tématem, tak radši anonymně. Přítel na mě začal být fakt sprostý. Docela extrém, třeba i když se ho na něco zeptám, tak vybuchne. Už nikdy nevím, kdy se můžu zeptat nebo mu něco říct a kdy nemůžu. Třikrát do měsíce si balí kufry, že se stěhuje ke svojí matce a vždycky se uklidní a za dvě hodiny o ničem neví. Pčo, posílání do prele, vyhrožování že mě kopne do dr*ky nebo mi rozbije hlavu jsou u nás na týdenním pořádku. Uvědomuje si to, dokonce je objednaný i na psychologii, ale já už fakt nemůžu. K nikomu jinému se takhle nechová, jenom ke mně a za pár hodin, když se mu to rozleží, se omluví. Jenže za prvé máme roční dítě a za druhé už jsem úplně zdeptaná. Jsme spolu 4 roky a před tím než začal s tímhle se i plánovala svatba, zrušená ještě pořád není…jenže to trvá už asi dva měsíce…co byste dělaly?
@pikola to právě nevim, když je v klidu tak říká že jo a když vybuchne tak si balí a tvrdí, že ne ![]()
Nehleděla bych na dítě a rozešla bych se s ním , toto není pohodové prostředí ve kterém by mělo dítě vyrůstat. A máš ty toto zapotřebí býti nazávána pi.. ku. a podobně a poslouchat vůhrůžky jak ti fyzicky ublíží? Myslím, že na tom nejsi psychicky tak zle, abys toto musela snášet. Prober se, svatbu zruš a rozejdi se, to je psychické vydírání a omezování. Pokud si chce sbalit kufry a vrátit se k matince, ať to udělá a má na krku znovu to,co si vychovala… ![]()
S někým takovým bych být nemohla, pokud by se odmítl léčit a neviděla bych změnu. Ale nevím, jestli je nějaká změna vůbec možná.
Pro mě by to 100% nebylo, poslala bych ho s těma kuframa k matce a kopla ho u toho ještě do zadku. Vůbec si nedokážu představit, že by mi manžel něco takového říkal a to ještě každej tejden. Svatbu bych zrušila.
Tohle nevypadá, jako že tě má rád a váží si tě. Navíc žít v takovým psychickým stresu, jako že se jen na něco zeptáš a on bouchne, to si akorát zakládáš na psychické a zdravotní púroblémy. Navíc od tahovéhleho vyhrožování nemusí být daleko k první ráně.
Pokud v tomhle bude žít to dítě, tak ho to negativně poznamená a možná se pak bude chovat stejně jako otec, tak si ještě pořádně promysli, jestli s někým takovým chceš strávit celý život. Na světě je dost chlapů, kteří ženský milujou a nenadávaj jim, tak třeba takovýho časem anjdeš i s prcekm.
A jak se chová k malé/malému??? To je neskutečný,co si k tobě dovolí. Vem si, když si ho vezmeš, tak to budeš muset snášet celý život
to radši rychle nohy na ramena, přeci nechceš aby v tomhle prostředí vyrůstalo tvé dítě
co si do toho života od takového chlapa vezme??? To radši žádného tátu než tohle, fujj. že se nestydí!!!!!!!
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,omlouvám se,že píšu anonymně,ale mám tu dost známých,tak proto.Mám 3,5roku přítele,máme spolu 7-mi měsíční holčičku.Přítel se o ni stará,i o mě,zezačátku ji krmil v noci,abych se mohla vyspat.Nebije mě,sice se občas pohádáme,ale taková normální rodinka.Až na to,že on je takový pumprdlík aje děsně sprostej.Strašně sprostě nadává.Mě to přijde jako naprostá ubohost,nadává i mě.Ani mě to nenaštve,má asi vykloktanej mozek z práce.Jak se rychle naštve,tak se zase rychle uklidní.Ale i dlaždič by se musel před ním stydět.Přijde vám to normální?Někdy bych ho vážně vyhodila z baráku za to
Normální to asi úplně není. Taky občas používám sprostá slova, hlavně, když se mi nedaří, to bývám nepříčetná.
Ale nikdy je neadresujeme sobě navzájem a nikdy před malou, protože ta je na slovíčka extra chytlavá. Největší nadávka, kterou občas proneseme na adresu toho druhého je: " Ty ses pitomej ( pitomá ) " a to většinou v legraci a reakci na nějaký vtípek. Vulgarity nesnesu, to je jeden z vrcholů neúcty. Uráží mě a od tak blízkého člověka by mě to strašně bolelo. Takže se s ním zkus promluvit o tom, že Tě to trápí a že to není ani vhodné pro dětské uši. Pokud máte normální vyrovnaný vztah bude se Tě snažit pochopit a třeba se pokusí o nápravu, i když to nebude lehké, pokud je naučený z práce.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak už jsem tu zase a tentokrát s dost osobním tématem, tak radši anonymně. Přítel na mě začal být fakt sprostý. Docela extrém, třeba i když se ho na něco zeptám, tak vybuchne. Už nikdy nevím, kdy se můžu zeptat nebo mu něco říct a kdy nemůžu. Třikrát do měsíce si balí kufry, že se stěhuje ke svojí matce a vždycky se uklidní a za dvě hodiny o ničem neví. Pčo, posílání do prele, vyhrožování že mě kopne do dr*ky nebo mi rozbije hlavu jsou u nás na týdenním pořádku. Uvědomuje si to, dokonce je objednaný i na psychologii, ale já už fakt nemůžu. K nikomu jinému se takhle nechová, jenom ke mně a za pár hodin, když se mu to rozleží, se omluví. Jenže za prvé máme roční dítě a za druhé už jsem úplně zdeptaná. Jsme spolu 4 roky a před tím než začal s tímhle se i plánovala svatba, zrušená ještě pořád není…jenže to trvá už asi dva měsíce…co byste dělaly?
Pokud nezačne věci okamžitě konzultovat s psychologem a nebude se snažit sjednat nápravu, tak bych se s ním rozešla. Přijde mi jako potencionálně nebezpečný a svoje zdraví nebo zdraví dětí bych neriskovala a rozhodně bych si takového člověka nevzala, nikdy.
Beckie:
Takže se s ním zkus promluvit o tom, že Tě to trápí a že to není ani vhodné pro dětské uši. Pokud máte normální vyrovnaný vztah bude se Tě snažit pochopit a třeba se pokusí o nápravu, i když to nebude lehké, pokud je naučený z práce.// nevím jestli máš zkušenosti s takovým člověkem, ale já ano. osobní. můj exmanžel. a dobře vím, že pokud on ji nazývá tak vulgárně a sporstě jak jinazývá, absolutně bych v tom případě nehovořila o nějakém „vyrovnaném vztahu“… A za další: myslet si, že s takovým člověkem, který neumí ovládat své emoce a k matce svého dítěte si dovolí taková zvěrstva, se domluvíš, tak to já považuju za velmi naivní.. Ze své vlastní zkušenosti vím, že s hulvátem se rozumně nedomluvíš, i kdybys 10× chtěla.. Rozumnou domluvu můžeš aplikovat zase jen na rozumného člověka, a rozumný člověk by se nechoval jako hulvát.
Proto myslím, že jakákoliv snaha o rozumnou domluvu či hovor je bezpředmětná. ![]()
@Radka Čápová píše:
Beckie:
Takže se s ním zkus promluvit o tom, že Tě to trápí a že to není ani vhodné pro dětské uši. Pokud máte normální vyrovnaný vztah bude se Tě snažit pochopit a třeba se pokusí o nápravu, i když to nebude lehké, pokud je naučený z práce.// nevím jestli máš zkušenosti s takovým člověkem, ale já ano. osobní. můj exmanžel. a dobře vím, že pokud on ji nazývá tak vulgárně a sporstě jak jinazývá, absolutně bych v tom případě nehovořila o nějakém „vyrovnaném vztahu“… A za další: myslet si, že s takovým člověkem, který neumí ovládat své emoce a k matce svého dítěte si dovolí taková zvěrstva, se domluvíš, tak to já považuju za velmi naivní.. Ze své vlastní zkušenosti vím, že s hulvátem se rozumně nedomluvíš, i kdybys 10× chtěla.. Rozumnou domluvu můžeš aplikovat zase jen na rozumného člověka, a rozumný člověk by se nechoval jako hulvát.
Proto myslím, že jakákoliv snaha o rozumnou domluvu či hovor je bezpředmětná.
Jak se to vezme. Mám i nemám. Potažmo mám, ale samozřejmě vše skončilo rozchodem, protože jsem zjistila, že s takovýmto člověk já žít rozhodně nechci a nehodlám. A to tam ani neprobíhalo v takovéto míře. To bych asi odešla hned. Nevím, někdy je každá rada drahá. Ale reagovala jsem na první příspěvek, kde situace nebyla až taková jako v tom druhém.
Vy všechny co píšete, že to neni normální jste povrchní hlupky. Slušný a dobrý člověk se pozná dle spisovné mluvy, viďte. Človek by neměl skrývat své emoce, ubližuje tak hlavně sobě. Hlavně tuhle pózu mají většinou zmdi co stojí za hono.
@pwmdg píše:
Vy všechny co píšete, že to neni normální jste povrchní hlupky. Slušný a dobrý člověk se pozná dle spisovné mluvy, viďte. Človek by neměl skrývat své emoce, ubližuje tak hlavně sobě. Hlavně tuhle pózu mají většinou zmdi co stojí za hono.
Něco jiného je emoce a něco jiného je buranství. Když parter řekne partnerce, že je ku.va a pí. a tak proč s ní tedy je? To se mu líbí žít s ku.vou a pí. ou? A jestli to nemyslí vážně, tak ať drží hubu. ![]()
Ježíšmarjá to řekne v afektu, ale pak ho to mrzí. Ten vztek se musí dostat ven, pak se mu uleví. Kdyby to neřek tak by jí třeba uhodil nebo rozbil talíře či televizi. Tak to berte jako kompromis ve formě nejmenšího zla. Pochopitelně pokud se jedná o psychopata, tak to je něco zcela jiného, ale to už je záležitost konkrétně té dotyčné. Ale normální zdravý chlap má umět nadávat a to jak jinak než sprostě.