Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, V pondělí jsme byli na sreening v I. trimestru. výsledek je pozitivní na Patuv syndrom - populační riziko vychází z věku matky. Číslo nám vyšlo 1:131. Mám strach, že dítě bude postižené. Všichni mě utěšuji ale obavy mám. Máte zkušenost s pozitivním výsledkem? Na plodovou vodu jdu až 20.8..
Děkuji předem za odpověď.
@Jajinaste Obavy naprosto chápu. Proč máš čekat, až na odběr plodové vody? Do 13. tt lze provést odběr choriových klků. Čekat do 20. 8. to by se mnou švihlo ![]()
@Jajinaste ahoj,a z čeho konkrétně ti to vyšlo? Taky jsem měla v pondělí screening a taky jsem nedopadla dobře - vysoké hcg a drobná nosní kustka. Celkové riziko ale celkem v pohodě, ale musím na tripply za 3 týdny ![]()
Riziko 1:131 znamená, že se stejnými výsledky bude postižené jen jedno dítě ze 131. Ano, oproti populačnímu riziku je to hodně, ale pořád to znamená, že šance, že vaše dítě NEBUDE mít Pattův syndrom, je více než 99%.
Takže hodně štěstí ![]()
Co Panorama test nebo Prenascan nebo dalsi podobny test? Je neinvazivni a vysledek mas za 8-10 dni.. Jen teda cena..
@Jajinaste děkuji, taky ti moc přeju, aby to bylo v pořádku, a určitě bude ![]()
Moc děkuji všem za příspěvky. A všem držím palce, věřím že to u všech dopadne dobře ![]()
@pecora kdyby vam to pomohlo, tak ja mela hcg temer 4 tech Mol (uz si presne nevybavuji, jak presne se to znacilo) a mela jsem obrovsky strach, ze miminko bude mit downuv syndrom..k tomu melo na srdicku jeste echogenni fokus, coz je dalsi z moznych priznaku…a dnes mi tu lezi naprosto zdrava trimesicni holcicka ![]()
@Jajinaste Píšeš tady o populačním riziku, které vychází z věku matky. To je ale stejné pro všechny Ženy v tvém věku. Měla bys tam mít ještě upravené riziko, které zahrnuje i tu krev a ultrazvuk…To ti vyšlo kolik?
@Natalie1321 jé, děkuji mockrát! jste hodná, že jste napsala, přesně toto totiž teď potřebuju slyšet! i já bych měla mít holčičku, tak doufám, že to dopadne dobře jako u Vás ![]()
@pecora neni zac
jinak dle diskuzi co jsem procitala je to hcg vyssi prave u holcicek ![]()
@Natalie1321 jojo, to jsem taky četla
navíc já jsem po IVF a po tom, co jsem do sebe všechno nacpala, bych si i divila, kdyby moje tělo bylo úplně ok… jen mně ještě ale znejišťuje ta nosní kůstka, kdyby to bylo jen to hcg, tak bych asi byla více v klidu, ale takhle
zase je pravda, že dr. u toho UTZ s tím obličejem dost zápasila - miminko jí ho nechtělo ukázat, musela jsem dělat různé psí kusy a dokonce jít na ten UTZ podruhé a i tak se nám nechtěla otočit, dr. ten druhý UTZ pak docela rychle ukončila s tím, že kůstka tam je, ale asi jen drobná a že pokud bude krev v pořádku, tak to bude v pohodě… no jenže odpoledne telefon, že k tomu ještě to hcg, no a nervy už začaly pracovat ![]()