Stále nepije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Docelo,mě to pobavilo objevit odkaz psaný před třemi lety. Malá bude mít brzy čtyři roky a je to zlatíčko.Ale co se týče tekutin tak prostě pije jen vodu. Ve školce pije čaj,ale doma vede voda. Ale je fakt,že jí musím pořád připomínat ať se napije. Tak samozřejmě už si i sama řekne,že má žízeň.Ale,když si vzpomenu jak jsem ji proháněla se lžičkou:lol:
.Tak všem co mají podobný problém,vydržte ono se to poddá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dítě 16m vůbec nechce pít :-(
Ahoj. Obnovuji diskuzi, protoze potrebuju proste poradit nebo aspon uklidnit, nevim. Nas syn nikdy nechtel moc pit i s mlickem mel od mala problemy a nebyl kdovijakej jedlik (UM) od zavedeni prikrmu nikdy nechtel pit i kdyz jsem zkusila vazne uplne vse. A kdyz rikam uplne, tak myslim opravdu uplne vse! Ruzne druhy tekutin az po x druhu hrnecku flasek savicek vseho. A nic. Celkem dlouho se nechal pri pohadkach napajet strikackou. Ale pred nejakou dobou jsem rekla, ze uz je dost velkej a musi proste pit a schovala ji. Ze zacatku celkem pil.. (kolem 100-150ml denne -vim ze to moc neni ale pro nas je to az az..)kdyz jsem mu kazdy den dala jinou nadobku na piti tak se celkem chytal nebo ze zacatku ho bavilo i klasicky ze sklenicky.. no jenze poslednich par dni zas uplne pit prestal. UM uz dlouho nechce, ma ho jen rano a to cca 120ml. A vcera k tomu mliku vypil za cely den 40ml vody!! Jenom!
ja uz fakt nevim co snim, schvalne pred nim piju nabizim mu od sebe, z hrnku, z flasky, ze sklenicky…nic nechce ani kdyz zkusim misto vody dzusik nebo cajik..proste nechce. Tak mam strach, aby neskoncil nakonec v nemocnici nebo aby si neoddelal ledviny kdyz vypije tak malo.?? Ale zas nemuzu rict, ze by necural. Sice necura moc, ale cura a ze by to mel nejak tmavý to taky ne. Je fakt, ze malinko je cítit, ale taky ne moc. Tak vazne nevim.
myslite, ze mu takova trosinka vazne staci? Vim ze ma tekutiny i z presnidavky z ovoce z kase… ale stejne. Na stolecku ma kazdy den cca tri nadobky s pitim, kazdou jinou, kdyz chce, jde a napije se plus casto nabizim, ale to me odmita. Tak kdyby potreboval tak by snad pil vic…???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 kolik má přesnídávek, jogurtů, kaší, ovoce…? spočítej to.. jako 40 ml je fakt hrozně málo! aby ti neskončil na kapačkách
dala bych mu cokoliv..,např. já vím, že když je nejhůř, pito miluje
ale lepší než aby mi nepil vůbec nic…měli jsme s tím taky problém a skončili v nemocnici, ale tenkrát měl navíc rotaviry, takže vše vysrajdil…
měl by mít cca litr tekutin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 achjo
to do nej nedotsanu ani za mak. A tou strikackou se mi porad nechce mu davat a on pak uz posledni doboj nechtel moc ani tou strikackou pit. Ale tak mozna lepsi strikackou po kazdym jidle treba 100ml nez nic..?? :-/ ale kdyz treba cura?..rak i tak by mohl skoncit na kapackach? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 nejsem lékař, nedovedu odpovědět…ale kolik má tekutin teda z toho jídla? polívky, kaše…? já do našeho dostanu taky tak 800ml denně (vč. polívek, jogurtů)
a ano, raději stříkačkou než nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jinak ma za den vlastne rani cca 120ml mlika, pak kasi cca ze 120ml vody nebo jogurt cca 120-150g pak obed cca 250g to miva odeme uvareny omacky nebo pyre s prilohou pak presnidavku 190g a vecer bud zas jidlo cca 200g nebo kasi cca 200.. no takze to dela cca za cely den 890 všechno dohromady jako jidlo plus neco malicko ty vody tak 800-850 asi denne.. a to jidlo za cely ten den se do toho taky zapocitava nebo to asi moc ne, ze? Z toho jidla mit asi zas tak moc tekutin nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 tak to bych nešílela, mně tenkrát řekli v nemocnici, že přesnídávku, jogurt mám normálně počítat (tzn. 190ml přesnídávky se počítá)
takže i když nepočítám dejme tomu váš oběd, vychází mi to cca na 700ml - což není hitparáda, ale ani žádná hrůza si myslím…byla bych v klidu, pokud teda čůrá…ale dr. bych se na poradně zmínila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste takova blba otazka ale jak se pak pozna ze je nutne jet do nemocnice na kapacky nebo tak? To asi dite zkolabuje nebo je mu nejak zle, je dyhrovany apod ze? On je takhle vtomhle vsem prave dost v pohode teda coz me dost prekvapuje na to kolik toho vypije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 píše:
@veronika6913 tak to bych nešílela, mně tenkrát řekli v nemocnici, že přesnídávku, jogurt mám normálně počítat (tzn. 190ml přesnídávky se počítá)
takže i když nepočítám dejme tomu váš oběd, vychází mi to cca na 700ml - což není hitparáda, ale ani žádná hrůza si myslím…byla bych v klidu, pokud teda čůrá…ale dr. bych se na poradně zmínila
Je tak to dekuju to mu mozna zacnu davat jeste jednu presnidavku denne navic treba aby se mu to aspon takhle trosku zvedlo
tak to je dobre ze se jogurty kase a presnidavky pocitaj se mj docela ulevilo. S dr.se urcite ale poradim. Moc diky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 hele my jeli dost pozdě, pak jsem si to vyčítala…byl malátný, suché rty, netvoří se ani slzy, sliny, když štípneš do kůže, nevrátí se zpět (není elasticita) no a hlavně měl jednu malilinko počůranou plenu za celý den a x plen pokakaných…jeli jsme ještě ten den večer na pohotovost a okamžitě na kapačky
ale to nebude váš případ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 jj tak to co pises ty priznaky o dehydrataci mam taky nastudovany no tak to poznam kdyby nebylo neci v poradku on je zivej az az a zadnej z tech priznaku nema takze vagne asi nemusim plasit asi je to v pořádku. Oni je fajn, ze se pocita i nejake to jidlo do toho prijmu tekutin jinak tech 40ml denne vypada fakt strasidelne. Tak moc dekuju za rady, vazne mi to dost pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 to jsem moc ráda. dala bych o přesnídávku víc, možná ji trošku zředila vodou - ať ti zase počet ml nabyde
držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 jojo udelam to tak a i do obeda apod kdyz bude moznost mu dam trosku vody. Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 Ahoj,a zkoušela jsi teplé pití?(asi blbá otazka, určitě jsi už vyzkoušela možné i nemožné),mě jen napadlo, že náš malý taky nechce moc pít a jediné co vypije je ovocná šťáva od hami, nebo hipp a musím jí naředit převařenou vodou aby byla teplá. Studenou už pak nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enysek ano,to je pravda, náš taky víc pije teplé…ideální džus zředěný s teplou vodou do flašky na mlíko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit