Standard či nadstandard?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
470
17.1.11 12:14

Standard či nadstandard??

Ahoj holky,
už jsem skoro v termínu, porodnice vybraná, ale ještě jedno dilema řeším…
Standardní pokoj nebo nadstandard???
Slyšela jsem spoustu pro a proti a nějak nevím, co.
Prosím o nějaké zkušenosti, jsem prvorodička..
Co jsem slyšela…že nadstandard je lepší, protože se mamina víc vyspí, má tam klid na mimi a hlavně návštěvy tam můžou neomezeně celý den a být přímo na pokoji, zápor je samozřejmě cena a tak trochu i samota.
Standard: pokec s maminama, žádné finanční výdaje, ale návštěvy jen na chodbě a občas i na střídájící se břečící mimískové, takže odpočinek občas nulový.
Co vy na to?? Jaký na to máte názor vy?? Jsou to vyhozené penízky nebo je nadstandard opravdu lepší??? :?:
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
17.1.11 12:18

jako ty 3 dy to přežiješ i na klasickým pokoji :nevim: ,al být tam dýl jdu na nadsdandart… podle ěm vyhozený peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.1.11 12:20

Byla jsem na standartním pokoji. Bez své „spolubydlící“ bych se asi sežrala nudou :lol: , miminka nám v noci plakali oběma, takže jsme se psychicky podporovali. Návštěvy jsem měla 2× denně (dopo i odpo přítel, odpoledne i s mými rodiči) a musím říct, že až budu v porodnici příště, tak návštěvy max. jednou denně. Ty 4 dny se tam dají v pohodě přežít a já jsem taková, že kvůli svému pohodlí bych ty prachy nedala. To jsem si radši zaplatila nadstandartní porodní sál, a měla jsem sprchu při ruce a přítele při porodu :palec: Záleží asi hodně na tobě, jestli by jsi vítala nějakou spolubydlící, ale samotné by mě tam fakt bylo na budku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65273
17.1.11 12:21

Tak já měla nadstandart a super…
já se hlavně bála,že se budeme s jinou maminkou navzájem rušit,že mi dítko bude plakat a jí ne a nebo naopak… že to bude nějaká „supermatka“ :mrgreen: a já trdlo prvorodička se budu cítit trapně,že nevím,jak přebalit,nakojit,vykoupat…
toto se mi vše honlo hlavou,tak jsem šla na nadstandart.
A taky…chlap dělá od rána do 18ti večera,tak se občas odpoledne utrhnul na návštěvu,ale jinak chodil až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
17.1.11 12:22

No nevím kde budeš rodit a jak to tam chodí.Když jsem rodila já druhé dítě tak neomezené návštěvy,pokoje po dvou až třech maminách.Dítko se mohlo kdykoliv dát k sestřičkám,každý pokoj svou koupelnu a wc.Takže za mě by bylo zbytečné si platit nadstandart. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.1.11 12:23

Ahoj. Rodila jsem dvakrát, nadstandard jsem nikdy neměla (a ani o něm neuvažovala). Poprvé přiznávám, že mi bylo líto peněz, ale pak jsem byla moc ráda, že jsem ho neměla. Byla jsem ráda, že jsem se mohla kdykoliv zeptat, když jsem něco potřebovala - druhá maminka měla druhé miminko, vzájřiemně jsme si hlídaly miminka, když jsme šly do sprchy (a že to bylo hodně často) nebo na jídlo. A byla moc příjemná, takže její společnost na pokoji mi nevadila, ani její návštěvy, nebyla jsem proti ani aby si přivedla starší dceru (sestřičky to nechaly na mě, jestli tam její starší dítě může).

Po druhém porodu už jsem takové štěstí na spolubydlící neměla, vystřídaly se u mě maminky dvě (ta druhá byla po císaři a moc milá, ale ta první mi moc nesedla), ale já vyjdu skoro s každým, takže jsem se snažila vše překousnout a byla vděčná za to, že jsme si vzájemně mohly hlídat miminka a taky třeba jednou Maruška při přebalování náhle úplně zmodrala a já byla druhé mamince vděčná, že okamžitě letěla pro sestřičky.

Ale na druhou stranu jsem si vědoma, že pro některou maminku to může být hodně omezující být s někým na pokoji, to bych asi pro svoji duševní pohodu ty peníze i obětovala. Záleží, jak moc by to pro tebe bylo nepříjemné :nevim: . Po druhém porodu jsem se druhou noc nevyspala, protože druhé miminko celou noc plakalo, ale pak byly i s maminkou propuštěny, já až skoro do rána sama, a to jsem se dospala krásně ;) .

Návštěvy jsem tolik neřešila, po porvním porodu jsme se dohodly a měly je na pokoji, po druhém by to šlo taky, ale manžel i starší dcera byli nemocní, takže já měla na návštěvě jen první den moji mamku, takže mi to bylo jedno. Rodila jsem v únoru, byla jsem i ráda, že tam nikdo nešel a nenosil ev. bacily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 12:23

Jíta.tutík já jsem určitě pro NADSTANDART
Druhou dcerku jsem porodila CS, a bohužel nadstandart byl obsazený :-? .Moc jsem ho chtěla :-?
Byla jsem na pokoji s jednou paní jiné rasy,když to řeknu slušně.Byl to pro mě děs,hormony dělaly své,prostě nerada na to vzpomínám :roll:
Pokecat si můžeš i s tvoji kamarádkou přes telefon, nebo s maminkou

Určitě se budeš cítit líp, už jen ,že máš tv, svoje wc a sprchu ,to je k nezaplacení,já bych si určitě připlatila .Nevíš koho dostaneš na pokoj,nevíš jaké mimi budeš mít na pokoji, plačtivé třeba v noci,nevyspíš se,je to těžké,ale za mě určitě si připlatit

Hodně štěstí :huban:

• Citovat
  • Upravit
14335
17.1.11 12:27

Ahoj, tak já jsem přijela rodit normálně , nakonec císař, takže jsem tam nečekaně ztvrdla 6 dní…
Kdybych se měla zamyslet, tak asi zvolím obyč pokoj.. Je pravda, že se musíme navzájem s maminkou vedle přizpůsobit, v noci její dítě pláče, tebe to štve, ale nedá se nic dělat…
Za to přez den mi to uteklo tak rychle jak nikdy. Když mi maminka nakonec odešla a já zůstala dva dny sama na pokoji, tak jsem se mohla nudou užrat… staráš se o dítě, ale prostě jsi tam sama, takto ve dou ti to utíká rychleji…
Nevíc jedna se jedou sprchnout pohlídá, druhá potřebuje něco jít říct sestře, vedle maminka pohlídá…Ne vždy pohlídají sestřičky :nevim:
Mavíc , když ti něco nende, nevíš si rady tak si poradíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.1.11 12:27

Záleží hlavně na porodnici. Některé nadstandardní pokoje jsou jinde standardem :mrgreen:
Já byla v dvojlůžkovém pokoji s vlastní koupelnou a WC, návštěvy neomezeně, to vše standard bez doplatku.
Poslední den jsem tam byla sama a bylo to o moc lepší. Mimina se tedy vzájemně nebudila, ale mě druhé řvoucí miminko budilo hodně, takže o samotě jsem se vyspala mnohem víc :palec:

• Citovat
  • Upravit
14015
17.1.11 12:31

Standard a doufat, že nebudeš mít echt smůlu na spolubydlící.
Já měla štěstí, štěstí a velké štěstí (zůstaly jsme v kontaktu), celkem se těch maminek vystřídalo 6.
Prvorodičce bych nadstandard spíše rozmlouvala.

Příspěvek upraven 17.01.11 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.1.11 12:31

Ahoj,

nadstandard jsem chtěla a nedostala. Bylo přecpáno i na normálních pokojích :-))))

Co se týče pláče dětí, ležela jsem na trojáku, kde jsme měli ještě dvojčata. Jejich mamina byla celkem v pohodě, ale ta třetí byla hysterka, kdy jsem měla pocit, že plačící dítě ještě víc stresuje k pláči. A nebyla to prvorodička, kdy by se zdálo, že si sama neví rady sama se sebou. No i když …

V případě prvního porodu jsem nakonec byla za nomrální pokoj ráda, protože jsme si mohly předat informace. O chodu oddělení, péče o děti a tak. V druhém případě už jsem chtěla být sama, což nevyšlo, ale na druhé straně, chvílema tam byla taková nuda, že jsem nakonec byla ráda, že bylo s kým poplkat. Děti plakaly, to jo, ale když jedno začalo, bylo to jak u psů - brzy začalo řvát celý oddělení, zdi nejsou zvukotěsný, takže to bylo jedno :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
17.1.11 12:32

Byla jsem na nadstandardu 10 dni.Jako je super to,ze mas ciste pro sebe WC a sprchu,telku,lednicku......nikoho nerusis a nikdo nerusi tebe,tudiz fakt soukromi.
Ale az pujdu rodit podruhe 100% jdu na standard,i kdyz mam nastandard zadarmo.
Byla tam neuveritelna nuda a nejsem zvykla byt sama a tak to tam melo trochu i za nasledek moje depky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
17.1.11 12:32

Zalezi na situaci a jak dlouho tam budes. Kdyztak muzes prezit jeden den na normalnim a pak jit na nadstandard, kdyz bude potreba. My byly na pokoji po 6-ti ale oddelit sme se mohly zavesama, takze me nikdo neocumoval, navstevy mohly k posteli. Je pravda, ze ja se s ostatnima nebavila, takze mi to neprislo (nemusim se vybavovat) a byla sem v porodnici kratce- 2 a u druhyho 1 den. Dyl bych tam chcipla nudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.1.11 12:34

Ahoj, tak moje zkušenost: Do nemocnice jsem byla hnaná týden před porodem a víc než 14 dní před termínem. Byla jsem na standartním pokoji, které byly po 2. Pláč miminek byl slyšet i z jiných pokojů jako kdyby byly přímo na pokoji, bylo tam zvlášť jedno uplakané miminko, které brečelo 23 hodin v kuse. Takže v tom bych nad. nebrala. Jinak s těmi miminky co jsem byla na pokoji, tak neplakaly, co mi ale vadilo bylo chrápání některých mamin, které chrápaly až by jim mohl kdejaký chlap závidět, takže nad. bych brala. Po porodu jsem byla na JIP - sekce, byla jsem tam sama půl dne - jé jaká krása, pak mi přivezli maminu - ukrajinku, věčné telefonáty a hádky a dohady a když toto nedělala, tak příšerně chrápala. Po převozu na normální pokoj jsem tam měla maminku, taky prvorodičku s holčičkou - super společnice! Nechrápala a docela jsme si pokecaly, ovšem druhý nebo třetí den šla domů a my osaměli, byla mi pak na pokoj dána jedna paní, která měla plánovanou sekci na druhý den, o noci nemusím vykládat. Malý byl hodný, ale přesto jsem se nevyspala :roll: , ale ty prachy bych za něj asi určitě nedala, jinak bylo zrovna chřipkové období a tak návštěvy zakázaný. (strávila jsem v nemocnici 14 dní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.1.11 12:35

měla jsem nadstandard a určitě by bych ho chtěla znovu, u nás bohužel rodí hooodně romek, a potom ty schůze na chodbě podle toho tak vypadají. Někdo má rád hodně lidí, nědomu nevadí se nevyspat, ale mě jo. Každá to máme jinak. Kdyby v naší nemocnici, nebyly pokoje po čtyřech… tak bych na klasickém pokoji normálně byla, ale takhle fakt ne. Takže já za sebe - nadstandard=klid, návštěvy, nezahulené wc, televize :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková