Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda li je tu někdo z Brna. Podali jsme návrh na děti s manželem se nedohodneme. Zatím ještě nic nepřišlo bude to už tři měsíce a nic. Můžete my někdo říc jak dlouho to v Brně trvá a zdali se to nedá nějak urchlit.
To neurychlíš, trvá to klidně rok.. záleží na soudu, kolik toho mají..
Dobrý den,
obvyklá doba od data podání návrhu k datu jednání u soudu je dle mé zkušenosti 3 - 6 měsíců. Informujte se buďto na místně příslušném orgánu SPOD, pokud jste návrh podávala jeho prostřednictvím, anebo přímo u soudu, kam jste návrh podala.
V případě případných neshod v budoucnosti, doporučuji obrátit se na některé z mediačních center (http://www. amcr. cz/mediatori/), kde Vám umožní dospět k dohodě, kterou si pak dle svého uvážení můžete nechat již jen schválit soudem.
Bohužel to neurychlíš, krajní situaci řeší leda předběžné opatření, ale to je opruz pro soudce
no ale pokud by to už situace vyžadovala, tak se to dá takhle řešit. Záleží na soudci kdy se rozhodne otevřít tvůj spis, bohužel. Pevné nervy ![]()
Brno - 2 měsíce. Aleu u je to delší doba. Máš na mysli návrh na svěření dětí do péče? Nebo na výživné? Nebo obojí? Tomu, co píšeš, nelze příliš rozumět ![]()
Jde o oboji. Zitra to budou tri mesice a jeste nic neprislo. Na OSPODu my rekly ze jeste nic nevi.
@kouzelnice321 pokud na OSPODu ještě nic neví, pak do toho soudce ještě ani nehrábnul. Asi tak ![]()
@Weruska
přesně tak. V našem kraji je obvyklá lhůta u svěření do péče tak 3měsíce od podání žádosti k nařízení jednání. Ovšem „naše“ soudkyně usoudila, že půl roku je tak akorát
, pak to odročí a už se vezem. Jsem myslela, že mě picne, když jsem rozdělala obálku od soudu a OSPODka byla taky v šoku.
Nás čeká taky první stání kvůli dětem -svěření do péče a alimenty a prý tak 2 měsíce, ale že budou prázdniny tak to může být dýl, žáleží k jakému soudci to půjde. Kraj Vysočina