Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymni Děkuji moc, je mi jasné že nikdo takhle neporadí, spíše mi šlo o zkušenosti. Za jak dlouho je možné, že se srůsty projeví a podobně. Já měla po zákroku též komplikace, děložní čípek se uzavřel dříve, než měl, ale to se po týdnu zdálo být na dobré cestě a po kontrole u své dr. jsem vyčištěná. Jenže pořád nemám dobrý pocit, že stále cítim ty tlaky i po šestinedělí. Ještě bych chtěla nechat projít druhou porevizní ms, ale nerada bych něco zanedbala. Se z toho vážně picnu ![]()
@Janita3 píše:
@Anonymni Děkuji moc, je mi jasné že nikdo takhle neporadí, spíše mi šlo o zkušenosti. Za jak dlouho je možné, že se srůsty projeví a podobně. Já měla po zákroku též komplikace, děložní čípek se uzavřel dříve, než měl, ale to se po týdnu zdálo být na dobré cestě a po kontrole u své dr. jsem vyčištěná. Jenže pořád nemám dobrý pocit, že stále cítim ty tlaky i po šestinedělí. Ještě bych chtěla nechat projít druhou porevizní ms, ale nerada bych něco zanedbala. Se z toho vážně picnu
Mam za sebou celkem 3 revize + tu hysteroskopii a tlaky v podbrisku jsem necitila nikdy.
@Maria37 Moc děkuji za reakci. Momentálně mám již po druhé porevizní ms a ta proběhla v normálu. Už nemám ani bolesti ani tlaky, snad je tedy po zákroku konečně vše v pořádku. Jen nejspíše zbytečně plaším a pozoruji se ![]()
@Anonymní píše:
Tohle ti po internetu nikdo neporadi. Muze a nemusi byt. Ja mela revizi, re-revizi a pote operativni hysteroskopii. Moje dr. nepoznala ani jednou, ze tam mam rezidua. Nechala jsem se odeslat na vlastni zadost na vyssi pracoviste (Apolinar), kde vse vyresili. Srusty jsem nemela, ale v deloze mi zustaly vrostle nejake zbytky. Pomohla az ta operativni hystroskopie.Pokud mas pochybnosti, jdi na vyssi pracoviste. Srusty se muzou projevit brzy, nebo treba i az opakovanymi potraty v tehotenstvi. A jinak, nez hysteroskopii se zjistit nedaji.
Ahoj. Ja jdu k apolinari v lednu. Pomohli ti tak, ze muzes otehotnet?
Ahoj
Našla jsem vaší diskuzi. V roce 2017 jsem v 11.tydnu zamlkle tehotenstvi prodělala revizi. Jelikoz jsem se brzo uzavrela a volna tekutina mi udelala neplechu a velke bolesti po pěti dnech jsem šla na dalsi vyčištění. Poté zadne komplikace bolesti MS v pohodě. Ale snazime se a těhotenství nikde. Moje obv.gyn se mnou vice nedela. Pozadala jsem o vyjadreni jineho lékaře a ten mi rekl ze by byla vhodna hysteroskopii a laparoskopie zdali nedoslo ke srustum nebo zanetu vajecniku pripadne profouknout vejcovody ikdyz jsem jednou otehotnela. Na sono neni videt znamka ze by nebylo neco v nepořádku a zadne jine komplikacd nemam.
Pouze posledni pár tydnu me obcas poboliva pravy podbrisek. Zánět slepaku byl vyloucen. cystu nemam. Tak jestli to nebude spíše uskriply sval ze cvičení.
Mam z techto zakroku obavy. Vim ze to je jen kratky zakrok.ale je to furt zakrok. Tak hledam kdo jaký ma zkusenosti.
@ESlunce Byla jsem po několika revizích na diagnostické hysteroskopii a to ani nejde moc označit jako zákrok, když se nic nenašlo, akorát holt narkóza navíc. Ale dá se dělat i v analgosedaci. Před laparkou bych asi začala spíš vyšetřením krve ( hormonální profil, trombofilní mutace, nemoci..) a spermiogramem, pokud to ještě nemáte.
Ahoj. Bohužel došlo na zákrok kterého jsem se bála i výsledku. Ty bolesti pravého podbřišku byla endometrioza v celém vejcovodu. Vzali mi oba dva. Levý nešel profouknot. A oslabená děloha mi při profuku praskla. Vědět že po potratu a revizi dělohy nastanou takové komplikace a vědět něco o endometrioza řešila bych dávno. Teď už je možné jenom IVF pokud děloha bude ok
Ahoj holky, myslite ze je mozne, ze by srusty po revizi mohly byt pricinou ZT?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Tohle ti po internetu nikdo neporadi. Muze a nemusi byt. Ja mela revizi, re-revizi a pote operativni hysteroskopii. Moje dr. nepoznala ani jednou, ze tam mam rezidua. Nechala jsem se odeslat na vlastni zadost na vyssi pracoviste (Apolinar), kde vse vyresili. Srusty jsem nemela, ale v deloze mi zustaly vrostle nejake zbytky. Pomohla az ta operativni hystroskopie.
Pokud mas pochybnosti, jdi na vyssi pracoviste. Srusty se muzou projevit brzy, nebo treba i az opakovanymi potraty v tehotenstvi. A jinak, nez hysteroskopii se zjistit nedaji.