SŠ praxe

Anonymní
3.5.21 11:59

SŠ praxe

Ahoj holky :mavam:
Jdu si k vám pro radu, nebo spíše jestli jste nebyla některá ve stejné situaci. Ale asi se hlavně potřebuju „vykecat“ :roll:
Tento rok mi bude 19 let a mám roční holčičku (vím, začala jsem brzy). I přesto jsem si ale chtěla dodělat střední školu. Jsem tedy ve 3.ročníku střední školy a studuji pomocí IVP (chodím do školy jen na přezkoušení). Před pár dnama i volala třídní učitelka s tím, že máme na 2 týdny povinné praxe, které si ale máme zařídit každý sám. Narovinu jsem ji řekla, že bohužel na 2 týdny vážně hlídání nemám. Rodiče oba pracují, přítel také chodí do práce a bez peněz být nemůžeme. Jak by jsme zaplatili nájem atd. :nevim: Sama tedy uznala, že bych si mohla praxi zkrátit, že u mě na to hledit nebude. Mohla bych prý klidně chodit na míň jak 8 hodin denně. Teď ale k problému.. Ať jsem volala-psala kamkoliv nikde mi nechtějí vyjít vstříc :( Pokud nebudu mít splněnou praxi, nepustí mě do dalšího ročníku. A jelikož bych měla příští rok maturovat, tak mě to vážně mrzí. 3 roky jsem ve škole, známky mám super, ale nepustí mě „jen“ kvůli praxím. Pokud bych ročník opavakovala, tak bych příští rok stejně vypadla na tom samém. Hlídání na 2 týdny, 8 hodin denně prostě neseženu :( vůbec tedy nevím co teď dělat. Byla jsem v jedné firmě i osobně a tam mě teda jedna hlavní manažerka hnala :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77078
3.5.21 12:02

A třeba u rodičů ve firmě, kde pracují, by to nešlo domluvit? otázka je, jakou školu studuješ, to nepíšeš - je rozdíl praxe v kanclu nebo praxe ve zdravotnctví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.21 12:08

@stinga studuji obor aplikovaná chemie. Táta je automechanik, mamka vedoucí v obchodě. U nich to bohužel nejde

• Citovat
  • Upravit
20912
3.5.21 12:10

Tak jakékoliv laboratoře v okolí? Spousta z nich se praxím nebrání, budou dělat to nejzákladnější a co ulehčí stálym pracovníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.5.21 12:28

Mně ty školy s těma praxema v této situaci pěkně štvou, letos jsme se rozhodli praktikanty vůbec nepřijímat - povinné testování, respirátory, vzhledem k zaměstnancům na OČR máme hodně práce a nemáme čas se jim věnovat a pořád tu máme studenty, co se dožadují praxe. Co vím v okolí je nikdo nechce, to ty školy nemůžou tento rok udělat výjimku? Promiň zakladatelko, neporadila jsem, ale rozčiluje mně to (i když vlastně jedna firma tady v okolí jim vychází vstříc v tom, že cokoliv dají na papír, tak jim podepíšou, ale vidět je tam nechtějí, to ale není možné u každého oboru no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.5.21 12:36

Zkus nějakou větší firmu, která má firemní dětskou skupinu, kam během praxe dáš dítě.

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42364
3.5.21 13:04

Praxí ti asi neodpustí, zkus firmy v okolí, možná i nemocnice. Domluvila bych se s partnerem, aby si vzal na týden dovolenou a s rodiči, jestli si nerozdělí další týden. Že jsou ve škole praxe už jsi přece věděla. A hledej rychle, u nás si zamlouvají praxe už v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
3.5.21 13:29

Tak že jsou ve škole praxe ses asi nedozvěděla měsíc před koncem třeťáku, ne? Musíte to nějak vykrýt - manžel dovolenou, rodiče pár dní dovolenou a ukecat třeba nějakou tetu/babičku/sousedku, ať vám taky pár dní vykryjí. Případně i nějakou placenou studentku nebo kamarádku. Ty by si snad nevzaly tolik, co profi chůva. :nevim: A zatlačit na školu, ať ti dají seznam míst, kam studenti chodí na praxe, přece to musí mít někde domluvené nebo častá místa, kde berou… Ale začalas fakt pozdě, to sis měla domlouvat během podzimu, aby tě na jaře někde vzali, ne to teď všechno honit během května. Do toho budou maturity, ve škole nebudou mít chuť kolem tebe skákat…no nějak to jít musí, přece to nezahodíš kvůli 2 týdnům. Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.5.21 14:49

Tak si musí přítel vzít dovolenou no. Já když chtěla studovat pro zaměstnání, tak jsem si jí plýtvala na zkoušky a dovolené na odpočinek mi zbyl tak týden. Nemůže mít člověk všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.5.21 15:18

Zajímalo by mě, na které střední škole chtějí praxe 8 hodin denně? Nepochopila jsi blbě svoji třídní? Neznám nikoho z této doby ani z doby svého mládí, kdo by měl praxi 8 hodin denně, vždy se den praxe počítá maximálně 4 hodiny a to dokonce i na VŠ. A to už je realizovatelné i pro studentky s miminkem.
Odkud jsi?

Obejít to asi nepůjde, musíš najít někoho, kde budeš třeba dva dny a dopíší Ti týden. A seznámí Tě s organizačními věcmi natolik, abys mohla podat z praxí nějaký výstup. A zároveň najít někoho, kdo Ti pohlídá, abys na to minimum mohla jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
3.5.21 17:26
@Pears206 píše:
Zajímalo by mě, na které střední škole chtějí praxe 8 hodin denně? Nepochopila jsi blbě svoji třídní? Neznám nikoho z této doby ani z doby svého mládí, kdo by měl praxi 8 hodin denně, vždy se den praxe počítá maximálně 4 hodiny a to dokonce i na VŠ. A to už je realizovatelné i pro studentky s miminkem.
Odkud jsi?Obejít to asi nepůjde, musíš najít někoho, kde budeš třeba dva dny a dopíší Ti týden. A seznámí Tě s organizačními věcmi natolik, abys mohla podat z praxí nějaký výstup. A zároveň najít někoho, kdo Ti pohlídá, abys na to minimum mohla jít.

My třeba na praxi chodili celý měsíc a na celých osm hodin (textilní průmysl, od 6 do 14). A i teď co vídám kolem sebe, tak to není výjimečné.
Zakladatelko, jak radí holky. Týden dovolená přítel, pár dní prarodiče, pár dní dítko třeba ke kamarádce? A den dva by šlo utáhnout placeným hlídáním. Nedá se nic dělat, praxe je povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
h-o-p-e
4.5.21 17:56
@Pears206 píše:
Zajímalo by mě, na které střední škole chtějí praxe 8 hodin denně? Nepochopila jsi blbě svoji třídní? Neznám nikoho z této doby ani z doby svého mládí, kdo by měl praxi 8 hodin denně, vždy se den praxe počítá maximálně 4 hodiny a to dokonce i na VŠ. A to už je realizovatelné i pro studentky s miminkem. …

Hloupost. Je to zcela bezna zalezitost u souvislych odbornych praxi. Vsude.

Zakadatelce: paklize zamestnavatele praktikanty odmitaji, neni to Tvuj problem, musi resit i skola. Loni nam takto zrusili povinnost v letnim obdobi, absolutne bez sance nalezt misto na praxi, to same letos v zimnim obdobi. Za letni obdobi letos se tvari, ze praxi uz chteji, ale je to velice cerstva zalezitost, takze si to zakladatelka opravdu nemohla zarizovat ani na podzim, ani zacatkem skolniho roku. Skoly byly zavrene komplet se vsim vsudy (s vyjimkou praxi zdravotnich skol). I prakticka vyuka na odbornych SS byla sama o sobe povolena az nyni. Takze predpokladam, ze i tu praxi na ne vybalili opravdu az ted. Res to se skolou. Letos se zda, ze je to o neco schudnejsi, ale idealni to taky neni. Kazdopadne ohled na hlidani jako takove skola opravdu brat nebude pochopitelne. Predpokladam, ze mas pomerne siroke moznosti, kde praxi odchodit, i v lete trebas, splneno do konce skolniho roku. Jeste se zeptej, zda opravdu budou praxi pozadovat, vim, ze nekde treba misto toho zvazuji intenzivni nahrady laboratori ve skole, ktere decka diky opatrenim komplet zameskaly a prd tak umi. Minochodem predpokladam, ze ani na toto se pri tomto oboru nemuze IVP vztahovat a ze laboratore odchodit musis prezencne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.21 21:12

Můžu se ještě zeptat, kdo takhle praxe kontroluje? Myslíte, že to obvolává např. ředitel nebo třídní učitel?

• Citovat
  • Upravit
3.9.21 19:01

Zdravím všechny,

Právě jsem nastoupil na střední školu a jdu do prváku, studují obor: obchodník (maturitní obor). Čeká mě praxe v pondělí 6.9.2021. Slyšel jsem že pokud by se stala jedna věc že na praxi by mě už nechtěli (vyhodili), můžu tím být vyloučen ze školy. Je toto možné vůbec? Nebo co by se mohla stát kdyby mě na praxi vyhodili?

Děkuji předem za každý odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.21 19:32
@David Raduta píše:
Zdravím všechny,

Právě jsem nastoupil na střední školu a jdu do prváku, studují obor: obchodník (maturitní obor). Čeká mě praxe v pondělí 6.9.2021. Slyšel jsem že pokud by se stala jedna věc že na praxi by mě už nechtěli (vyhodili), můžu tím být vyloučen ze školy. Je toto možné vůbec? Nebo co by se mohla stát kdyby mě na praxi vyhodili?

Děkuji předem za každý odpověď

A ty se plánuješ chovat jako Kokkot z Kokkotova, že máš obavy z vyloučení hned první den praxe? :think: Pak jo, pak opravdu můžeš být za takové chování kázeňsky potrestán dle platného školního řádu. :nevim: A ten byste už měli mít ve škole přečtený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze