Standard či nadstandard?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
17.1.11 14:01

Poprvé jsem chtěla a byla jsem na standardním pokoji (dvoulůžák s vlastní sociálkou). Chtěla jsem od kolegyně pochytit co a jak s dítětem a chytila jsem akurát pořádnou alergii na její tupé buranské příbuzenstvo čítající až deset kusů nakvartýrované po celou dobu návštěv (čtyři hodiny denně) na našem pokoji až do doby kdy jsem si otevřeně postěžovala sestře, no a pak už byla dva dny jen „tichá domácnost“ (ale famílie už bivakovala na chodbě). Poslední noc a den mi přidělili jinou maminu, ta byla v pohodě, návštěva 1 (manžel, zaklepal, zeptal se jestli mi neva a za čtvrt hodinu už zase odcházel…).
Podruhé nadst. jednolůžák s připojením k netu, telkou a lednicí (naplánováno hlavně kvůli návštěv dvouleté dcery, na standard děti nesmějí). Byla jsem po akutním císaři (neumím si představit, že by mi cizí návštěvy koukaly na sběrný džbán od cévky…), v klidu jsem den po porodu posílala maily s fotkama dcery a klábosila s kámoškama, návštěvy chodily průběžně, s lékaři jsem o samotě opravdu dopodrobna a intimna rozebrala co se stalo a co to znamená, nikoho jsme neprudili, po dvou letech jsem odsledovala celý pořad v TV (se starší dcerou doma nepřicházelo v úvahu), paráda. Pokud by příště, tak zase sólo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.1.11 14:03
jadviga píše:
měla jsem nadstandard a určitě by bych ho chtěla znovu, u nás bohužel rodí hooodně romek, a potom ty schůze na chodbě podle toho tak vypadají. Někdo má rád hodně lidí, nědomu nevadí se nevyspat, ale mě jo. Každá to máme jinak. Kdyby v naší nemocnici, nebyly pokoje po čtyřech… tak bych na klasickém pokoji normálně byla, ale takhle fakt ne. Takže já za sebe - nadstandard=klid, návštěvy, nezahulené wc, televize :wink:

Nejsi náhodou z Teplic? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
17.1.11 14:05

nejvíc asi záleží na povaze já jsem byla ve spoustě nemocnic jak sama tak s malým ,a musím říct ,že o nadstandartu jsem uvažovala jen ve chvíli ,kdy nám dali na pokoj infekční dítě ,ale než se to zjistilo bylo stejně pozdě.
Jinak by mě tam bylo strašně smutno a cítila bych se ošizená o prožitky se spolubydlícíma a sociální kontakt a taky bych nepotkala některé super lidi ,což by byla škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.1.11 14:09

Holky, já docela zírám, že ve většině porodnic ještě probíhají návštěvy na chodbě, navíc po omezenou dobu, a na jídlo se musí do jídelny. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 14:09

Já, až jednou půjdu rodit, budu zuby nehty chtít nadstandart. .. Záleží teda kde se nakonec rozhodnu rodit, ale tady u nás 100% nadstandart. Nikdy jsem nebyla v nemocnici a dělá mi problémy spát v jedné místnosti i třeba na dovče s kamarádkou.. :nevim: Cítím se nesvá.. a taky jsem dost náchylná k různým zvukům co vydávají ostatní lidé .. :lol: myslím tím třeba např. pískání v nose :lol: mlaskání ve spánku, vzdychání, funění… :zed: A jiné monotónní zvuky.. dohání mě to k šílenství..obzvlášť když tomu člověku nemůžu nic říct, protože se stydím - neznám ho a je mi blbé říkat mu ať se vysmrká, protože pořád frká a píská mu v nose.. :nevim: :lol: Zůstalo mi to asi po tom, co jsem měla společný pokoj se sestrou…

To jsem ale ňunínek, že? :lol:
Káča

• Citovat
  • Upravit
6882
17.1.11 14:14

Raduš, třeba v Olomouci jsem musela chodit na jídlo do „jídelny“, což byly stolečky v boční chodbě a návštěvy byly na chodbě, na pokoji to sestřičky nerady viděly :-? Já tam byla před čtyřmi lety, ale podle toho co jsem slyšela, tak se toho moc nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.1.11 14:28

Ja chtela u prvniho mimi nadstandard, ale bylo plno.
Byla jsem tenkrat po cisari, takze v porodce cca 8dn, na normal pokoji se mi tam vystridalo celkem 5 maminek… No byla jsem rada, ze jsem sla domu. Nevyspala, otravena…ted mam termin zac.unora a doufam, te to snad tentokrat vyjde.V tomto ohledu penize neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.1.11 14:30

ja nad tim taky premyslim, a abych pravdu rekla priklanim se k nadstandartu.. :-) Nikoho nerusis nonstop telefonovanim a mas na vse klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nnella
17.1.11 14:39

já jestli se nám podaří ještě druhý mimi tak jedině nadstandart.Ted jse byla na normálním pokoji pro dvě maminy ta první byla v poho,ale brzo odešla.A ta druhá byla nemluvka-takže nic pro mě :mrgreen: :lol: :lol: Ale hlavně měla návštěvy do osmy večer já se pomalu neměla kde otočit a když sem se plácala v kojení tak jsem neměla ani chvíli soukromý,takže příště už fakt néééé.

Jo a ty návštěvy na chodbě nebo v jídelně mě taky štvaly :twisted: nevím co měla za protekci,že mohly za ní na pokoj. :cert: :roll:

• Citovat
  • Upravit
14546
17.1.11 15:57

pokud bych vychytala dvoulůžák, pak bych nadstandard nechtěla, ale jinak jako, 4 je prostě fakt moooc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
17.1.11 17:06

Já chtěla každopádně nadstandart a bohužel byl imrvére obsazený. Byla jsem tedy na normoš pokoji a katastrofa. Hajzlík a sprchu na chodbě bych ještě zvládla, ale spolubydlící nebyly moje krevní skupina a hlavně mi vadily návštěvy :zed: :zed: . U nás jsou totiž neomezeně a u tý jedný mamky byl pořád někdo. Já měla zezačátku docela problémy s přisátím malýho, takže jsem tam neustále vystavovala prsa, přehazovala ho sem tam a ještě jsem si dělala hlavu, jak se maskovat…no děs. Tu maminku jsem dokonce taktně upozornila na existenci návštěvní místnosti(která u nás v porodce je), že jako budou mít soukromí atd., ale nějak to nepochopila a návštěvy se vesele střídaly. Jinak miminka u nás na pokoji byla v pohodě, vůbec neplakala, ale stejně slyšíš mimča z jiných pokojů. Takže já čistě z důvodu soukromí hlasuji za nadstandart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
17.1.11 19:59
ivuska.h píše:
Jeva píše:
No ty 3-4 dny to v pohodě přežiješ i na obyč pokoji.
Otázka je, proč v tak výjimečných dnech, které už se nikdy nezopakují, něco přežívat, když si to můžeš užívat. :nevim:

Já musím nic jiného než souhlasit, takhle přežité dny, už nikdy nechci zažít :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
17.1.11 20:04

nečetla jsem všechny příspěvky, ale třeba tam kde jsem rodila já můžeš mít zažádáno o nadstandard, ale když mají plno tak máš smůlu :nevim: a dokud se neuvolní jsi na normálním pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
17.1.11 20:07

ještě dodám - já byla na normálním pokoji, 4 maminy, já jako prvorodička jsem byla ráda - pomohly, poradily…
koupelna a WC jen pro nás, jídlo vozily přímo na pokoj, návštěvy taky mohly skoro kdykoliv…
sama na pokoji bych se ukousala nudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.1.11 20:14

s prvním nadstandard, s druhým klasika třílůžák.. jednoznačně standard lepší. nadstandard má pro mě význam jen v okamžiku, kdy se mnou může celou dobu někdo být na pokoji, i tam spát, jako u prvního.
navíc, teď jsem byla v porodnici 8dní, což při ceně 2000,–/den bych se pěkně prohla.. nehledě na fakt, že nás neminula fototerapie (ikterus) 72hodin, kdy dítě nosí jen na 30min jednou za 3 hodiny, no, mít nadstandard, asi jsem zešílela.. takhle jsem měla aspoň nějakou zábavu…

P.S. byla jsem v Podolí, sprchy a záchody na konci chodby, a i tak jsem ráda, že jsem zůstala na klasice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková