Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mam dite podobnych rozmeru a ma rozhodne vzdy autosedacku. O podsedaku by me zatim nenapadlo uvazovat ani v nejvetsi nouzi..
Syn má 18kg a na podsedaku normálně jezdí, když jedeme někam s dědou, nebo nějaká kratší cesta, tak ok. V našem autě máme tedy normální sedačku, ale podsedaky jsou běžně od 15kg
@fly.zuzka píše:
A ještě se zeptám. Kdyz má podsedak isofix, je to stále nebezpečné?
Ano je, protoze nic dite nechrani z boku..kdyz do vas z boku nekdo narazi..tak co ji ochrani?
@debra.morgan píše:
Navíc by měla být v autosedačce pokud nemá 36kg nebo 150 cm… Nevím, jestli se to vztahuje i na podsedak…, u mě děti s těmito rozměry co píšeš vozime ještě v protisměru.podsedak ani omylem.
To jsem tady kdysi taky psala, ale podsedák bohužel spadá do některé z kategorií autosedacek.
@fly.zuzka píše:
A ještě se zeptám. Kdyz má podsedak isofix, je to stále nebezpečné?
Je to bohužel nejlepší řešení pokud se dítě do žádné autosedačky nevleze a váží víc jak 36 kg nebo měří těch 150 cm. Za bezpečný nepovažuji žádný podsedak, obzvlášť pro tak malé děcko jako máš ty.
@spiritt píše:
Syn má 18kg a na podsedaku normálně jezdí, když jedeme někam s dědou, nebo nějaká kratší cesta, tak ok. V našem autě máme tedy normální sedačku, ale podsedaky jsou běžně od 15kg
Já to tak nějak nechápu kratší cesta, delší cesta… autonehody se stávají daleko od domu?? Můžete vyjet a může to být… za mě autosedačka vždy. Bezpečnost na prvním místě. Já můžu jet pomalu a bezpečně jakkoliv ale nějaky de.bil pojede… a může to být kousek od domu…
@spiritt píše:
Jakože na kratších cestách do vás nemůže nic narazit?
@smurfka píše:
Ano je, protoze nic dite nechrani z boku..kdyz do vas z boku nekdo narazi..tak co ji ochrani?
My máme nově autosedačku, drahou kvalitní, ale někdy mě úplně děsí jak se vyklání z autosedačky.. nesedí pořád v ní opřená, říkám ji at se opře, no ale… chybí mi 5ti bodové zapínaní.
A děkuji i vám ostatním. Bud seženu autosedacku nebo nejedeme.
@Veru1987 píše:
My máme nově autosedačku, drahou kvalitní, ale někdy mě úplně děsí jak se vyklání z autosedačky.. nesedí pořád v ní opřená, říkám ji at se opře, no ale… chybí mi 5ti bodové zapínaní.
Muzes prikoupit pomocny pas.., https://www.detskyruzek.cz/…bilizacnipas
@smurfka píše:
Muzes prikoupit pomocny pas..https://www.detskyruzek.cz/belt-uppstabilizacnipas
Díky moc, hned jsem objednala. Netušila jsem že je něco takového.
@Veru1987 píše:
Díky moc, hned jsem objednala. Netušila jsem že je něco takového.
Nemáš zač, dneska je tolik vychytávek, že by člověk nevěřil.
@smurfka píše:
Nemáš zač, dneska je tolik vychytávek, že by člověk nevěřil.
Noo to teda. Já si potrpím na autosedačku. Ať je to jak to má být. Dneska je ten provoz šílený.