Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@smurfka píše:
Nemáš zač, dneska je tolik vychytávek, že by člověk nevěřil.
Noo to teda. Já si potrpím na autosedačku. Ať je to jak to má být. Dneska je ten provoz šílený.
@smurfka píše:
Ano je, protoze nic dite nechrani z boku..kdyz do vas z boku nekdo narazi..tak co ji ochrani?
Dítě z boku chrání konstrukce auta.
Pokud by ochrana z boku byla tak klíčová, tak by museli mít sedačku i dospělí a starší děti. Protože, co je chrání z boku?
V mém okolí běžně pětileté děti jezdí na podsedáku. Záleží především na míře hysterie rodičů, než na skutečném riziku…
@Veru1987 píše:
Díky moc, hned jsem objednala. Netušila jsem že je něco takového.
Můžeš ho tam připoutat nějakým řetězem nebo přilepit, aby se ani nehnul.
@kacz píše:
Dítě z boku chrání konstrukce auta.
Pokud by ochrana z boku byla tak klíčová, tak by museli mít sedačku i dospělí a starší děti. Protože, co je chrání z boku?
V mém okolí běžně pětileté děti jezdí na podsedáku. Záleží především na míře hysterie rodičů, než na skutečném riziku…
@debra.morgan píše:
Navíc by měla být v autosedačce pokud nemá 36kg nebo 150 cm… Nevím, jestli se to vztahuje i na podsedak…, u mě děti s těmito rozměry co píšeš vozime ještě v protisměru.podsedak ani omylem.
Jakou máte autosedačku?
@kacz píše:
Můžeš ho tam připoutat nějakým řetězem nebo přilepit, aby se ani nehnul.
Blbé řeči tohle to…
U nás podsedaky az kolem 20 kg. Taky vidím rozdíl, jestli se celou hodinu pojede po dálnici 120/h nebo klidnymi prehlednymi okrskami 80/h. Nehoda se může stát vzdy, ale v tom prvním případě je riziko větší.
@Levandulina píše:
Jakou máte autosedačku?
Jedno dítě má klippan druh přesně nevím, protisměr do 18kg, druhé má axkid minikid.
Vetřu se s dotazem. Syn, letos 12 let. 132 cm, 23 kg jezdi na podsedaku. Mam jinou moznost?
No jo, ale meri taky tolik? Dava nekdo i tak stare dite do autosedacky? Zatim resime podsedakem.
@garnier píše:
No jo, ale meri taky tolik? Dava nekdo i tak stare dite do autosedacky? Zatim resime podsedakem.
Nemeri, meri asi kolem 128cm, co jsme ted byli na 7mi lete prohlidce…a sedacku ma uplne dole zatim ( myslim zahlavnik) jeste jsem ho ani neposunula skoro a to jde vyjet hodne nahoru..
jako vas syn ma sice 12 let, ale dle cisel je dost maly a drobny ne? To jaloze se vam nevleze do sedacky jo? Nebo uz ve svem veku si mysli ze to je trapne..
I kolem zadku, boku ma dost mista, ac to asi nejde videt. Takze myslim ze vas syn by se do sedacky v poho vlezl kdybyste chtela..jako je fakt ze pro 12ti leteho podsedak oka. Ale tak, pro 12tileteho trosku jinych rozmeru no. Za me, pokud se do sedacky vleze, v ni jezdit bude
Diky, asi by se vesel so sedacky. My jsme to resili podsedakem kvuli ostatnim detem, aby se vesli. Ti uz maji sva auta, tak jezdi jen syn a dcera 10mesicu. Tak asi bude lepsi ji poridit jeste.