Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás pomohlo, že jsem místo UM v noci začala dávat buď teplou vodu ve stejné lahvi jako dříve mlíko nebo úplně slabounké UM třeba 180ml vody a jedna odm. UM, ale důležitý bylo aby bylo teplé - párkrát si cucla a spala dál, myslela si, že je to klasický UM a dala se tím v rozespalosti oklamat časem si odvykla mít v noci hlad a několik týdnů jsme jeli na té vodě a nakonec sama od sebe přestala v noci i pít
jsou jí 2roky a pila 1× za noc cca ve 3 ráno
@MaminkaLucka Tak nějak ![]()
Jinak k dotazu, já jsem si taky myslela, že ve dvou letech je starý na noční mlíko, lámala jsem to přes koleno… no prostě jsme z toho byli na nervy oba, já i dítě. Pak to přešlo najednou, samo od sebe, ve 2,5 už mléko nechtěl. Neříkám, že to tak bude i u vás.
Záleží, jestli to u vás něčemu vadí, nebo jen máte pocit, že byste měla flašku vzít.
Me je tricet a taky nespim celou noc v kuse
Neni problem, ze se dite v noci probudi, problem je ve zlozvyku, ktery ma, aby znovu usnulo-u vas to mleko.Je uz velika, normalne ji v noci nabidni vodu (zprvu klidne v lahvi ze ktere davas mleko),pozdeji z hrnecku. Mleko ji nabidni po probuzeni, normalne z hrnecku/sklenky. Ma dcera 22m se taky tak dvakrat v noci vzbudi, podle miry me unavenosti na ni bud jen houknu, at spinka dal (coz i obcas vyjde
),nebo k ni jdu, pohladim a cekam, az znovu zabere. I starsi deti potrebuji v noci nekdy uklidnit, to je preci jasne ![]()
Dohlédnout na pořádné navečeření se a aby byla i odpolední svačina. A pak vysvětlit, že mléko v noci není, že se papá přes den.
Taky teď řeším… malý 2,5 spal celou noc! u sebe v posteli a přišel ke mně v 6 se tulit
no a teď? 3 rýmy a viróza od prosince - spíme vedle sebe, ve 3 ráno hysterák, že chce mlíko, v 5 že chce mámu- lehne si mi na hlavu a spí
No naše malá bude mit za chvíli 2.5 roku a budi se porad 2-3× za noc. Mléko v noci nemá už půl roku, ale ted se budi na čůrani, nebo jen tak, asi ma lehké spaní, nevím. Jinak je zlatá, ale celou noc jsem spala, za tu dobu, co je na světě, tak třikrát. Všechny děti kolem nás, dávno spí bez buzení. Teď jsem znova těhotná, to jsou panečku příchute únavy, jaký jsem si nikdy nedokázala představit…
@Akivasha píše:
@MaminkaLucka Tak nějakJinak k dotazu, já jsem si taky myslela, že ve dvou letech je starý na noční mlíko, lámala jsem to přes koleno… no prostě jsme z toho byli na nervy oba, já i dítě. Pak to přešlo najednou, samo od sebe, ve 2,5 už mléko nechtěl. Neříkám, že to tak bude i u vás.
Záleží, jestli to u vás něčemu vadí, nebo jen máte pocit, že byste měla flašku vzít.
No s flaškou jako takovou jsme bojovali asi před dvěma měsíci. Malá vždycky rozkousat ten dudlík na ní a já už jsem ve dvou a půl letech nebyla ochotna kupovat nový. Takže jsem ji koupila klasickou s tím výsuvným sosakem co nosí děti do školy a protože na něm jsou Elsa Anna a Olaf, vzala ji na milost.
takže teď pokud s tím leží pořád poslouchám jestli se nedusi. Ale stejně vždycky cucne a řekne už nemůžu a vrátí mi to.
Někdy se vzbudí přijde mi z rozmaru a ječí, že chce narovnat deku.
@Alishka111 píše:
No naše malá bude mit za chvíli 2.5 roku a budi se porad 2-3× za noc. Mléko v noci nemá už půl roku, ale ted se budi na čůrani, nebo jen tak, asi ma lehké spaní, nevím. Jinak je zlatá, ale celou noc jsem spala, za tu dobu, co je na světě, tak třikrát. Všechny děti kolem nás, dávno spí bez buzení. Teď jsem znova těhotná, to jsou panečku příchute únavy, jaký jsem si nikdy nedokázala představit…
Tak jsi mi připomněla. Jak bylo mě, když se v noci stále ještě budilo prostřední dítě a já s tím obřím břichem ho chodila večer uspávat, skoro jsme se v ty posteli nevešli…a v noci ho vysazovat na čůrání
… Jojo dětičky tak kolem 2 let od sebe. Tak to je. A buzení na čůrání ano, fungovalo to u dvou dětí, tahle třetí má pliny celodenně. Ve 2,5 létech hrůza ![]()
@ančapepča
Jsi mě opravdu pobavila
, i když tobě do smíchu nebylo ![]()
Moje rada zní - Nedat mléko, můj ho měl do tří let a pak jsem řekla dost, vyhodila jsem všechny láhve, koupila krásný hrnek co si vybral a večer si z něho vypil mléko. V noci když se vzbudil, tak jsem mu řekla že přece láhve už nemáme a že ráno si vypije mléko z hrnku, malinko si pobrečel a hned usnul, od té doby spí a to jsem se bála jak bude několik nocí brečet. Ale musíš být pevná, dítě to vycítí.
U nas ukonceni nocniho mlika neznamenalo zadnou zmenu v nocnim buzeni ani u jednoho ditete. Kvalita nocniho spanku se zlepsila, az kdyz prestaly spat po obede (obe ve 2,5 letech). Presto, ze uz zaziju noci, ktere spime cele (jeste cca 3 mesice si to muzu uzivat a pak tusim mohu zas na 2,5 roku zapomenout
), tak realita je vetsinou takova, ze ke dvema detem (2,5 a 4,5) vstavam 2-3krat - nejake to curani, knikani… Jedno mliko za noc, pokud opravdu neni nic jineho, bych brala za luxus, nicmene jak tu zaznelo, uz kvuli zubum bych se snazila postupne mliko nejak „nenapadne“ nahradit vodou.
My sice budeme mít 2 roky až v květnu ( v červnu rodím sourozence
) A malý se od narození budil i 15-20× za noc
Teď to je mnohem MNOHEM lepší!
Už se budí jen 5× za noc
Budil a budí se sice na pití vody a i po vyhození flašky to není lepší, spíš naopak
Uspím v naší posteli, neboť potřebuje a chce držet za ruce.. jak zaspí, odnesu do postýlky (hned vedle naší postele) a spím.. malý ráno i kolem 3-4 hodiny přichází k nám..
Dáváme spát v 20hod. a vstává ve 4-5hod. ráno.. Já si zvykla ![]()