Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soldi nezlob se, ae debil je hodně silné slovo!!
Můj muž měl taky hrozný spg a já PCO a stejně to doktor zkusil a druhý měsíc se ná zadařilo!
Ajinko určitě si udělej test! Za to nic nedáš. Moc ti držím palečky, ať to dopadne tak jako u nás
![]()
Děkuji Majo já sice nakonec jsem si ten test včera udělala ale kolem 18h. a ten test se jmenoval gold calmed myslím a nic tam nebylo vidět a to bylo 8 den.po MS.Tak já chvili počkám a uvidim dál a tobě moooc gratuluji děkuji moc
maja, tak to teda urcite silne slovo nie je.
ako som pisala, zadarit sa mohlo, ale je to len a len stastna nahoda, nic viac.
nenasadil ziadnu liecbu spermiogramu- tak na co ho daval robit?!
nechodila na folikulometriu pri brani clostilu- co je povinnostou doktora ju robit! co ak sa jej z clostilu robia cysty a vobec neovuluje? ako to moze ten doktor vediet, ked ju nekontroluje?
teraz uz berie clostil 4. mesiac. a stale nic. co potom urobi ten doktor?
mal by riesit pricinu nepravidelnych cyklov a nie hned predpisovat clostil - anabolicke steroidum.
ajina, robil Ti aspon hormonalny profil?
a ako vies, ze Ti meska 8 dni?
ak si si 100% ista ovulaciou a test mas stale negativny, tak na 99% tehotna nie si.
okrem ineho moze oneskorenie ms sposobit aj cysta.
nevim co ktomu dodat dneska jsem dostala MS asi máš pravdu to co jsi psala to poslední a bolí mě to tam na pravý straně tak asi mám menší cystu tak já mu zavolám DR.jestli má cenu brát clostilbegyt když spermiogram vyšel špatně já bych tam došla ale jedu pryč s malým za babičkou na pár dní tak tu nebudu ani na netu.Díky moc holky a hormonální profil tak jsem taky na něj nebyla jinak děkuji za vše vám oběma
ajinka, skus vazne porozmyslat nad tou zmenou doktora.
napr. nepravidelnu ovulaciu Ti moze sposobit aj stitna zlaza, ale tazko povedat, ked ani len to nezistoval.
proste hned pristupil k najdrastickejsiemu rieseniu a to este aj takymto nezodpovednym pristupom ![]()
normalna postupnost je:
1. spermiogram muza, hormonalny profil zeny (3× za cyklus).
podla toho sa postupuje dalej, ak je zly spg, tak sa prelieci, a ak sa z HP zisti, ze zena neovuluje, tak sa hlada pricina.
ak sa pricina nenajde a spg je lepsi, nasadi sa clostil, robi sa flm a sex sa presne nacasuje podla velkosti folikulu, pripadne sa ponukne moznost IUI.
ak zena ani po troch cykloch neotehotnie, tak sa odporuca diagnosticka laparka alebo hsg.
mne to proste pride, ze Tvoj dok ma vysoko v pazi.
Soldi, ale spermiogram se nějak dobře léčit nedá. Může zkusit vitmíny, ale to je tak vše. Pokud by byly zjištěny chlamydie nebo něco podobného, tak je to jiné.
Jo Soldi a utrogstan nebo duphaston jsem taky neměla a malou mám už v postýlce
a to jsem chodila do hodně dobrého CARu! ![]()
JInak neber to, že se hádám
Jen jsem chtěla říct, že mi clostil pomohl a já sama vím, že to zázrak byl, protože jsme měli SPG hodně špatný.
Ajinko já jsem manželovi na zepšení spg dávala MACU a selzink. Nevím jak moc to pomohlo protože těsně před třetím kontrolním spg jsem otěhotněla. Jen po selzinku byl spg po třech měsících ještě horší ![]()
Určitě si zajdi za doktorem a prober to s ním. Pokud ti bude chtít dát zase clostil, tak ´to odmítni jděte někam do CARu, protože clostil by se opravdu neměl brát dlohodobě. Jak psala Soldi, tak by to mělo být 3× pauza a 3× a potom už ne.
Moc vám držím palečky!!!
majka, ano, viem, ze Ty si nebrala ziaden progesteron, ale je velmi vela zien, ktorym clostil znizuje sliznicu, napr. medzi ne patrim aj ja. a mne na jej vysku nepomohol ani duphaston, mala som len 3mm a bez clostilu som mavala okolo 10mm. vajko na uhniezdenie potrebuje minim. 8mm.
a co sa tyka spermiogramu, vitaminmi sa da napravit hustota, rychlost, pocet, vlastne takmer vsetko okrem morfologie. - ak berieme do uvahy, ze tam nie je zapal, ten sa lieci atb.
ako som pisala, nehovorim, ze clostil nepomoze, ale je to velmi velke stastie (zakladatelka uz ho raz mala) a z mojho pohladu doktor takymto postupem znizuje zakladatelke sance.
pozri sa na situaciu teraz. clostil moze brat uz len jeden cyklus (kedze uz ho brala 5 krat), ak neotehotnie, co potom?
uz jedine cakat a dufat, ze hadam sa podari, alebo umelko.
jenže v roce 2008 jsem měla jen jednou clostil a temn pomohl a po roce a něco mi tet napsal další 2 plata a na zkoušku mi pak napsal ještě 2 plata takže mě zbývá poslední holky nehádejte se já si zavolám DR.a uvidime moc vám děkuji
ajinka, ja sa nehadam, len ma hrozne rozculuje ten pristup Tvojho doktora.
resp. nielen Tvojho, chova sa tak vela doktorov a nie vzdy to skonci tak dobre ako u Teba a u majky.
já to chápu,že máš onás starost ale snad doktoři vědí co mají dělat teda někteří
ajinka, niektori vedia, ale Tvoj ocividne nie.
a to nie je len taky moj nazor z brucha, co sa tyka liecby neplodnosti mam o nej dost vela znalosti na to, aby som mohla napisat, ze Tvoj dok nejedna koser.
uz som to raz pisala- bezny gyn nema ponatia o tom, ako sa neplodnost lieci. a normalny dok Ti to aj narovinu povie a posle Ta do centra.
ja som tiez zmenila doktorku. bola uz stara a az tak moc som jej neverila. clostil mi predpisala na moju ziadost a az po tom ako urobila HP a spg. a to mi predpisala este minimalnu davku (1 tbl denne) a kladla mi doraz na to, ze keby som hocico citila, hned mam prist. na utz som sla aj dva krat za cyklus. kontrolovala mi grafy bazalnej teploty, sledovala vystelku.
ale pritom mi na rovinu povedala, ze ak do pol roka neotehotniem, nech idem radsej do caru, lebo ona na toto vzdelanie nema.
a napriek tomu som ju vymenila, lebo sa mi jej pristup stale nezdal dostatocne zodpovedny.
ja tiez k dok dochazam 20 km, ale za moje zdravie mi to stoji.
ale chapem, ze Ty si v uplne inej situacii. vsak uvidis, co Ti navrhne najblizsie a mozno uz dokonca ani ziadnu radu potrebovat nebudes, co by bolo najlepsie ![]()
kocky vstupim vam sem ak mozem, vidim ze sa vyznate (:
Otehotniet sa pokusame len asi 5.mesiac, ale ja som vysadila po 9.r ATK a za tu dobu som mala len 1× menzes. Dr.mi robila UTZ a hormonalny profil, ktory jej vysiel ze mam malo progesteronu. Ale na utz som uz mala folikul 18mm. Citala som vraj profil sa nema robit pred ovulkou, no dr nic take nespomenula a hned chcela nasadit clostyl. Medzitym mal muz spg, 1.krat velmi zly, tak mi teda nedali clostyl. No siel na dalsi spg, ktory mu vysiel na vybornu tentokrat a ja teraz neviem ci si mam ist dat predpisat ten clostyl. Posl. menzes som mala 85.dc (prisiel mi na 2.den po ovulke), teraz som 45.dc a cez vikend som mala ovulku(UTZ). Tak neviem, mam ziadat novy horm. profil, alebo rovno clostyl?