Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, chci se zeptat, jestli je mezi Vámi vůbec některá, která se snažila víc jak rok a bez pomoci lékařů to i tak vyšlo?
Už se snažíme rok a pořád nic. Nejsem žádná hysterka, nebrečím, když mrcha přijde, ale občas to na mě dolehne a je mi smutno. Víte, jak to je, nemůžete s tím doma pořád otravovat, tak se obracím na vás a vaše zkušenosti. Děkuji moc a všem přeji jen to nejlepší…
Ahoj,
my se snazili pres rok a bez lekaru to nakonec vyslo. ![]()
Tak to gratuluji, jak vidím grafík. A jak dlouho po roce jste přetahovali? Já vím, že dřív se říkalo, snažit se dva roky, pak teprve doktor, ale když tady vidím ty holčiny, že první pokus a už to vyšlo, maximálně třetí pokus… No, ale zase si neužili to snažení ![]()
Tak u nas to bylo 13mesicu
ale ted se rika,ze pokud se rok nedari je dobre podstoupit nejaka vysetreni.
Drzim palce,at vam to vyjde,vim jake to je ![]()
Ahoj v obou případech jsme se (ne)snažili 2,5roku.manžel nikam stejně nechtěl jít.hodila jsem to za hlavu,smířila se a pak otěhotněla.Mates je dokonce na poprvé:)
Ahojky, my jsme se snažili přesně 3 roky, 3 měsíce 2 týdny a 4 dny…
(nedávno sjem si to pro zajímavost „sečetla“… už jsme se objednali do Gennetu a než jsme tam došli, tak to vyšlo
Držím pěstičky, ať se to povede dřív než nám ![]()
Ahojky Haniiku,my se snažíme bez mála rok a nic.Cítím to stejně jak popisuješ.Nebrečím,2dny při menzes smutním a přemýšlím a potom jde zase život dál.Ale já už zažila 4zmlklá těhotenství a jeden porod císařem před 12ti lety.Teď chci mimi a mocinko si to přejeme.S doktorem jsem se domluvila popřípadě na laparo,ale on toto řeší už po půl roce.Já chtěla ještě počkat.Dnes jsem nakoupila čaje,bylinky,příteli Evit,Selen,Zinek a cvičím Mojžíšovou a ještě počkám
Neboj,po tom co mám za sebou,tak věřím,že i tobě to vyjde.
Ahoj, tak u nás to bylo taky lehce přes rok po vysazení HA. Bohužel já jsem přišla o MS a cyklus byl tak 1× za 80 dní +/- . Šla jsem v květnu k lékařce (týden po MS) a ta mi řekla, že by to chtělo nasadit nějakou léčbu, alespoň nasadit léky na růst sliznice a podporu vajíček. Tak jsem to s díky odmítla, že za 3 měsíce přijdu a pak se do toho pustíme. Snažila jsem se to vypustit z hlavy a tak jsme vyjeli hned 14 dní na malou dovču. V červenci jsem měla jít k zubařce na výkon s moudrákem. Ptala se zda nemůžu být těhotná, tak jsem se zasmála, ale pro jistotu si teda koupila test. Večer jsem si ho udělala a objevily se 2 čárky. Docela mě to vyděsilo a řekla jsem si, že jsme narazili na nějakej zmetek
a ráno jsme vyrazili pro novej. Jenže i na něm byly zase 2 čárky, takže hned v pondělí jsem zašla na gyndu, že mám asi cystu. Doktorka mi udělala ultrazvuk a při tom v klidu říkala, tak tady jsou ručičky, nožičky, srdíčko a já celá v šoku jen přikyvovala
. Prostě mě nenapadlo, že bych mohla být těhotná. Příznaky jsem neměla vůbec žádný a byla jsem už v 11. týdnu (jo dovolená udělala svoje
). Takže za mě zkus se nestresovat a budu držet palce ať vám to co nejdřív vyjde
.
Moc vam vsem dekuji za prispevky. Na me to to ted nejak dolehlo, ale to se zlomi a pujde to zase k lepsimu. Jednou je fakt clovek nahore, jednou dole. Moc vam preji krasne tehotenstvi a pohodovy porod a Budulinko at se brzy zadari! MUSI. Hezky den.
Haniku - bez lékařů to u nás nešlo,já měla za sebou mimoděložní a posleze se zjistilo,že druhý vejcovod je taky v háji ![]()
za mě bych si čas snažení zkrátila vyšetřeními, jestli je vše OK
držím palce ![]()
Dekuji Borisko, my uz jsme objednani asi mesic do CARu, bohuzel meli natrask. Takze jeste tyden musime pockat. Asi tusim, kde bude chyba. Tak uvidime, s jakou poridime. Hezky den.