Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
jemi 22 (tedy v prosinci) a hledám nějaké mladé snažilky, které si chtějí povídat
Mi jsme se snažením začali krátce teď v listopadu. Tak se snad co nejdřív zadaří ![]()
Těšim se na debaty ![]()
Ahoj mě je 23 a snažit jsme se taky začali nedávno, vlastně na doporučení lékaře kvůli cystám. Vlastně teď s přítelem trošku nevíme na čem jsme protože MS mešká 14 dní a testíky sílí(vlastně už není kam sílit
). Jenže asi tři dny po vynechané mentsruaci a pěkně viditělném testu jsem naklusala k dr. a.. nic. Vlastně cysta na vaječníku. Nedalo mi to a udělala si ten poslední testík co mi doma zbyl a furt jsou tam nádherný //. Tenhle čtvrtek jdu na další kontrolu takže s přítelem tajně doufáme, že by tam nakonec přece jen mohlo něco být vidět. A když ne tak doufám, že dostanu vyvolávačku a budeme se na to snažení zase moct vrhnout s novou chutí a elánem ![]()
ahoj přeji vám hodně štěstí ve snažení a co nejmín blbých otázek typu „maminka nebo sestra?“ mi je 21 a máme půl roční holčičku
![]()
Můžu se zeptat proč jste se rozhodli takhle mladé pro miminko? já jen že v dnešní době je to dost neobvyklé všichni se honí za penezma a prací. Já teda chtěla mimčo taky dříve a pan doktor mě v tom jen utvrdil takže než riskovat kvůli cystám neplodnost nebo absolvovat dlouhodobou léčbu neplodnosti milion vyšetření mých nebo přítele, zkusíme to radši dřív než bude pozdě.
No, já jsem se nejdřív jen tak dopředu koukala co obnáší těhotenství a mimi
. Co bych si musela pořídit atd.,abych byla v obraze. No potom jsme se s přítelem odstěhovali do podnájmu. I když jsem brala prášky tak to vypadalo, že jsem těhotná
. Počkali jsme si a udělala jsem si těhotenský test a vyšel negativně
. No a začalo nám to být líto. Tak jsme si řekli nač čekat to se taky nemusíme dočkat a vrhly se do toho. Já jsem teď sice na pracáku, ale přítel začal s výnosnou prací a uživí nás. No teda teď, když chce mimi bude muset
![]()
Po škole jsem se nedostala na výšku a začala jsem pracovat. S přítelem jsme s polu začali bydlet a miminko přišlo tak nějak samo… brala jsem antikoncepci a antibiotika..... a i když jsme si dávali týden pozor tak to nestačilo a mimi bylo na cestě
přítek nejdříve váhal ale já hned věděla že na potrat nepujdu. A dneska máme krásnou zdravou holčičku a neměnili bychom. Je teda pravda, že pěněz moc nemáme, já musím dodělat VŠ dálkově, ale snad se to nějak zvládne… a už přemýšlíme o dalším
![]()
Tak to klobouk dolů
. Já jsem byla na VŠ do třetího semestru, ale pak už na ní nebyli peníze (tátovi se nechtělo platit a soudy jsou na sto let). Tak jsem si řekla, že si najdu práci a vydělám si na ní. No jo, jenže práce žádná a potom co jsem jednu našla, tak jsem tam vydržela jen pár měsíců a šla pryč. Příšerný, nebyl tam záchod a ni voda a prodávala jsem v plechové boudě a ten bordel co sem uklízela. A to lákali, že tam bude super technika a nevím co
. Šla jsem na pracák a teď se snažíme o mimi. A VŠ asi dálkově dělat nebudu, můj obor hold dálkově nejde.
no já dělám taky uplpně jiný obor než jsem chtěla
a je to hodně těžké.. nejradši bych se na to vy… ale tak co mám dělat ![]()
Učit se a učit, já už na to nemám. Vypadla jsem s toho a nikdo by mě nepřinutil se znovu učit
. Jinak tobě přeji hodně štěstíčka a pevných nervů ať to uděláš ![]()
no já byla dva roky venku ze školy… a hrozně mě to nebaví.. ale mám jen gympl a to by se mi práce hooodně těžko hledala…
to já VŠ teď dodělala měla jsem nastoupit na jinou, ale finanční situace se změnila a já zkončila na pracáku.. Spíš mi připadá, že jim ta VŠ tam vadí.. " A vy jako bakalářka chcete dělat tuhle práci?" a „vy jako bakalářka byste dělala za tyhle peníze?“ jak u blbých na dvorečku… no a mimčo máme víceméně naordinované od pana dr. ale stejně když jsem to minulý měsíc dostala tak jsme byli smutní jak želvy
tenhle měsíc jsem to ještě nedostala jak jsem psala. Bylo by super kdyby se zadařilo, ale když né tak se budem snažit dál a ono to nějak dopadne ![]()
To jó, to bych asi musela taky. Já mám aspoň tu střední tak to moc neřešim. ![]()
evule 23
já nemám bakaláře, ale byla jsem na něm a musela ho skončit. Jinak, ono když není dlouho žádná práce, tak bere člověk skoro vše, bohužel ![]()
jenže to je ono já bych tu práci brala ale, pro ně jsem prý „přestudovaná“ (slečna asi myslela překvalifikovaná), ale kdybych tu práci nechtěla tak se tam nehlásím a na nějakej pohovor jsem se mohla z vysoka… ne?
evule23 píše:
jenže to je ono já bych tu práci brala ale, pro ně jsem prý „přestudovaná“ (slečna asi myslela překvalifikovaná), ale kdybych tu práci nechtěla tak se tam nehlásím a na nějakej pohovor jsem se mohla z vysoka… ne?
Co to je za kravinu?! no jsem zvědavá jak to semnou dopadne… ale chtěli bychom druhé miminko hodně brzo… jenže pořád musíme řešit prachy a prachy a prachy.. no a když mi k penězům nepomůže ani VŠ tak už nevím ![]()