Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já už teda jedno dítě mám. Sestiletou krásnou holčičku, kterou jsem počala přirozeně hned na první pokus. Ale pak po třech letech kdy jsme se snažili o sourozence nám to najednou neslo.Pak mi po různých vyšetřeních až při té lps zjistili příčinu neplodnosti. Je mi 32 takže jsme se víceméně rychle rozhodli pro IVF. Zrovna jedu z kontroly
Asi jde o to se jen rozhodnout a navštívit centrum asistovane reprodukce. U mne díky diagnóze to šlo jako po másle, což pokud ti nedopadne dobře lps bude asi stejné. Ale držím palce ať se v tvém případě zadaří a do IVF vůbec nemusíte jít ![]()
@esprit1 děkuju moc za podporu
a taky ti moc přeju, ať se to podaří
já pořád hledám nějaký alternativy, co by mohli pomoct, zase si říkám, že po tom zákroku bude tělo třeba náchylnější k otěhotnění ![]()
@Ďáblouš píše:
@esprit1 děkuju moc za podporua taky ti moc přeju, ať se to podaří
já pořád hledám nějaký alternativy, co by mohli pomoct, zase si říkám, že po tom zákroku bude tělo třeba náchylnější k otěhotnění
Bude, vrhnete se na to hned, nez se ty srusty zase obnovi. Necekejte zadne 3 mesice, jak nekdo doporucuje.
@Cuddy S tím počítáme, že s postele nevylezem
Snad to k něčemu bude ![]()
@Cuddy píše:
Bude, vrhnete se na to hned, nez se ty srusty zase obnovi. Necekejte zadne 3 mesice, jak nekdo doporucuje.
Já ti nevím. V tomhle ja dam spíš na doktory než na názory holek tady z emimina. Říkám si, že doktoři vi nejlip, proč ta doporučení ohledne abstinence dávají (např. možné riziko zanesení infekce, hojení ran po poškození dělohy při lps a následné špatně vyvíjející se těhotenství a jiné..). Ale samozřejmě je na každé z nás, jak to vyhodnotime a budeme brát případné následky ![]()
@esprit1 Tak kdyby doktori v tech radach byli jednotni, tak ok. Ale zrovna v tomto kolik lekaru, tolik nazoru.
Ahoj, čau
tak se hlásím po operaci, nechápu, jak to může někdo tak zvládat, že už večer chodí po špitále. Já se sotva plazím a ještě ke všemu mi protíká drén vyvedenej z břicha
no otřesný
už chci být hlavně doma, třeba už se mi zítra poštěstí ![]()
@Cuddy omlouvám se, že vstupuji do diskuze, ale asi máte pravdu, v dubnu jsem podstoupila obnovení funkce vejcovodů po sterilizaci, pravý vejcovod byl zcela průchodný při propuštění z nemocnice, doporučeno 3 měsíce se nepokoušet a přijít na kontrolu, můj gynekolog zase řekl, když viděl že mám dominantní folikul, aby jsme to spíše zkoušeli hned, že není na co čekat a ted už vím, že měl pravdu. Protože jsem byla ted na kontrole a oba vejcovody srostli.