Norsko - mohou odebrat děti turistům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
31.5.18 15:31
@alifie píše:
Riskovat vlastní děti, jakkoli malá je pravděpodobnost, že mně o ně někdo připraví, mi za to nestojí. :nevim:

Pak ale nezbyva jen sedet doma na zadku a ani nechodit ven. Pravdepodobnost ze tam venku budes riskovat deti, je mnohem vetsi nez pravdepodobnost odebrani ditete turistovi v Norsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
31.5.18 15:40

V Norsku vam seberou deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
31.5.18 16:03

Diky všem diskutujicim, klidně diskutujte dale, je to přínosné. Hlavně dík @kotyk

@kotyk píše:
Norsko v roce 2016 ratifikovalo Haagskou smlouvu o právech dítěte, takže dítě s cizím státním občanstvím v EU už zabavit nemohou. Ale mohou je pochopitelně zadržet, pokud budou mít důvod domnívat se, že by mu od vás hrozilo nějaké nebezpečí. A pak by následovalo předání do ČR.

to by bylo skvělé

Předložím manželovi (a ten mě označí za hysterku), předložím těm známým, co tam chtějí jet a už tam vlastněš i s dětmi byli - oni zase moc na internetu nevisí, takže možná nebudou znát ani Michalákovou.

Momentálně si myslím, že může Norsko ještě pár let počkat, až bude jasné, že se ani ten nejmladší norsky už plyně nenaučí a na mámu jen tak nezapomene.
Ale zase pokud by hrozilo pouze navrácení do ČR, tak myslím, že snad vyjádření ze škol a pediatra zabrání odebrání našich značně nevychovaných dětí. Budu muset před odjezdem řádně nalidit barák, aby se to sociálce líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
31.5.18 16:53
@pe-terka píše:
@iwanaNO „Tak ja pisu, ze tu uz pet let ziju a zadny masovy odebirani deti jsem nezaznamela, ale na to nikdo nereaguje:) Normalne i norsky deti brecej na ulici, jsou spinavy, jedi sladkosti a parky a tak dale. Ze jsou fyzicky tresty zakazany? To je pravda. A ze je tu obecne trochu jinej vztah k alkoholu nez u nas? To je taky pravda. Takze pokud tu cizinci chtej zit, musi to respektovat. Pokud chtej svoje deti bit a pit na verejnosti alkohol v jejich pritomnosti, muzou jet domu a delat si to tam…“Vidíš, a já na to zareaguju. Děkuji ti za příspěvek a jsem ráda za konkrétní zkušenost :palec:
S alkoholem bych problém neměla, jsem 100% abstinent, ale když mě dítě hodně a dlouhodobě zlobí, občas na zadek dostane. Takže mi bude lépe v Česku :lol:
Akorát mi nejdou do hlavy ty medializované kauzy, kdy dětí odeberou, soud kolikrát rozhodne i ve prospěch rodičů a B. dítě přesto nevrátí. Takováhle sociální policie, nepodléhající žádné nestranné autoritě, mě dost děsí. :nevim:

já také vydržím ten měsíc nedat jim na zadek a nevodit je za ucho, ale co když ho seberou za třeba špínu za ušima a pak se ho někdo zeptá, jestli ho náhodou maminka nebije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.5.18 18:52
@jenny.fields píše:
Bohuzel, nekdy je proste potreba zdravy rozum. Kdyz to pozenu ad absurdum, znamena neco kdyz nekdo napise, ze tam s detmi byl a pohoda? Nebo mel pouze stesti a okolo sebrali jine deti? Nevim no, cestuju po celem svete a treba jsem vyhodnotila, ze do etiopie z detmi ne, ze zdravotnich duvodu, mozna sami. Je to nadhernA zeme.
Ale ze bych premyslela nad Norskem…

Mluvila jsem s osobou zasvecenou a rekla, ze u nas by Michalakove deti taky sebrali.

tak jasně, vždycky je potřeba nevztahovat indiviuální zkušenost plošně, pořád je jen individuální…Ale pokud se sejde v diskusi třeba 10 stejných, už si řeknu - ok, na tom něco je :think:
V dnešní době plné absurdit je snadné uvěřit různým konspiracím. Kolikrát fakt nevím, co si o čem mysle, když se ke mě dostanou úplně protichůdné názory.
Michálkovou si hodnotit netroufám, ptž spektrum výchovných metod je hodně široké a pro každého je přijatelné něco jiného. Vím o tom velmi málo, ale za občasné výchovné plácnutí rodičem po zadku bych nikomu děti neodebírala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.5.18 18:56
@Pudloslava píše:
já také vydržím ten měsíc nedat jim na zadek a nevodit je za ucho, ale co když ho seberou za třeba špínu za ušima a pak se ho někdo zeptá, jestli ho náhodou maminka nebije…
špínu za ušima, nudli u nosu a smutný pohled 8) Fakt těžko říct, co si o tom všem myslet, přece tolik rodičů nelže :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.5.18 18:59
@Pudloslava píše:
Diky všem diskutujicim, klidně diskutujte dale, je to přínosné. Hlavně dík @kotyk

to by bylo skvělé

Předložím manželovi (a ten mě označí za hysterku), předložím těm známým, co tam chtějí jet a už tam vlastněš i s dětmi byli - oni zase moc na internetu nevisí, takže možná nebudou znát ani Michalákovou.

Momentálně si myslím, že může Norsko ještě pár let počkat, až bude jasné, že se ani ten nejmladší norsky už plyně nenaučí a na mámu jen tak nezapomene.
Ale zase pokud by hrozilo pouze navrácení do ČR, tak myslím, že snad vyjádření ze škol a pediatra zabrání odebrání našich značně nevychovaných dětí.Budu muset před odjezdem řádně nalidit barák, aby se to sociálce líbilo.
:mrgreen: Pro jistotu ještě předem napeč a strč to do mrazáku, kyby bylo potřeba ji pohotově nakrmit :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
31.5.18 19:08

@Pudloslava Tedy, zrovna od tebe bych takový dotaz nečekala. Byli jsme v Norsku několikrát, ano sice bez dětí, ale v poznávačce s námi byly i děti - nikdo nás nikde nekontroloval, neřešil, všichni naopak velice milí :nevim: nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
31.5.18 19:20

@Pudloslava

http://neviditelnypes.lidovky.cz/…hranici.aspx?…

Pavel Hasenkopf je právník Evy Michalákové, takže asi ví, o čem mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
31.5.18 19:25

Komu se nechce číst celý článek, tak výcuc: Ano, Barnevernet může zabavit děti cizincům. Než se vyřídí vše potřebné, zjistí, co je potřeba zjistit, atd., uplyne dostatečně dlouhá doba, aby dítě získalo „obvyklý pobyt“, a v tu chvíli už na něj norská sociálka může a dítě jí podléhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.5.18 19:55
@Melpel píše:
Komu se nechce číst celý článek, tak výcuc: Ano, Barnevernet může zabavit děti cizincům. Než se vyřídí vše potřebné, zjistí, co je potřeba zjistit, atd., uplyne dostatečně dlouhá doba, aby dítě získalo „obvyklý pobyt“, a v tu chvíli už na něj norská sociálka může a dítě jí podléhá.

Nicméně, nikde v žádné kauze jsem nezaznamenala, že by to byly děti turistů, většinou se jednalo(alespoň co jsem koukala v době kdy jela kauza Michalakove naplno) o děti cizinců dlouhodobeji žijících a pracujících v Norsku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
31.5.18 19:56

@iwanaNO Muzu se te zeptat, jak sami Norove vnimaji Barnevernet? Propiraji tam tiskem nektere pripady, nebo je jeho cinnost vninana spise kladne, ty negativni pripady jsou ojedinele, tak o nem neni moc slyset a neresi se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.5.18 19:58

@Pudloslava no,asi bych se zkusila spojit s nějakým úřadem, asi nejlépe českým konzulatem v Norsku a vznesla dotaz, jak se na toto dívá Norská legislativa, budeš to mít zaručené a ne jako odsud JPP a dva tábory, které se tu předhání který nazor je ten pravý a kdo má pravdu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
31.5.18 20:00

I kdyz to fakt pusobi absurdne, tak ja bych se i tak v Norsku bal. Jako by mel odnikud vyskocit ninja, capnout dite, hodit kourovy granat a zmizet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
31.5.18 20:14
@medunka23 píše:
@Pudloslava no,asi bych se zkusila spojit s nějakým úřadem, asi nejlépe českým konzulatem v Norsku a vznesla dotaz, jak se na toto dívá Norská legislativa, budeš to mít zaručené a ne jako odsud JPP a dva tábory, které se tu předhání který nazor je ten pravý a kdo má pravdu. :lol:

Nemyslím si, že se tu předhání dva tábory. Však ať v klidu odjede. A uvidí, no. :nevim: Každý soudný člověk, který vidí, že v Norsku problémy jsou, tak bude pátrat. To, že Norové mají narušený genofond, je fakt. Poitřebují ho naředit, to je fakt. Odebírají děti cizinců - fakt. Pokud už má někdo potřebu se pinožit do Norska, tak holt musí počítat s jistými riziky. Osobně si myslím, že Norsko tu bude i za xy let, a že vidět ho můžu, až budou děti dospělé. Proč pokoušet osud, že? Ale, každého věc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí