Stále nepije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stále nepije
Píšu jen tak,protože jsem už úplně bezradná.Malá brzy deset měsíců mi stále odmítá jakékoliv pití,ještě trochu akceptuje vodu,ale to musím za ní běhat a dávat jí to po lžičkách,savičky a různé kouzelné hrnečky odmítá.Vypije mi tak max. 50ml a možná ani to ne,no prostě hrůůůůůůůůůůza. Snažím se jí ředit více kaše a zeleninové příkrmy,protože odmítá i jakékoliv ovoce a jogurty,no prostě dáreček.Já teda kojím,ale ona ani pořádně nepije moje mlíko,více pije jen ráno a večer to pije tak čtvrt hodiny,jinak tomu taky moc nedá pocucá pět minut a dobrý a samozřejmě UM taky nechce.Asi se sní zblázním,hlavně teď jak je horko,tak mám strach aby nebyla dehydratovaná.Má za den tak osm plín,někdy jen sedm,ale jinak vypadá spokojeně.No prostě už si sní nevím rady,tak jsem se jen potřebovala z toho trochu vypsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mame stejny problem.
mala je 5× denne kojena, v noci neji
prikrmy papa hezky, ma zeleninu s masem, ovone presnidavky a kasi- nemlecnou
z flasky nepije, silikonove dudliky ji natahujou- mame latex, z toho vypila asi 5 ml za den
no a v nedeli jsem ji dala flasku od Jupika s tim pitkem a konecne vycucne tak 50 ml vody
alespon nejaky uspech
Dnes v poradne mi dr rikala, ze kazde dite je jine, a mam nabizet ale nenutit…mozna ste cetli nedavno bylo o piti na netu vyzkum, ktery prokazel, ze tekutiny ve velkym mnozstvi nemusi byt k prospechu.
Hlavne ze je mala spokojena, kaka, cura.........
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona ty tekutiny určitě přijme kojením. Syn byl úplně stejný a teprve teď posledních pár měsíců pije líp. A i tak když je horšíí den, vypije max. kolem 600ml a když lepší, tak litr.
Taky jsem ho honila se lžičkou a v létě holt víc kojila. Bojovali jsme fakt dlouho a taky jsem ředila jídlo.
Pokud má počůraných 7 plen a je spokojená, tak jí to stačí. A když jí bude víc vedro, tak se holt víc nakojí. A za pět minut se kojením určitě napije dost.
Snaž se být v klidu, je to doela častý, že kojené děti pít nechtějí. Nabízej a nabízej, ale jinak jí to nejspíš stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ty pocurane pliny se mysli latkove..........ja prebaluji 3-4× denne, podle kakani- jednorazovky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem přestala kojit, tak jsem začala Matýskovi dávat čaj. vůbec ho nechtěl, prskal ho a já byla bezradná, že do něho nedostanu žádnou tekutinu. Nakonec manžel přišel na to, že to nechce studený. Tak jsem mu čaj ohřívala a začal pít. Postupně jsem ohřívala míň a míň a teď už pije studený bez problémů. Začínám ho učit na vodu, ale zatím jí moc nechce. Když má žízeň, tak jí vypije. Já si myslím, že když dítě má žízeň, tak se napije a když nemá tak nenapije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za podporu,jo jinak myslím látkové plíny.Ještě jsem slyšela,že mají v DM nějaké hrníčky z brčkem,tak ještě zkusím ty.Ale asi ji budu muset nadále prohánět se lžičkou v ruce.S tím teplým čajem to taky zkusím,ale čaje odmítala,tak možná zkusím vlažnou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marysko a zkousis nabizet piti i venku, pred jinymi dětmi? Dcerka mi začala pít taky až když viděla jiné…
zkus ji vzít na návštěvu kde mají děti (raději starší) a třeba ji to chytne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsme byli na návštěvě a malý od kámošky,ale jen o měsíc starší , pil z lahve bez problémů,ale malou to moc nebralo,ještě uvidím až přijede sestra z tříletým synovcem,tak to možná zabere.Jo Kat-ko,kde jsi četla na tom netu o tom pití,nevzpomeneš si adresu,to mě docela zajímá,když tak pořád propagujou,že máme hodně pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marysko
tak jsem vlastně ráda, že konečně napsal někdo se stejným problémem jako já.
Naše Tina také nepije
( věk viz. metřík) a jsem z toho také nešťastná , hlavně když potkám kámošky, které si tak libují, jak jim krásně dítka pijí,krom kojení ještě litr tekutin denně, v těchto vedrech některé dokonce dva litry. ![]()
Jsem někdy ráda že Tina vypije 200ml čaje za den
( ale většinou jí musím koupit nějaký jupík,nebo kubík, aby něco cucla-sladké to teda může). Já tedy nekojím, tak vím že Tina vypije asi 400ml mléka(ráno a večer). Ńa oběd má většinou polévku(přesné množství nedokážu určit-jak kdy). Prostě shrnuto, myslím si, že za den určitě nevypije litr tekutin( 10kg/1litr-tolik by měla vypít). ![]()
Ale neexistuje žádný fígl, jak ji donutit pít. Ani to,že vidí staršího synovce pít. Nezabírají ani jiné savičky, pítka, lahve-pokud nechce prostě se nenapije. Raději vše z lahve na sebe vyleje.
Mám strach o její zdraví a proto se snažím do všeho přidávat tekutiny( do příkrmů-oběda, ke svačince k ovoci -pomerančovou šťávu atd.)
A vodu vůbec nepije, když má lepší chvilky tak čaj( ten musí být teplý, jinak ho nepije), pokud by bylo na ní, tak by pila jen sladké šťávičky.
A můžu se zeptat jak je to myšleno s těmi plenami.? Dcera má zřejmě málo počuraných plen za den.
A na otázku, co s dcerkou, když nepije mi mudra říkala přidávat k nastrouhanému jabku pomerančovou šťávu, to však nic neřeší když pak nepije celý den…
Dobrá rada nad zlato!!!
Takže si každá musíme poradit podle sebe a výsledek navíc není nikdy zaručen.
PS: do všeho se snažím přidat vodu a někdy mi tchýně říká, proč vařím dceři takové šlichty. JAk ji vysvětlit, že pitný režim je důležitý a když ho dcera nechce přijmout, tak není jiné zbytí. Ke všemu tomu zoufalství ještě tvrdá slova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky Kat-ko za ten článek,docela zajímavé.Petrusho tvoje malá aspoň jí to ovoce a pije sladké šťávy,což u nás nehrozí.Ale chápu,že nejlepší je když pijí vodu a čaj.Jinak jsem jen upřesňovala,že používám látkové pleny,kterých má tak sedm počůraných,což je snad dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maryska píše:
Jinak jsem jen upřesňovala,že používám látkové pleny,kterých má tak sedm počůraných,což je snad dost.
Ach tak
, já jsem se úplně zhrozila, ale kdybych si pozorně přečetla, co napsalaKa-tka, tak jsem se nemusela vylekat. Ona mne úplně uklidnila a ty také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
moje Kačenka taky odmítala z čehokoliv se napít, pak v 11měsících onemocněla, do toho přišla dost velká horka, takže jsem jí nemohla nechat bez pití a nutila jí alespoń ze stříkačky, byl úspěch když vypila za den 50ml:-( Pití doháněla v noci kojením, nic jiného než prso nechtěla, pití na lžičce vzala jednou a když zjistila, že to není jídlo na další už pusu neotevřela. Vyzkoušela jsem milion různých lahviček, dudlíků, pítek, vodu, čaj, šťávu, džus, maximální úspěch byl, že to co jí z pítka vyteklo do pusy milostivě spolkla.
Pak viděla u staršího brášky flašku od cappy junior a chtěla jí taky, nejdřív z ní taky neuměla pít, musela jsem jí vždycky trochu vymáčknout do pusy, pak vzala na milost i jednu flašku (Mam) a asi po měsíci začala z ní sama sát. nevypije moc, za den cca 200-250ml, ale zřejmě jí to stačí, v noci už se na kojení budí jen 1×. Každý má asi jinou potřebu tekutin, kamarádky malá vypije 1,5litru i víc.
Myslím, že nejvíc na to zapracovala její zvědavost a potřeba ochutnávat vše co máme my, no a nakonec asi taky přišla na to, že žízeń se dá zahnat pitím. chce to moc moc trpělivosti, nabízet, nabízet, zkoušet ono to jednou musí přijít.
Koukám,že dotaz byl už asi měsíc starý a možná už máte po starostech.-), no tak snad poradím někomu kdo bude hledat rady příště.
Ifča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepije
Tak tohle znám, akorát naší malý je už bezmála 14 měsíců. Ráno, večer a jednou v noci kojím (vyžaduje už delší dobu při jednom koju obě prsa - když nepije pořádně přes den, tak jsem na to přistoupila). Lahev nechtěla nikdy, takže jsem vyzkoušela pár druhů hrnečků a nakonec se naučila z hrnečku s měkkou násoskou z dm. Ale vypije tak maximálně těch 50 ml. V těch vedrech mám strach, aby nebyla dehydrovaná, ale předpokládám, že kdyby měla žízeň, tak se napije víc. Tak snad vysaje dostatek mm a stačí jí to. No, užijeme si s dětičkama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Docelo,mě to pobavilo objevit odkaz psaný před třemi lety. Malá bude mít brzy čtyři roky a je to zlatíčko.Ale co se týče tekutin tak prostě pije jen vodu. Ve školce pije čaj,ale doma vede voda. Ale je fakt,že jí musím pořád připomínat ať se napije. Tak samozřejmě už si i sama řekne,že má žízeň.Ale,když si vzpomenu jak jsem ji proháněla se lžičkou:lol:
.Tak všem co mají podobný problém,vydržte ono se to poddá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit