Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
každopádně jí nemá srostlou jako na obrázku, ale zajdem tam a zeptám se, přece jenom když jsem jí na to šáhnu tak říká auí, ale jinak si na nic nestěžuje
Anonymní píše:
každopádně jí nemá srostlou jako na obrázku, ale zajdem tam a zeptám se, přece jenom když jsem jí na to šáhnu tak říká auí, ale jinak si na nic nestěžuje
Pro jistotu to dr. ukaž, aby jsi byla v klidu. ![]()
Nám tam vždycky koukla pediatrička při kontrole, tak jestli půjdete na dvouletou, tak ať jukne. Klukovi taky kontroluje od narození pindíka. teď mu ho v 10ti měsících zkoušela přetáhnout a od roka mi to prý ukáže
bojím bojím pindíků ![]()
Třeba říká au jenom proto, že ji to není příjemný. Malá se taky cuká, když ji mažu, přitom je ok. Každopádně doktor to pozná. Nebo aspoň by měl. Ty srůsty můžou vypadat různě, nejen jako na obrázku, to byl spíš příklad. Ono moc obrázků se najít nedá. Ale ten článek je taky zajímavej.
hofka píše:
Třeba říká au jenom proto, že ji to není příjemný. Malá se taky cuká, když ji mažu, přitom je ok. Každopádně doktor to pozná. Nebo aspoň by měl. Ty srůsty můžou vypadat různě, nejen jako na obrázku, to byl spíš příklad. Ono moc obrázků se najít nedá. Ale ten článek je taky zajímavej.
Naše malá taky a má to ok. Ale my pipču kontrolujem každý den, takže už jí znám dobře a jak jsem psala na každý kontrole nám ji kontroluje pediatrička.
Nelluška píše:
Nám tam vždycky koukla pediatrička při kontrole, tak jestli půjdete na dvouletou, tak ať jukne. Klukovi taky kontroluje od narození pindíka. teď mu ho v 10ti měsících zkoušela přetáhnout a od roka mi to prý ukážebojím bojím pindíků
Tak jí nenechej. Podle doporučení urologů by se do 3 roku nemělo přetahovat. Zbytečně se tím může předkožka zajizvit a muž pak může mít problémy do konce života. Předkožka je po narození slepená se žaludem (tudíž působíjako bariéra a batrerie, nebo jiné mikroorganismy se tam nedostanou), postupně se samovolně uvolňuje, hlavně působením hormonů. Práve přečasné a násilné přetahování předkožky není vhodné. Já malému na pindíka nenechám šáhnout, když by mu dr, chtěla něco přetahovat.
Zakladatelko
Panenská blána může mít různé otvory, nebo žádný, tehdy to označujeme jako atresii hymenu. Čeká se do puberty, zda se otvor neobjeví, většinou se ale musí řešit chirurgicky, protože pak nemůže odtékat menstruační krev, která se hromadí nejdříve v pochvě, pak v děloze a pak i v dutině břišní, kde se protlačí vzhledem k tomu, že nemůže odtékat ven. Určitě bych zašla za dr,., nejlépe za gynekologem s atestací v dětské gynekologii. Pediatr nemusí hned poznat, zda je tam problém, nebo ne.
Barča
Starší dcerka měla taky srostlou a museli jsme na dětskou gynekologii, tam jí to rozlepili a dva dny jsem jí dělala koupel v černém čaji a čůrala do vody, protože jí to štípalo, od té doby jsem hlídala, aby se to neslepovalo znovu.
Ono se to může slepit úplně a pak je problém s čůráním.
Barčo, díky, je možný,že je to panenská blána, je tam asi 1mm dírečka. To co tam má,tak neni hned od kraje, od hráze,je to dál ![]()
Cancerko A jak může srůst? to je možné? přeci se mejete ne? každý večer roztáhne, vymejeme po stranách, vždyť by se jí tam tvořil ten bílej mázek. no a pak mažu. A to jsou malé čtyři roky.
Nelluška píše:
Cancerko A jak může srůst? to je možné? přeci se mejete ne? každý večer roztáhne, vymejeme po stranách, vždyť by se jí tam tvořil ten bílej mázek. no a pak mažu. A to jsou malé čtyři roky.
muzes myt jak o zivot, ale pokud ma k tomu sklony, tak tomu nezabranis. to nema nic spolecneho s mytim a nemytim
jeee, děkuji, já právě nevím jak to tam má přesně vypadat a nevěděla jsem jestli tam mají tu dírku nebo ne