Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ivuska.h píše:
Za mě jednoznačně nadstandard, pokud na něj jen trochu máš. Na standardním pokoji nevidím žádné výhody, nemám zájem být po porodu s cizíma lidma, ale s manželem a lidma, které si sama zvolím.
Copak penízky by na něj byli, jen jsem si říkala, aby to nebylo vyhození peněz zbytečně…ale jak tak koukám, tak zřejmě nee
![]()
Já si teď plánuju v porodnici odpočnout, takže budu za ticho moc ráda. Je tam televize, tak si budu užívat miminečka a klídku, návštěv na pokoji, na to se moc těším a doufám, že to vyjde, jinak bych byla moc zklamaná. Držím pěstičky, že když se rozhodneš pro standart, tak ať máš super spolubydlící ![]()
No ty 3-4 dny to v pohodě přežiješ i na obyč pokoji. Já navíc chytla třílůžák, takže každou chvilku něčí mimčo řvalo, ale pak už jsem to nějak nevnímala. Dvoulůžák by byl ale víc po hodě. Bylo fajn, že jsem si měla s kým pokecat, nebo se na něco zeptat. Návštěvy na chodbě mi neva, naopak jsem byla ráda, že to tak v té mojí porodce bylo, než aby mi cizí lezli na pokoj. Já bych nadstandard brala v případě, že tam se mnou bude chtít být partner, jinak vyhozené peníze.
Hmm, tak v tom případě bych šla do nadstandartu..... My jsme měli na pokoji -standardu, záchod a sprchový kout, jídlo se tam bralo normálně, i běd nosily, když maminka nemohla do jídelny, a návštěva chodila až k posteli…
Lucink_a píše:
Já si teď plánuju v porodnici odpočnout, takže budu za ticho moc ráda. Je tam televize, tak si budu užívat miminečka a klídku, návštěv na pokoji, na to se moc těším a doufám, že to vyjde, jinak bych byla moc zklamaná. Držím pěstičky, že když se rozhodneš pro standart, tak ať máš super spolubydlící
Tak se začínám přiklánět spíš k nadstandardu, koukám, že ty klady jsou dost výrazné
,tak teď se jen uvidí, jestli tam bude zrovna místo, až tam přijedu ![]()
Jita.tutik píše:ivuska.h píše:Copak penízky by na něj byli, jen jsem si říkala, aby to nebylo vyhození peněz zbytečně…ale jak tak koukám, tak zřejmě nee
Za mě jednoznačně nadstandard, pokud na něj jen trochu máš. Na standardním pokoji nevidím žádné výhody, nemám zájem být po porodu s cizíma lidma, ale s manželem a lidma, které si sama zvolím.![]()
No u mého prvního porodu jsem zpětně hodnotila, že peníze za nadstandard při porodu, dulu a jednu noc na nadstandardu na šestinedělí (dřív nebylo volno) byly nejlíp investované peníze.
Tři dny na klasickém 6n byly horor, 2 spolubydlící, děcka se střídaly v brečení, bylo mi šíleně smutno po manželovi, do toho ty hormonální záchvaty, kdy člověk brečí a ani neví proč… V takové chvíli prostě potřebuju blízkého člověka. S péčí o mimino ani s kojením jsem problém neměla, ale prostě 3 dny bez spánku a poporodní stav udělají své. Poslední noc na nadstandardu byla fakt záchrana a kdy to tam bylo od začátku, mohla jsem si ušetřit spustu nervů.
Jeva píše:
No ty 3-4 dny to v pohodě přežiješ i na obyč pokoji.
Otázka je, proč v tak výjimečných dnech, které už se nikdy nezopakují, něco přežívat, když si to můžeš užívat. ![]()
Jita.tutik píše:Lucink_a píše:Tak se začínám přiklánět spíš k nadstandardu, koukám, že ty klady jsou dost výrazné
Já si teď plánuju v porodnici odpočnout, takže budu za ticho moc ráda. Je tam televize, tak si budu užívat miminečka a klídku, návštěv na pokoji, na to se moc těším a doufám, že to vyjde, jinak bych byla moc zklamaná. Držím pěstičky, že když se rozhodneš pro standart, tak ať máš super spolubydlící,tak teď se jen uvidí, jestli tam bude zrovna místo, až tam přijedu
Jo a na tom našem byla i lednička, což se v červenci za veder dost hodilo. Navíc jsem byla děsně žravá, porodniční jídlo nestačilo, tak je super, když by člověk mohl mít normálně svoje jídlo u sebe.
Ahojky ja bych sla urcite pro nadstandart .
ja ho mela a spokojenost velika. Meli jsme na pokoji i lednicku a televizi takze nuda nebyla
jen v dobe meho prijmu byly jednoluzkove nadstandarty obsazeny takze jsem byla na dvouluzkovem nadstandartu. POKOJ KRASNY, je to takova krasna rodinna porodnice. Na pokoji jsem byla s maminkouktera rodila planovane o dva dny pozdeji a mela jsem stesti na super maminu.. na pokoji klasickem o trech maminkach bych se bala ze kdyby mimco nespalo tak bych je rusila i jejich miminka, bylo by mi to nerijemne i kdyz se tam s tim musi pocitat…priste bude zase nadstabdart ![]()
ivuska.h píše:Jeva píše:Otázka je, proč v tak výjimečných dnech, které už se nikdy nezopakují, něco přežívat, když si to můžeš užívat.
No ty 3-4 dny to v pohodě přežiješ i na obyč pokoji.
Přesně tohle jsem chtěla také napsat. Určitě NADSTANDARD ! Má to všechny výhody ! nejen, že se víc vyspíš a odpočineš si, užiješ si miminko, ale také se můžeš na pokoji rozvalit bez košile, máš koupelnu a wc jen pro sebe…atd atd. !!! Nemusíš brát na nikoho ohled, pustíš si tv, kdykoli máš koupelnu k dispozici…
Pokecat si můžeš s ostatníma maminkama třeba na chodbě, my tam měli ratanová křesílka nebo se můžete navštěvovat na pokojích ![]()
Ahoj,já jsem měla nadstandart,a měla jsem velké štěstí,že byl volný,u nás ve FN jsou jen 2,a stále plné.Byla jsem tam 5 dní,po císaři,za den 500,ale nestěžuju si.Možná bych chytla dobrou partu,ale potkávala jsem na chodbě rodinné příslušníky našich snědých spoluobčanů,a byla jsem za to moc a moc ráda.Manžel za mnou chodil kdykoli,sprcha + wc+ bidet pro sebe.Taktéž lednice,konvice,tv jsem moc nevyužila,bála jsem se,že bych budila malého.A v neposlední řadě jediné dítě,které pobekávalo v mém pokoji bylo to moje.Ale to tehdá ještě moc nebejkal ![]()
Ahojky Jíťo,
při prvním porodu jsem byla na klasickém pokoji. A byla jsem za to ráda, s Luckou, která se mnou ležela se stýkáme do dneška.
Teď jsem byla na nadstandartu a byla jsem hodně spokojená. Ale pokud bych se měla rozhodovat jako prvorodička, tak bych šla do standartního pokoje, už jen z důvodů, které tu už padly
Podruhé už trochu víš do čeho jdeš a s mimčem si poradíš.
Rozhodně nadstandart. V těchto vzácných chvílích jsem chtěla mít soukromí a ne ukazovat svoje prsa a další orgány spolubydlícím … Nehledě na luxus vlastní ledničky, televize, záchodu, sprchy, návštěvy mohou přijít kdykoliv a na neomezenou dobu. V noci jsem se vyspala, přes den jsem se nenudila, i když miminko spalo. Prostě jsem si užívala klidu, koukala na TV a četla si - paráda
Hlídat miminko jsem nepotřebovala - do sprchy jsem šla, když kluci spali a nechala si otevřené dveře. Jídlo nám vozili na pokoj.
Záleží, jakou máš povahu. Já jsem hodně společenská, ale narození dítěte považuju za hodně intimní a o tohle se chci dělit pouze s nejbližšími. Chvíle samoty s miminkem jsem si vyloženě užívala. Když jsem něco jako prvorodička nevěděla, zeptala jsem se sester …
Martina
Já bych byla pro nadstandard. Hlavně proto, že za tebou můžou tví blízcí až na pokoj. Pro mě bylo utrpení být na chodbě, byla jsem tam často - malej potřeboval světlo a v našem pokoji ho bylo málo, pak při návštěvách, bolelo mě šití a byla tam zima, no prostě paráda.
Druhý ženský nebyly vůbec špatný, ale rušily mě. Buď že jejich dítě plakalo, když už moje zrovna spalo nebo že telefonovaly příliš hlasitě a já chtěla zrovna spát atd.
A že by mi byly co k čemu díky zkušenostem? Ani ne, člověk si vždycky nějak poradí a jsou tam sestry.
Moje ségra měla nadstandard a byla jsem u ní skoro pořád, to bylo děsně fajn.
Rodila jsem v Ústí, byla jsem na standardním pokoji, dvoulůžkovém, návštěvy mohou po celý den a na pokoj, ba naopak, dostala jsem vynadáno, když jsem vzala malého na chodbu. Jediné, co jsem postrádala, tak toaletu a sprchu na pokoji. Než si platit nadstandard, to radši koupím něco malému.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.