Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Furzhilda píše: Více
Sacharidy člověk potřebuje.
Jenom je rozdíl mezi mono, oligo a poly a samozřejmě záleží na množství, kolik jich přij, eme.
@sobospaly píše: Více
Ano, nemyslela jsem to úplně tak, že sacharidy jsou největší zlo, kterému by se člověk měl vyhýbat za každou cenu, i když uznávám, nevyznělo to tak. Reagovala jsem spíš na to, co do sebe OP cpe. Jsou to sacharidy, po kterých má jen chuť na další sacharidy a ostatních makronutrientů se jí asi moc nedostává
@Furzhilda píše: Více
Sacharidů má člověk přijmout nejvíc, minimálně 50 %. Ona do sebe cpe pochutiny, jak to tak vypadá, po těch znovu nesahá kvůli sacharidům, ale kvůli chuti a tomu, že jsou to jednoduché sacharidy a ty profrčí do zásob a tělo potřebuje další energie, takže se ozve hladem a únavou. Komplexní sacharidy naopak dokáží energii dodat dost na to, aby pak člověk neměl hned hlad.
Prostě stačí přestat chlastat, cpát se pochutinama a to hubnutí jde hned.
@Anonymní píše: Více
Nemáš pravdu. Čím více má člověk pohybu, tím méně má hlad, chuť na jídlo.
Zacni jist bilkoviny
Je jasny, ze po sacharidech budes mit brzo chut na dalsi jidlo.
Salaty te nikdy nespasi. Jen budes mit hlad
Také jsem trpěla záchvatovitým přejídáním. Je potřeba najít příčinu. U mě to bylo z důvodu neustálých diet. Už pět let nedržím žádnou dietu a je to skutečně lepší. Mám žravou, pokud se nudím, nebo PMS. Jsem celý život pažravá, musím se najíst dosyta. Jak jsi psala, že nevíš, s jakým pohybem začít, tak zrovna na chůzi jsem začínala. Je to hrozně skvělé a uklidňující. Hodně jedu i turistiku. Chodila jsem každý den, skvělé je do přírody. Časem mi to přestalo stačit a začala běhat. Nyní jsem zakotvila u silového tréninku a raději budu sportovat a jíst vše, než se omezovat. Musíš dělat něco, co tě baví. Je pravda, že zrovna cvičení jako takové mě ze začátku nebavilo, spíš to už byla nutnost ze zdravotního hlediska. Pokud mám nějaký víkend, kdy ujedu s alkoholem, má postava to nepocítí. A radím ti, alkohol úplně vyřadit. Není to na hubnutí nic dobrého. Já si nedala ani sklenku přes půl roku a váha šla dolů jak po másle.
Piješ hodně? Říká se, že hlad je převlečená žízeň.
Mě každopádně pomohla dieta od Ketodiet, že to všechno bylo hned nachystané, měla jsem to rozdělené, takže jsem neměla čas vymýšlet jíst nějaké sladkosti, rohlíky s nutelkou atd.
A hubla jsem plynule, bez hladu.
@sobospaly píše: Více
Prosimtě ty chytrej. Pokud jí z psychických důvodů například ze stresu nebo z nudy, tak pohybem do sebe dostane serotonin atd., takže potřeba se přežírat odpadá. ![]()
@Zeoli píše: Více
Moje zkušenost je jiná. Čím víc pohybu, tím víc jsem jak kyselina a splácám i kombinace, které bych si běžně nevzala nebo na které běžně vůbec nemám chuť. A to i v období, kdy jsem v pohodě a nezajídám psychiku.
Tak jestli splácáš cokoliv a saháš po kombinacích, které bys normálně nejedla, tak je to známka toho, že tvému tělu zoufale chybí základní živiny, chybí ti základy správného stravování. Takže se přepneš do režimu sežer, co vidíš.
Pohyb je super a silně žádoucí…ale jen když ho doprovází rozumné a vyvážené jídlo. Jinak si koleduješ o rozhozený metabolismus, přejídání a únavu. Tvůj problém není v tom, že se víc hýbeš, ale že neumíš k tomu nastavit stravu tak, aby to celé fungovalo…
Což je dost možný, ale s tím má zakladatelka problém i bez sportování. Tak jenom upozorňuji, že sport (zvlášť pokud ho zakladatelka bude dělat přes vlastní nucení se, tedy další zvyšování psychické nepohody) problém může spíš prohloubit, než ho vyřešit.
Základem pro hubnutí je nemít hlad a toho se dosáhne tak, že člověk správně jí. Kvalitní snídaní to začíná. Jinak tady platí, jako skoro všude, že ti schopnější přežijí, takže kdo chce věřit blbostem, zkoušet nějaké bláznivé diety, dlouhodobého úspěchu nedosáhne a má to tak být, to je přirozený výběr. Tady už pár nepřesností až blbostí padlo, kdo tomu chce věřit, místo toho, aby dal na rady odborníků, tak na to doplatí sám.