Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak naše má 4 roky a taky se tak 1-2× budí,buď chce pít nebo čůrat ![]()
Tak jsme to taky zkusili - nedat mlíko a chodit v pravidelných intervalech uklidňovat, ho hrůza -první noc plakal hodinu a půl, dneska dvě hodiny, šílený záchvaty, zalykání, dusil se, nemohl dýchat, no komedie.. Jelikož byla druhá noc ještě horší než první tak jsem to vzdala, nakonec dostal mlíko ale jen poloviční dávku a spal.. tak to nechám být a až bude starší, zkusíme znovu, zatím mě to až tak moc neobtěžuje, když je to mlíčko 1-2× za noc, budu mu dávat jen 90ml ne víc a uvidíme..
Fakt mi ho bylo líto v noci jak plakal, jsem měkká ![]()
Takových nás je
Hele a my dneska spali celou noc, heč, od půl osmé do čtvrt na sedm, bez mléka - jenže - včera vůbec nezabral přes den, takže byl totálně vyřízený a my taky
![]()
Me se mala zacala budit z niceho nic znovu na nocni „flasku“ ve trech letech.
Nejdriv jsem vstavala a flasku ji dala, ale pak me to prestalo bavit a snazila se ji oblafnout, ze mleko doslo, zadne neni, musime ho zitra koupit… tak jsem vysvetlovala asi tri noci a pak uz znova chrupkala az do rana.
Teda hrani a divani se na televizi bych teda urcite nezavadela. Nasi znami tak pousteli malemu {cca 2 roky v te dobe} vlacka Thomase nebo si s nim museli hrat ve 4 hodiny rano. Proste si ho tak naucili ![]()
No já zkusila po dvě noci Estvila a už néé teda.. to radši budu to mlíčko dávat, zase až tak mi nevadí teda..
Peto, tak kdyby ten náš prcek taky plakal takhle dlouho a hodně, tak bych to asi taky nevydržela. U nás to tak dramatické rozhodně nebylo.
Mám 14 měsíčního syna. Do 7 měsíců spal celou noc, pak se budil až do 11. měsíců co 2 hodiny, v roce se mi budil 4× za noc ( stále jsme kojila ). Teď jsem musela odstavit (čekáme další
) Budí se jen jednou v noci. Před spaním povečeří a dám mu ještě flašku sunaru. Někdy dokonce spí celou noc. A už taky spal přes víkend u babičky. A spal ji celou noc až do půl deváté. Já si doma odpočinula
Pokud nekojíš, zkus se domluvit s babičkama, třeba rády pohlídají a ty se vyspíš a nabereš síly
Ahoj holky, dovoluji si obnovit tuto diskuzi… mam holcicku, je ji devatenact mesicu a stale se mi v noci nekolikrat budi a chce mleko. Kojena uz nejaky cas neni, ale popravde, toto je horsi, jak kojeni po trech hodinach
uz nevim, co s ni… zkousela jsem veci typu syta vecere, pozdejsi odchod do postylky, nic nepomaha… stale jsme vzhuru tak 4× za noc
pritom mi kde kdo rikal, ze az bude pit umele, bude i vice spat… pres den ji vcelku dost (po zavadeni prikrmu to byl nejedlik, ale toto obdobi uz je pryc… ), ale stejne mam pocit, ze v noci neco dohani. Umela byste nektera poradit, ja uz proste nevim
predem dekuji!
@azaleila píše:
Ahoj holky, dovoluji si obnovit tuto diskuzi… mam holcicku, je ji devatenact mesicu a stale se mi v noci nekolikrat budi a chce mleko. Kojena uz nejaky cas neni, ale popravde, toto je horsi, jak kojeni po trech hodinachuz nevim, co s ni… zkousela jsem veci typu syta vecere, pozdejsi odchod do postylky, nic nepomaha… stale jsme vzhuru tak 4× za noc
pritom mi kde kdo rikal, ze az bude pit umele, bude i vice spat… pres den ji vcelku dost (po zavadeni prikrmu to byl nejedlik, ale toto obdobi uz je pryc… ), ale stejne mam pocit, ze v noci neco dohani. Umela byste nektera poradit, ja uz proste nevim
predem dekuji!
Je to zvyk, syn 23 mesicu se mi takhle budil jeste pred tydnem az 14 dny. Poprve se probudil kolem 2. az 4. hodiny ranni a pak cca po hodine. Zakladala jsem tu na to tema. Bylo mi porazeno proste mu nedat. Udelala jsem to. Prvni noc parkrat brecel, z toho jrdnou i hysterak. Byla jsem tam s nim a vysvetlovala, ze ma vycistene zoubky a mama a tata v noci take nepapaji. Pri hysteraku jsem tedy odesla z mistnosti asi na minutu, aby se uklidnil. Druhou noc spal v celku az do 6h, pobrecel si (trochu) a zase usnul. Ted se jeste obcas probudi a zabreci si (spis zaknoura, trosku - rekla bych ale, ze ho budi zuby a jak uz je vzbuzeny, chce to mlicko), ale tak kazdou druhou noc uz prospi celou. Uz ten tyden nebo vice mlicko v noci proste nedostal.
Pokud ti vadi jen to nocni vstavani a priprava mlicka, jde UM ze studene vody udelat do velke lahve kolem pulnoci a do rana se nezkazi a dat ho diteti v noci studene (mam ozkouseno, delala jsem to tak).
Synovi je 15 měsíců a také se pořád budí co 3-4 hodiny. Kazdou noc jdu spát a říkám si, tak třeba dnes se to zlomí a ono pořád nic.Syn vypadá, že je opravdu hladový-sape se po lahvi a vypije ji v mziku.. přes den ji, spát jde unavený a je to prd platné…v květnu se nám narodí další pan, tak se tesim ![]()
Já se v 18 ti měsících rozhodla dítě odstavit, přes den jedla dost, v noci se budila stále častěji. Je asi jedno, jestli jde o kojení nebo UM, prostě v noci se nejí, v noci se spí, kazily by se zoubky… Pár nocí si popláče, ale brzy pochopí a vyspíte se všichni lépe. Chce to ale pevné rozhodnutí.
Ahoj, muj syn ma 20 mesicu a jeste nespal celou noc ani jednou..popravde sem rada, ze vydrzi spat aspon 2-3h v kuse..obcas se stane, ze spi i 4-6h v kuse a to je malokdy
vyzkousela sem i nemozny a nic..porad poslouchala, ze mit takovy dite, tak si jdu hodit masli a pod, nechat dite brecet klidne celou noc! Prestala sem to resit, vyspany je, unaveny neni, kdyby byl resila bych dale, ale jemu to zrejme staci..sem strasne unavena, ale doufam, ze se to jednou zlomi! Ja teda uspavam na ruce, jinak se uspat nenecha, ale je pravda, ze do 10 min spi, tak to mam jako posilovnu..spi sam v pokojicku, s cimz sem taky dlouho dost bojovala ho tam proste nechat samotneho, v noci si ho beru k sobe do postele, prijde mi, ze se mnou lepe spi a kdyz se vzbudi, tak ho muzu hned uspat..nam se teda nedari odbourat kojeni, pres den dostane 1-2×, v noci tak 3×, rekne maminko bumbat prso a prisaje se, chvili pije, pak se otoci, vezme dudacka a spi dal..ted se budi tak 3-4× za noc, ritualy mame, chodime spat ve stejnou dobu..pres den spi tak 1,5h..
Je strasne zivej a akcni, ze si fakt nesednu a modlim se, aby zacal lip spat ![]()