Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný večer!
Už se pomalu chystáme někam pod stan, a tak mě zajímá, nemáte někdo tip na místo kde se dá volně stanovat? Mimo kemp samozřejmě
A úplně nejlépe západní okolí Prahy, ale fajn budou tipy z celé ČR ![]()
No mimo kemp je to i problém, protože nikdy nevíš, kdo na tebe přijde. Tobě by taky nebylo příjemné, kdyby ti někdo pošlapal trávu, orzdělal si ohniště a tak. Pokud chceš potavit stan takhle, tak spíš koukni po místě a domluv se s majitelem.
Vybodni se na stan a pak jse spoustu krasnych mist na prespani nadivomo. v ceskem raji je spoust previsu, skalnich hradu a jeskyni. To same kokorinskod, nemecka stran cesko-saskeho svycarska
Zalezi na lokalite, my takhle xlet jezdili do Jeseniku a Beskyd i na Slovenske hory, pravda slo spise prechody po horach a kazdou noc jinde, ale kdyz nedelas hluk a binec nemusi si noclezniku nikdo vsimnout. Letos se chystame na dve noci i s detmi, tak jsem zvedava. Krom zminenych lokalit, jsou paradni Rychlebske hory, Beskydy kolem Cantoryje, Bukovske hory na Slovensku, Velka Fatra. Ale to uz je pro vas asi dost z ruky.
Příspěvek upraven 31.05.18 v 21:45
@Lama Lama tak jsme jezdili a jezdit budeme, ale s 1,5r dítětem bych přeci jen ten stan uvítala ![]()
@Barinec Jeseníky máme taky se stanem/celtou prochozene, ale u Prahy nic nezname a chtěli jsme vzít 1,5r dceru poprvé stanovat na zkoušku, abychom zjistili jestli s ní nějaký přechod půjde ![]()
@Latty Tak na zkousku bych se nasackovala k nekomu znamenu na zahradu.
@Latty píše:
@Lama Lama tak jsme jezdili a jezdit budeme, ale s 1,5r dítětem bych přeci jen ten stan uvítala
Syn v roce a půl stanoval poprvé a první noci tam nechtěl vůbec spát. Odpoledni spani ve stanu taky nic moc, bylo vedro ![]()
My takto s prvorozeným, trochu i s druhorozenou jezdili po ČR natěžko kolmo, podnikli jsme nělplik různých výprav. Tipy na místa nemám, ale jezdili jsme se stanem a spali jen mimo kempy, nerozdělávali tedy oheň a ráno dál. Někdy se místa ukázala jako celkem exponovaná (hlavně pejskaři), snažili jsme se být nenápadní, ale s kolama, vozíkem, stanem a s 1-2ma malými dětmi se člověk jen tak neschová, vždy je ryziko, že někdo přijde a vyžene, jednou se nám to stalo ještě než se nám podařilo sesedlat z kol (to jsme vlastně ještě děti ani neměli), ten člověk jen nevrle křičel, jindy se nám podařilo úspěšně požádat majitele pozemku, taky nám na stan zaklepala policejní hlídka a legitimovala nás, ale nechali nás přespat, možná i díky malým dětem..No, to se musí zažít ![]()
My jsme stanovali parkrat nadivoko v jiznich Cechach. Zaklad je daleko od jakekoliv cesty, nejlip se zelenym stanem, ktery tolik nesviti. A samozrejme chovat se tise. Pak si jeste pamatuju na nedobrovolnr stanovani na vode, kdyz se u Karlovych Varu konal festak a v kempu nam nedovolili ani prirazit ke brehu s tim, ze maji plno. Tak jsme potme jeli po rece a na nejblizsim prihodnem miste jsme to zalomili v lese. Padlovala jsem jeste ze sna
Ale bylo to fajn
@Latty píše:
Krásný večer!Už se pomalu chystáme někam pod stan, a tak mě zajímá, nemáte někdo tip na místo kde se dá volně stanovat? Mimo kemp samozřejměA úplně nejlépe západní okolí Prahy, ale fajn budou tipy z celé ČR
tak to asi skoro všude, vhodne misto vybereš podle mapy - aby bylo rovne, blizko potoka/pramene, dal od mesta… zalezi, jakou krajinu mas rada. Ceske stredohori je hezke. Planujete jet autem az ke stanu, nebo se nejak posunovat pesky? Treba s cyklovozikem by to slo i s batohy.
Deti na stan reaguji ruzne, my mame zkusenosti jak desne, tak dobre. Pravda, ze ta desna zanechala vyraznou pametovou stopu, dva roky pote jsme nikam nejeli ![]()
No schovat se je potřeba 0,5 km od všech cest, protože děcka prostě nejsou potichu. A s kočárem se přes pařezy blbě jede ![]()
Obecně platí, že když zalézáte do lesa, nesmíte mít živou duši v dohledu - buďto na vás někoho pošle, nebo vás v noci okradou sami. Nenechávat přes noc nic mimo stana kola zamknout.
@Pudloslava nejblíž máme Křivoklátsko, Středohoří taky super
Nakonec jsme byli pod Vraní skálou a bylo to skvělý, malá to zvládla úplně na jedničku, ale toho jsem se nebála, cestujeme s ní od narození a je jí jedno kde spí, hlavně když jsem vedle ní
Kočárek nevedeme a kola taky ne, takže autem a pak cca 5km pěšky.
@Latty píše:
@Pudloslava nejblíž máme Křivoklátsko, Středohoří taky superNakonec jsme byli pod Vraní skálou a bylo to skvělý, malá to zvládla úplně na jedničku, ale toho jsem se nebála, cestujeme s ní od narození a je jí jedno kde spí, hlavně když jsem vedle ní
Kočárek nevedeme a kola taky ne, takže autem a pak cca 5km pěšky.
No tak vidis, co se vubec ptas
koukni do mapy a vyrazte. Patrite k tem zdatnejsim, co unesou batoh i decko, to my ne ![]()
Holky, kde stanovat s dítkem v Královehradeckém kraji? Máte tipy?