Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Plánujeme na příští rok Norsko a mě jen tak napadlo, jestli nám tam nemohou za něco sebrat děti. Budeme ve stanu, děti určitě budou špinavé a plné oděrek a modřin, strava bude naprosto nevhodná (neb bude vše konzervované a dovezené z ČR), budem se koupat v přírodní (studené, špinavé) vodě atd.
kdyby mě mohl někdo kompetentní ubezpečit, že nemohou, moc by mě to potěšilo.
Zatím jsem se jen v jednom novinovém článku dočetla, že je tam nesmím bít a nesmím před nimi pít alkohol.
Nejoblíbenější české destinace:
Země kde vraždí turisty - Egypt
Země ve válečném stavu - Turecko
Země kde kradou děti - Norsko
![]()
Narovinu říkám, že kompetentní nejsem - jedu jen podle toho, co vidím slyším. Ale osobně bych měla strach, že si „všímaví Norové“ něco najdou - děti mohou křičet, vztekat se, jíst na veřejnosti sladké, já nemusím být v ideální duševní kondici a třeba je okřiknu - a najde se nějakej aktivní dobrák ![]()
Jsem zvědavá, co ti kdo napíše za praktické zkušenosti ![]()
@AlphaOmega píše:
V Turecku je válka?
@AlphaOmega píše:
Je to tak. Lidé jsou nepoučitelní.
@Pudloslava mohou. Mě by je asi odebrali na letišti ????. Já bych tam s dětmi nejela raději. Ale nechci plašit. Ale mohou
Já bych do Norska nejela, ani kdyby mi dávali miliony. Neříkám, je to krasna zeme, ale necítila bych se tam s dětmi v pohodě. Taky bych byla ráda, kdyby se tu vyjádřil někdo, kdo tam trvale žije.
@Pudloslava četla jsem nějakej ten jejich pamflet, jsou to blázni
No, videla jsem kdysi reportaz (v dobe kdy se hodne mluvilo o Michalakove) a tam prave rikali, ze ano, klidne i turistum. Nevim teda, jstl se to deje, to si nevzpominam, jstl zminovali, ale pravomoc na to mistni urady maji ![]()
Norsko je úplně nádherné (i když drahé), byli jsme tam 2×, nikdy s dětmi nebyl problém. Nebuďte vyplašenky… ![]()
@g.sandova píše:
@Pudloslava mohou. Mě by je asi odebrali na letišti ????. Já bych tam s dětmi nejela raději. Ale nechci plašit. Ale mohou
Nám asi také.
Já když si představím co ti naši kluci občas vyvádí, je to o nervy.
Nás by tam asi zavřeli všechny… ![]()
Ano, mohou. Četla jsem na toto téma několik rozhovorů a blogů.
I kdyby bylo riziko minimální (a oni si potřebují vylepšit své degenerované geny vzniklé příbuzenským křížením - proto cizí děti a nejlépe bílé, takže toto riziko pro mě není zanedbatelné), tak bych tam nejela ani ve snu.
Ohledně dovolené v zahraničí mám jasno, že pojedu pouze do Maďarska, na Slovensko a do Polska. Polsko mě nyní zajímá nejvíce. Takto jsme v „civilizované“ Evropě dospěli. Do Paříže? Heh, kdysi můj vlhký sen, nyní ani v noční můře. Severské země mě kdysi také velmi lákaly - a teď? Jo, Island - to mi jako sen zůstalo.