Srdcovitý tvar dělohy

Anonymní
18.2.19 17:23

Srdcovitý tvar dělohy

Dnes mi Dr. na ultrazvuku sdělil, že mám srdcovitý tvar dělohy. Snažíme se s přítelem o miminko už dva roky. Dle Dr. ale tato „vada“ nemá vliv na otěhotnění, těhotenství a porod. Čekají nás teď různá vyšetření jako spermiogram, průchodnost vejcovodů, je možné, že se tedy přijde na problém jinde, ale pořád teď nad tím musím přemýšlet :,( :,( Má prosím někdo nějakou zkušenost? Zda se podařilo otěhotnět, případně jaké komplikace to sebou nese. Předem děkuji všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
18.2.19 17:37

Ahoj, mela jsem ten samy problem, ale me Mudr. poslala na operaci s tim, ze to muze zpusobit neuchyceni embryjka a v pripade, ze by se udrzelo, nemusela bych miminko donosit. Operace probehla laparoskopicky, nic hrozneho :-) otehotnet se nakonec zadarilo, tehotenstvi bez problemu a prckovi je uz 15m :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 17:37

Mám 3 krát jsem otěhotněla bez problémů jen první mimco bylo koncem pánevním a šla jsem na císaře. Druhé dítě už bylo normálně. U mě se na to přišlo právě až při císaři kdy to mohl být důvod proč bylo mimco kp.

• Citovat
  • Upravit
1168
18.2.19 17:39

Ahoj, mám srdcovitý tvar a podařilo se mi otěhotnět dvakrát vždy hned první měsíc…Stejně to má i moje mamka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 17:39

@Sierraa to jsi ale měla spis dvojitou dělohu ne ? Srdčitá není takový problém. Pokud je to hodně už se to považuje že dělohu s přepážkou a to už problém je

• Citovat
  • Upravit
1168
18.2.19 17:40

On ale také není srdcovitý tvar jako srdcovitý tvar, záleží také na tom, jak moc veliká ta „přepážka“ je… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.2.19 17:41

Srdcovitý tvar dělohy může znamenat vevnitř dělohy přepážku, tzv. uterus bicorporeus, že je děloha jakoby zdvojená. Ono se to přes ultrazvuk dost blbě poznává, mně to diagnostikovali až při revizi dělohy po porodu, protože jsem pořád hodně krvácela. Jinak jestli Tě to uklidní, tak jsem s touto vadou odnosila a porodila 4 děti, zkrátka byly v jedné části dělohy. Jinak mám taky jen jeden vaječník a vejcovod a rozsáhlé srůsty a všechny děti jsou přirozenou cestou. První dcera se narodila s vrozenou vadou asymetrie těla a málo rostla, nevím, zda to souviselo s mojí vadou dělohy a že tam měla jako míň místa a nějaké uskřinotou výživu, on na to nikdo nepřišel. Další 3 těhotenství už byla v pořádku, všechny děti se narodily v rozmezí 38. - 41. týdne, takže v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.2.19 17:42
@Lendi86 píše:
On ale také není srdcovitý tvar jako srdcovitý tvar, záleží také na tom, jak moc veliká ta „přepážka“ je… ;)

Já ji mám velkou, prakticky dělí dělohu na 2 části. Asi jsem hříčka přírody, ale porodila jsem spontánně záhlavím 4 děti v termínu. Nemusí to zkrátka znamenat problém, já jsem se diagnozu dozvěděla až ve 3. těhotenství. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 17:45
@Lendi86 píše:
On ale také není srdcovitý tvar jako srdcovitý tvar, záleží také na tom, jak moc veliká ta „přepážka“ je… ;)

No jenže to už pak není srdcovita děloha ale dvojitá a to je sakra rozdíl ;)

• Citovat
  • Upravit
19
18.2.19 17:48

Mudr. mi bylo receno, ze ma srdcovity tvar, urcite ne dvojitou. Samozrejme to mohlo byt na hrane. Je to resitelne i tak, zakrok pomohl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 17:54
@Sierraa píše:
Mudr. mi bylo receno, ze ma srdcovity tvar, urcite ne dvojitou. Samozrejme to mohlo byt na hrane. Je to resitelne i tak, zakrok pomohl :)

Tak hlavně že to dobře dopadlo :)

• Citovat
  • Upravit
1806
18.2.19 17:59

Já jsem v 18 tt, mám prý dvojrohou delohu (srdcovitou) otehotnela jsem na první pokus. Když jsem se ptala dr. co to znamená řekl, že když jsem otehotnela, ať to neřeším. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3574
18.2.19 20:11

Taky mam srdcitou delohu, prvni tehotenstvi skoncilo ZT ale s tvarem delohy to nemelo souvislost, jen pak asi kvuli tvaru pri revizi nevybrali vsechno a musela jsem znovu na kyretaz. Druhy tehotenstvi skoncilo SC, pri ni doktori komentovali jaka je ta deloha krasny srdce :D a znovu nejspis kvuli tvaru nevycistili vsechno - po 6n a dlouhodobym krvaceni znovu docistovani. A treti tehotenstvi spont porod, placenta byla uchycena nahore prave v miste ty prepazky, zpusobilo to velky krvaceni pri odlucovani placenty. Takze v mym pripade na otehotneni to vliv nema, ale pak jsem naky komplikace z toho mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí