Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, to znám mě taky řekli na pracáku, že mi práci asi neseženou ze střední zahradnickou zaměřenou na architekturu zahrad prý sem moc naštudovaná, že si radši vezmou lidi z učilišť a vyjdou je levnějš. ![]()
Tak naco pak ty školi jsou ![]()
hezky řečeno. To nevím na copak jsou. Nejvíc mě paní rozesmála : " Ten váš životopis je takový nezajímavý, vždyť vy tam skoro nic nemáte!" no kde bych to tam asi vzala čerstvě po škole, při škole nanejvýš brigádky v kauflandě a o prázdninách práce nad překladem a to jí nezajímalo…
Napracáku je to pěkně protivný.
Souhlasim, mě ani práci nehledala. Než jsem našla tu práci v které už nejsem, tak jsem šla taky ze školy na pracák. Byla jsem tam 8 měsíců a ani jednu práci mi nenabýdla
. Vždy když sem přišla se zeptala tak co, já řekla, že nic nikde není a ona tak se uvydíme za měsíc naschle
. Tak už se těšim co miřekne až pudu zaní, že jsem otěhotněla. To bude keců. ![]()
keců ani ne.. horší je, že tam budeš muset chodit až do té doby než porodíš protože jako nezaměstnaná nemáš nárok na mateřskou ale až na rodičák
já právě dělala chvíli na pracáku sekretářku a potkávala jsem tam maminy před porodem…
Tý jo takže já jim budu muset zas dokládat, že si hledám práci ikdyž budu těhu? To bude sranda obesílat firmy jestli mě vezmou, ale že jsem těhu ![]()
To jsou, ale vymoženosti dnešní doby ![]()
Tak jak jste na tom, poctivě se snažíte ![]()
A jak pak se připravujete na vánoce? Mě čeká dneska malý předvánoční úklid, i když asi na několik hodinek to dá, ach jo
, ale co se dá dělat, hezky do toho. ![]()
Ahoj holky, tak nevím jestli k vám ještě patřím.
Po svatbě v mých necelých 23 letech jsme se rozhodli pro mimčo a vyšlo nám to hned napoprvé a naší dceři je ted 21měs. No a ted jsem se začali snažit o druhé mimčo a je mi 24. Doufám že to vyjde a to přeji i všem ostatním snažilkám. Ted jsem ve fázy čekání zda ta potvora MS přijde.
Tak hodně štěstí
Určitě můžeš k nám
. Jo, jo, já teď taky čekám jestli dorazí. Ale ještě si počkám čekám kolem 15.12. A to je ještě doba. Mohl by to být dobrý vánoční dárek ![]()
Ahojky! Můžu se taky přídat?
Je mi 21 a už jsem sice v 15 tt. ale planovali jsme to ![]()
Vánoční =uklid bych taky potřebovala… ale u nás to vidím dost nereálně… všude se válí hračky… a malá všude vleze
Vítej mezi náma Lolik. A jak pak jste se dlouho snažili
Určitě se moc těšíte a můžu se zeptat jak reagovalo okolí, když jste to oznámili, já jen na co se mám asi tak připravit ![]()
Muchitos
To chce pořídit domácí skřítky, u nás občas taky úřaduj
zvlášť když něco doma hledám a není to tam kde má být, ale přítel se dušuje, že on to tam nedal ![]()
Jája8 píše:
Vítej mezi náma Lolik. A jak pak jste se dlouho snažiliUrčitě se moc těšíte a můžu se zeptat jak reagovalo okolí, když jste to oznámili, já jen na co se mám asi tak připravit
Díky
No nám se to povedlo docela rychle, v červnu jsem vysadila prášky a v září už to bylo
Co se týče okolí, tak u nás to nebyl problém. Moje mamka mě měla ve 20 a mamka manžela taky ve 20
manželovi je 26 a když se malý narodí tak mi bude 22 a manželovi 27
No a na reakce jsme vesměs ani nijak nepřipravovali, vždyť je to naše rozhodnutí a naše mimčo.
Před 20 léty bylo uplně normálně mít dítě v 18-20 létech, spíše se pak okolí divilo, pokud někdo v tomto věku ještě dítě neměl.
No a teď na mladé maminky se někdo dívá jako na mimozemšťanky
já to vůbec nechápu.
ahoj holky
mužu taky??? mě je 21 a snažíme se už od července a stále nic… každý měsíc doufám a pak jsem zklamaná
tak snad se to někdy povede ![]()
Určitě můžeš mezi nás Missa. Vítej a jak je to u tebe ![]()
Jinak Lolik mě máma měla v 19 a přítele v 20. Tak trošku jsem je naťukávala, ale myslí si, že si máme užívat nejdřív pořádně sebe a pak mimi. Ale až se dozví, že budou babičkou a dědečkem tak jim to hudrování dlouho nevydrží
a navíc mamča by chtěla dítě i teď, ale nemá s kym
, tak si to bude užívat u mě ![]()
Já jsem to doma měla uplně jednoduché… sestra měla mimino v 17 a když já ve 20 přišla že čekám miminko tak se nikdo nedivil ![]()